REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.5° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Dosarul APIA, instrumentat de DNA: doi dintre inculpaţi şi-au recunoscut vina; au primit 2 ani cu suspendare

Dosarul APIA, instrumentat de DNA: doi dintre inculpaţi şi-au recunoscut vina; au primit 2 ani cu suspendare

Replica API 18 decembrie 2014 | 15:45 358

Inculpaţii Petru Sorin şi Marian Lemnaru, implicaţi în dosarul APIA, anchetat de procurorii DNA Constanţa, au încheiat u procurorii anticorupție câte un acord de recunoaștere a vinovăției, sesizările fiind înregistrate la Tribunalul Constanţa. Pe 17 decembrie, judecătorii au admis acordul în cazul lui Petru Sorin Lemnaru, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la folosire de documente ori declaraţii false care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene şi l-au condamnat la doi ani cu suspendare.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Băneasa, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, inculpatul nu poate presta această muncă, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Decizia nu este definitivă. În cazul lui Marian Ene, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de de favorizarea făptuitorului, judecătorii au respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi au dispus trimiterea dosarului la procuror, în vederea continuării urmăririi penale. Reamintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a mai multor persoane, între care Răzvan Alexandru Ionescu, consilier superior în cadrul APIA - Centrul judeţean Constanţa la data faptelor, Mihai Ionuţ Valentin, funcţionar public în cadrul APIA - Centrul Local Hârşova la data faptelor, Marian Vrânceanu, secretar al comunei Ciobanu la data faptelor şi în stare de libertate a inculpaţilor: Adrian Iacobescu şi Claudiu Iacobescu. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în cursul anului 2012, inculpaţii Ionescu Răzvan Alexandru, Iacobescu Adrian şi Iacobescu Claudiu au constituit un grup infracţional organizat cu scopul comiterii mai multor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, dar şi de înşelăciune, grupare la care au aderat ulterior şi ceilalţi doi inculpaţi: Mihai Ionuţ Valentin respectiv Vrânceanu Marian. Gruparea a fost condusă de către inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru care, în virtutea funcţiei sale, deţinea informaţiile privind suprafeţele de teren pentru care se puteau solicita subvenţii, în sensul că nu fuseseră introduse la plată.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272