REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dosarul MITEI de la Academia Navală: CADRU DIDACTIC ÎN LACRIMI, la instanţă!

Dosarul MITEI de la Academia Navală: CADRU DIDACTIC ÎN LACRIMI, la instanţă!

Replica API 2 mai 2018 | 00:00 787

Alt profesor a spus că a fost nevoit să ceară bani pentru că are soţia bolnavă

Alt profesor a spus că a fost nevoit să ceară bani pentru că are soţia bolnavă

Judecata în dosarul mitei de la Academia Navală Mircea cel Bătrân se apropie de final. Pe 24 aprilie a fost şedinţa în care toate părţile au prezentat concluziile, urmând să le depună şi în scris, pronunţarea fiind stabilită pentru data de 9 mai. Unul dintre studenţi a recunoscut că a dat mită, precizând că al doilea inculpat nu a ştiut nimic, ei fiind rude, fiind vorba despre faptul că a vrut să-i facă o surpriză. Şi cadrul didactic Iulian Antonescu a recunoscut că primit sume de bani cuprinse între 200 şi 300 de lei, precizând că a fost nevoit întrucât a trecut printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, soţia sa fiind grav bolnavă. De partea cealaltă, cadrul didactic Camelia Ciobanu a plâns pe toată durata şedinţei, declarându-se nevinovată!

“Lucrez de când mă ştiu în învăţământ, m-am dedicat întru totul! Nu se poate să ies cu această pată pe obraz! Nu am făcut nimic, de ce mi se întâmplă aşa ceva? Pentru că sunt un om retras, neînţeles?” - sunt câteva dintre cuvintele rostite printre lacrimi de către Camelia Ciobanu, cadru didactic la Academia Navală Mircea cel Bătrân, în şedinţa din data de 24 aprilie, de la Tribunalul Constanţa. Aceasta a precizat că nu înţelege de ce este implicată în dosar, încercând să-şi “strige” nevinovăţia în faţa judecătorului. Totodată, avocatul ales a adus în discuţie faptul că nu reiese de nicăieri că anumite sume de bani ar fi ajuns la ea, cerând achitarea sau, în cazul în care magistratul va aprecia că este vinovată, condamnarea cu suspendare. În apărarea sa, profesorul Iulian Antonescu a spus că regretă cele întâmplate, explicând că a fost oarecum constrâns de situaţie, întrucât soţia sa era grav bolnavă şi se afla în imposibilitatea financiară de a-i asigura tratamentul. Totodată, unul dintre cei doi studenţi (Alexa Daniel Gheorghită şi Cantoriu Andrei Tudor) şi-a recunoscut vina, în sensul că i-a dat lui Antonescu o sumă de bani (circa 300 de lei) pentru a promova un examen, dar a dat şi pentru celălalt, care îi este rudă, încercând astfel să-i facă o surpriză, fără ca respectiva persoană să ştie. Întrebat de judecător dacă doreşte să facă un test poligraf cu referire la acest aspect, el a răspuns că nu. În apărarea lor, avocaţii aleşi au explicat că este vorba de nişte tineri, care nu sunt infractori în adevăratul sens al cuvântului, care nu merită să fie pedepsiţi cu executare întrucât o reabilitare în penitenciar nu este necesară şi nici benefică, dimpotrivă. Pronunţarea a fost stabilită pentru data de 9 mai.

În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reținut că, în perioada august - septembrie 2016, inculpații Iulian Antonescu și Camelia Ciobanu, în calitate de cadre didactice ale Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanța (A.N.M.B.), au primit de la mai mulți studenți (printre care și inculpații Alexa Daniel Gheorghiță și Cantoriu Andrei Tudor), direct sau prin intermediari, sume de bani cuprinse între 200 lei și 200 euro sau alte foloase necuvenite, în total 1.546 lei și 600 euro - Antonescu Iulian, respectiv 200 lei, 300 euro și 50 de dolari - Ciobanu Camelia. Foloasele respective au fost primite pentru a le acorda studenților respectivi note de promovare la examenele restante ce urmau a fi susținute în perioada respectivă. În același context, inculpatul Iulian Antonescu a pretins și primit de la un alt student (martor în cauză) suma de 600 de lei pentru a interveni pe lângă un coleg - cadru didactic în cadrul A.N.M.B., astfel încât studentul să primească o notă de promovare la un examen restant. Anterior, procurorii militari au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu mai mulţi inculpați, printre care şi: Acsinciuc Radu Emanuel, Stanciu Lucian Stoica, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, Irimia Vasile, Ion Ana și Ghirase Alexandru Georgian, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită și complicitate la dare de mită.

Liliana CHIRU

Citeşte şi:

https://www.replicaonline.ro/un-profesor-de-la-academia-navala-cerea-spaga-pungi-cu-nurofen-negocierea-se-facea-fata-in-fata-sau-pe-whatsapp-297777/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
1978,elevi de la IMU Medgidia, Iulian Antonescu avea 18 corijenti la matemetica, ce spaga a primit de la fiecare, a uitat de seiful facut din inox, captusit cu visiniu. Il are si in prezent. Verificati.
1
1
La UMC inca se da si se ia spaga. Spaima a trecut. Daca nu se umbla cu microfoane la piept, degeaba.
0
0
dar hotiile militarilor cand le anchetati domnilor procurori militari ... sau ce este peste un milion nu swe pune.
2
1
ce va mai place sa umiliti. javrelor
2
1
daca la academie se da spaguta la UMC anumiti profesori s-au cumparat masini dupa o singura sesiune. dar procuratura apara masoneria. dosarul din 2013 sta inca la un procuror spgara
5
0
trebuia sa plangi inainte camelia, acum e prea tarziu, bravo justitiei romane.
5
4
Aia de mate predau la ore intr-un mod ostentativ si plictisitor sa nu inteleaga nimeni. Daca nu dadeai spaga sau nu te umileai sa cersesti o nota nu treceai examenul. Programa e facuta in asa fel incat sa fie foarte stufoasa de zici ca e facultate de matematica nu academie de marina. Catedra de matematica e cea mai spagara la Academie in frunte cu Dogaru si Coltescu. Antonescu a avut mereu o atitudine acra si superioara fata de studenti.
11
5
ce neintelesi sunt acesti spagari nu vor pete pe obraz Poate decoratii de spagari .Nu exista nici o scuza cu bolnavi sau alte inventii se stie bine ce se intampla in facultati cum se iau examenele cu profesori nesatui obsedati sexuali cadre didactice sunt novice Nu se gandesc secaturile ce specialisti pleaca din manutele lor fine ? Nu se gandesc cata nedereptate fac privilegiind incompetenta coruptia Ce exemple sunt pt viitoarele generatii .?La munca fortata cele mai penibile conditii In Maroc intr un camping sa am zis medic marocan ca multi marocani fac medicina in ro mi a zis ""PE BANI
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614