REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Dosarul RETROCEDĂRILOR nu se va REJUDECA. Curtea Supremă a RESPINS contestația în anulare

Dosarul RETROCEDĂRILOR nu se va REJUDECA. Curtea Supremă a RESPINS contestația în anulare

Replica API 14 noiembrie 2020 | 23:45 4311

Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și ceilalți inculpați din dosarul Retrocedărilor au formulat o cale extraordinară de atacat împotriva hotărârii pronunțată de această instanță în februarie 2019. Magistrații Curții Supreme le-au respins vineri, 12 noiembrie, contestația, așa că dosarul nu se va rejudeca.

Amintim că în 2008, DNA a trimis în judecată 37 de persoane acuzate de restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (din care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). În dosarul ce se aflat 11 ani pe rolul instanțelor, Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor de plaje. De asemenea, Nicușor Constantinescu a primit, în același dosar, 5 ani cu executare. La fel, și fostul acționar de la Dinamo, Dragoș Săvulescu - 5 ani și 6 luni. Și Cristi Borcea primește o lovitură grea în acest dosar: 5 ani cu executare! El doar ce fusese eliberat condiționat în urmă cu câteva luni, într-un alt dosar. În prima instanță, fostul primar primise 4 ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2002 - iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, au soluţionat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri din Constanța și Mamaia, în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietăţii asupra unor mari suprafeţe de teren la care nu aveau dreptul.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E bine ca mi ai amintit M U I I E E pisedeului si familiilor sustinatorilor simpatizantilor etc
1
0
Drogatul si porcul au distrus P.S.D-ul!
6
1
Cei doi infractori au furat cu sprijinul PSD. Adica muie PSD.
7
0
Ia vedeti pe unde se afla marele Judector Deliorga cu echipa lui de smecgheri.
8
0
Aceeasi marca ... mafioteala celor doi a continuat prin acest frezat !
9
1
poula pentru 1 leu mi ai luat caciuala,ia leul si da mi caciula rex belimi ai pula pana la cotor sa te faci aviator de ses sa mi belesti pula din mers sau poate vrei de munte cu coitele in frunte dar poate vrei de mare cu coaiele in spinare
5
4
de dinainte de 1989 cu escrocii astia din PSD.comunistii condusi de Ceausescu scosesera Romania din evul mediu,eliminasera analfabetismul si discrepantele enorme din societate.toata lumea avea de munca,exista sistem de sanatate,invatamant si daca aveai inteligenta si erai muncitor viitorul iti era asigurat,puteai avea o casa si in general nu stiai ce inseamna grija zilei de maine.In antiteza PSD-ul lui ion iliescu a distrus romania si a facut posibil ca toti ordinarii sa vanda absolut tot si sa distruga tara.
4
4
Muie extinsa PSD!!!!! Voi comunistilot ati creat acesti hoti!!!!!!
17
1
Aveti legea confiscarii extinse asa ca luati le banii! Toti!
22
0
Domnilo ca gasca maxareafost invitata de bombonel sa intre in p s dprin trimisi speciali Mitrea manivela miki spaga si cosmanca .lntalnirea a avut locla thedosie ,unde mitrea i-a aratat pisica, adica dosare grase si de acoloa lesit Maxare Prrsedinte P S D,iar porcu vice. Decanul de varsta de azi ai consilierilor p sd era presedintele partidulu. Gheorghe Dontu.
12
0
Despre PSD,partidul care i-a mangaiat pe crestet pe acesti doi talhari in timp ce ei furau,nu se pomeneste nimic ? PSD,nicio greata ? Muie PSD !
30
3
Vrem recuperarea prejudiciilor prin confiscarea averilor. Cat mai dureaza? Inca 11 ani? Rusine justitiei.
34
1
de pomana. Judecatorii trebuie bagati in locul hotilor la parnaie sa vada cum e cand iei spaga. Tot hotie se numeste !!!
30
2
Ai dreptate,daca astia erau in Germania le confisca statul totul si lor,dar le lua la verificat si averile tuturor rudelor si prietenilor lor si asta nu este nici o jignire,statul vrea doar sa vada daca averile acelor oameni sunt acoperite de veniturile lor legale,iar cand penali ieseau din puscarie erau datori la banca pana isi plateau integral prejudiciul fata de stat si ca locuinta le dadeau cate o garsoniera in H.Coanda pt.ca un dator la stat nu poate sa locuiasca intr-un apartament cu trei camere,despre vila nici nu se discuta.
28
2
Dupa mandatul lui Klaus Wernner Johannis si el va avea aceiasi soarta ca a porcusorului si drogatului.Ciordit 7 case prin furaciuni falsuri si frauda fata de statul roman.
9
26
2 hoti ordinari 2 excremente umane.pana nu vad recuperarea banilor delapidati oricum nu ma incalzeste ca sunt la brutarie,asta nu ca ar merita sa fie liberi.in alte tari luau 1000 de ani de puscarie plus confiscarea extinsa a averilor.
40
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272