REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

DOSARUL lui Epure: Stanciu, fostul prorector de la Ovidius, primește DESPĂGUBIRI de la STAT!

DOSARUL lui Epure: Stanciu, fostul prorector de la Ovidius, primește DESPĂGUBIRI de la STAT!

Replica API 14 martie 2020 | 00:00 4483

Gabriela Stanciu, prorectorul Universității Ovidius, care a fost trimisă în judecată alături de Dănuț Epure, pentru luare de mită, va primi bani de la stat. Aceasta a fost achitată, atât pe fond, cât și la recurs, întrucât faptele pentru care a fost acuzată nu s-au dovedit a fi săvârșite. Ea a fost acuzată de procurori de luare de mită şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. În aceste condiții, fostul prorector a cerut Ministerului Finanțelor să-i plătească daune pentru tot chinul îndurat în perioada cercetării judecătorești, iar magistrații i-au dat câștig de cauză. Urmează să-i fie virată în cont suma de peste 60.000 lei.

Dănuț Epure, Gabriela Stanciu

Fostul rector, Dănuț Epure, a fost condamnat la în 2015 la 3 ani cu suspendare pentru infracțiuni de corupție. În dosar, a fost judecată și Gabriela Stanciu, fost prorector al universității. Însă, magistrații au găsit-o nevinovată, atât pe fond cât și la recurs. După ce a fost implicată în dosar, Stanciu și-a pierdut funcția, însă a revenit, după ce și-a recâștigat drepturile în instanță. Profesor la Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului, Gabriela Stanciu a vrut să-și facă dreptate așa că, după ce magistrații au definitivat dosarul de corupție, a dat în judecată Statul, solicitând daune pentru că a fost acuzată pe nedrept. Și le-a obținut, iar acum așteaptă ca ministerul să-i vireze în cont suma de 65.800 lei. ”M-am luptat, pentru că m-am simțit nedreptățită. Îmi spunea lumea că nu voi reuși să-mi fac dreptate, am suferit foarte mult din cauza acestor acuzații, a trebuit să-mi spăl imaginea. Am dat statul în judecată, a fost un drum lung, din 2016, dar am câștigat definitiv. Aștept să-mi vireze banii”, a declarat, pentru Replica, Gabriela Stanciu.

Gabriela Stanciu

Reamintim că, în septembrie 2013, Tiberius Dănuţ Epure, fost rector al Universităţii Ovidius, a fost trimis în judecată alături de Gabriela Stanciu, prorector la data faptelor, Lucica Toader şi Stere Tala. Acesta din urmă deja a fost condamnat, rămânând pe rol dosarul format doar din ceilalţi 3. Mai exact, în perioada 2012 – 2013, Epure este acuzat de procurori că a luat mită de la mai multe persoane pentru a le facilita admiterea în cadrul universităţii. Pentru aceleași fapte a fost acuzată și Gabriela Stanciu. Ulterior, potrivit anchetatorilor, cei doi puneau la dispoziţia candidaţilor subiectele, susțineau procurorii. Stere Tala intermedia “tranzacţiile”, pe când Lucica Toader este acuzată de dare de mită. Totul a ieşit la iveală în urma unui denunţ. Astfel, un investigator sub acoperire, care s-a dat drept om de afaceri, recomandându-se ca “Apostol Constantin”, în iulie 2013 a luat legătura cu Tiberius Dănuţ Epure, spunându-i că este dispus să plătească oricât pentru admiterea fiicei lui, Liliana Apostol, la Facultatea de Farmacie. Rectorul i-a spus atunci să aibă grijă ce vorbeşte întrucât biroul lui este monitorizat. S-au reîntâlnit pe 11 iulie, vehiculându-se suma de 5.000 de euro, dar nu s-a ajuns la nici o învoială, însă, pe înregistrări ar exista date despre alte “tranzacţii”. În fina, Epure a fost condamnat la 3 ani cu suspendare, Stanciu a fost achitată.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Epure daca ragaie miroase a spaga. Tot ce are a obtinut cu bani murdari de la oameni care au muncit pentru ca sa i dea jigodiei de epure. Ba Epure nu ai pic de demnitate. Esti ultima scursura a Constantei. Uite te in oglinda si repeta-ti fraza asta: sunt un spagar nenorocit care fac umbra degeaba pamantului. Cand iti dai singur comenturi de ce nu detaliezi putin si despre alte fapte de coruptie pe care l-ai comis? Spagar nenorocit te credeai rege, zici ca universitatea era pe numele tau. Ai face bine sa te muti din constanta ca pe unde treci tu miroase a cacat.
21
1
Florin M o denigreaza peste tot pe G. Stanciu pt ca nu a reusit Dumbrava sa puna mana pe cursurile de organica. Pentru Dumbrava e imoral ca a castigat Stanciu procesul si nu ca ea i-a stricat casa lui Moscalu. El s-a deteriorat si fizic si moral de cand e cu Dumbrava! E rusinos ce fac! Sunt penibili, ar trebui sa se opreasca!
19
2
In sfarsit s-a facut dreptate. A suferit destul. O adevarata doamna. Sa invatam sa nu aruncam cu noroi in colegii nostri si nici sa ne bucuram cand unuia ii este rau.
22
1
Vai cat de generoasa esti Stanciu!Nici nu ti ai vazut bine banii si ai inceput sa ti platesti prietenii sa te laude!Rusine mare!
3
19
Felicitari doamna Stanciu ! Meritati tot ce este mai bun ! Pot sa afirm ca doamna profesor o persoana foarte bine pregatita din punct de vedere professional. Si devotamentul de care da dovada trebuie apreciat ! Mereu dreptatea invinge ! Felicitari !
23
3
In sfarsit s -a facut dreptate. Aceasta doamna mi-a fost profesoara si nu pot decat sa ma bucur pt dreptatea dansei. Este printre putinele profesoare din facultate care isi imparte cu profesionalism cunostiintele. Respect pt dvs doamna Stanciu
25
2
In sfarsit un rezultat corect, dupa atata nedreptate! Foarte bine ca a fost achitata, chiar nu a avut nicio legatura, doar au vrut sa-i faca rau si sa-i ruineze pozitia! Felicitari!
23
4
Atat de obsedat esti de Stanciu ca ai inceput sa scrii cu numele ei. Stai ascuns dupa colt si arunci cu noroi...te crezi barbat adevarat. Procesul s-a terminat, este timpul sa te apuci si tu de treaba nu numai de improscat! Arata-ne cat de valoros esti si de ce lucruri marete esti in stare! Si pe acelea sa le semnezi cu numele tau. Succes! Cred ca avem mult de asteptat.
26
1
Esti un prost. Subiectele le-am facut eu dar ma santaja Taralunga sa o termin pe Stanciu iar Girtu mi-a promis functie, pe care am si avut-o....dar a meritat, Stanciu e o infatuata. De biologie s-a ocupat Bordei iar de tehnoredactare tampitul de mai jos, cica e specialist in calculatoare.
28
1
Am facut subiectele la chimie la indemnul lui Danut. Imparteam spaga amandoi dar s-a dus doar el pe cursa. Pana la urma merita, si ca sa stiti adevarul ma obligat sa le fac, spunandu-mi ca ma va revoca din functie daca nu execut
1
23
Imi amintesc de libidinosul asta de Epure cand ne chema sa ne spuna ce note am luat la examene chipurile si apoi iti dadea numarul lui de telefon in caz ca mai ai nevoie de ceva. Seara iti dadea mesaj sa vii din nou maine la el la birou, acolo unde libidinosul se dadea la tine. Doamne ce sila imi este cand imi amintesc. Trebuia bagat la puscarie si pentru hartuire sexuala. Cum il suporta nevastasa pe libidinos?
27
3
Este absolut legal si moral ca statul sa plateasca doamnei Stanciu daune. Procesul, care nu a fost usor, si care s-a desfasurat cu incercari de intimidare si manipulare a martorilor din partea unor oameni, care aveau interese sa o inlature cu orice pret pe Stanciu din sistem, in final s-a incheiat cu achitare. A fost dureros pentru anumite persoane sa suporte aceasta realitate si aceia sunt cei care cu orice pret doresc sa o denigrare in continuare. Acestia sunt scursurile UOC, care nu aduc nici un beneficiu institutiei, doar denigreaza si praduiesc.
34
5
Hai ca i buna ati scos-o basma curata!Ea si Teodosie!
7
26
Intr-o societate in care s-a rasturnat scara valorilor este extrem de dificil sa iti demonstrezi nevinovatia, mai ales atunci cand esti judecat de oameni mici. Ma bucur ca pana la urma s-a facut dreptate, chiar daca aceasta a presupus multa lupta si suferinta. Inca nu e totul pierdut. Divinitatea are ultimul cuvant, fiecare a avut de invatat o lectie si totul se plateste in aceasta viata.
34
3
Era normal sa fie achitata. A fost o facatura pentru a fi indepartata de la conducere. Este o profesionista! Cei care o ataca sunt persoane marunte....hotul striga hotii!
34
7
Uite ca am vazut-o si pe asta: un hot cinstit in Romania.
10
27
Penala stie ca e penala, toata universitatea o cunoaste.
12
7
Bine ca ati bagat-o la inaintare si pe stanciuleasa, penala care timp de 6 ani si a tocit genunchii pe la biserici si a stat tete a tete cu preotii bisericii grecesti.Poate mai vrea putin sa fie prorector ,nu de alta dar iar mai pica ceva euro sau vreun coronavirus!
7
35
Epure va cadtiga in instanta dreotul de titular. Lilios e titular cu condamnare penala. Nu merge asa.
21
5
Mache ala mic,Tasula si inca unu cu barul din piata chiliei,Stere Galan aia erau cei ce colectau spaga ptr Epure
27
0
Mai ramane sa-si dovedeasca si epure nevinovatia si le-am vazut pe toate. Epure negocia spagile pe capota masini. La cat a furat, trei ani cu suspendare, fix-pix. O controloare de tren a primit un an si jumate pentru 20 de lei. Cam asta-i justitia in Romanika. Si nu o invidiati pe Stqnciu pentru banii pe care o sa-i primeasca, nu voi ati suportat slinosul.
16
9
Descurcareata moldoveanca
11
14
epure si afacut o vila enorma langa biserica de pe castanilor..
19
7
Il doare in cur atata timp cat si a luat cu suspendare...si a trans bani la greu...
28
5
Din banii castigati de la Statul Roman sa-i dea si lui Iepure spagarul sa aibe de mancare !
9
24
ce sila imi este...
21
16

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272