REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Dosarul în care apar judecătoarea Cîrstoiu şi Dinel Staicu a ajuns la Constanţa

Dosarul în care apar judecătoarea Cîrstoiu şi Dinel Staicu a ajuns la Constanţa

Replica API 7 martie 2014 | 00:00 229

La cerere

La cerere

Dosarul penal în care judecătoarea Veronica Cîrstoiu, fiul acesteia, precum şi Dinel Staicu, cât şi alte şase persoane sunt cercetate pentru infracţiuni de corupţie, a ajuns la Constanţa. Acesta a fost înregistrat pe data de 5 martie anul curent, pe rolul Curţii de Apel Constanţa, după ce Veronica Cîrstoiu a cerut strămutarea lui, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a acceptat la data de 25 februarie a.c.

"Admite cererea formulată de petenta Cîrstoiu Veronica pentru strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 7596/2/2013 al Curţii de Apel Bucureşti Secţia a II a Penală. Stramută judecarea cauzei la Curtea de Apel Constanţa. Definitivă.", potrivit portalul instanţelor de judecată. La malul mării, primul termen este stabilit pentru data de 10 martie.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care i-au şi trimis pe inculpaţi în judecată, Veronica Cîrstoiu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, dar care a fost suspendată din funcţie, este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, instigare la spălare a banilor, comisă în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită, înşelăciune în formă continuată (65 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (65 de acte materiale). În dosar, pe lângă fiul ei, respectiv omul de afaceru Dinel Staicu, mai apar şi: Florin Cergan, Carmen Ioana Popescu, Lucian Băgia, Marian Staicu, Adriana Dascălu, Giorgel Zgăbei şi Marilena Cucianu. Florin Cergan este judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, Lucian Băgia, avocat în Baroul Sibiu, pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, Dinel Staicu, consultant financiar, pentru dare de mită şi cumpărare a influenţei, iar Carmen Ioana Popescu, economist, pentru complicitate la infracţiunile de dare de mită şi cumpărare a influenţei, precum şi de participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, pe când Marian Staicu, arestat preventiv în altă cauză, pentru cumpărare a influenţei şi complicitate la această infracţiune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la dare de mită. Mai exact, în anul 2012, judecătoarea a primit prin intermediul Adrianei Dascălu suma de 2.500.000 euro, care a fost diminuată ulterior.

Liliana CHIRU

foto- Veronica Cîrstoiu, sursa foto: vtv ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272