REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Dosarul şpăgii de la Ovidius, în continuare în atenţia magistraţilor: procurorii au cerut arestarea Gabrielei Stanciu

Dosarul şpăgii de la Ovidius, în continuare în atenţia magistraţilor: procurorii au cerut arestarea Gabrielei Stanciu

Replica API 18 noiembrie 2014 | 23:35 118

Fostul prorector face apel la Rodica Sârbu, pentru audieri

Fostul prorector face apel la Rodica Sârbu, pentru audieri

Dănuţ Tiberius Epure şi Gabriela Stanciu

Dosarul şpăgii de la Universitatea Ovidius se află, în continuare, în atenţia magistraţilor. După ce taximetristul Tala Stere, care intermedia banii, şi-a primit pedeapsa, la finele lui 2013, decizie rămasă definitivă în februarie anul curent, faptele fostului rector, Dănuţ Tiberius Epure, ale fostului prorector, Gabriela Stanciu, şi ale părintelui care a dat mită, respectiv Lucica Toader, au rămas spre a fi judecate la Tribunalul Ilfov într-un dosar separat. Astfel, în octombrie anul curent, procurorii au cerut să-i fie înlocuită măsura controlului judiciar cu cea a arestului preventiv în ceea ce o priveşte pe Stanciu, în timp ce Epure rămâne în arest la domiciliu.

Fostul prorector al Universităţii Ovidius, Gabriela Stanciu, a trecut prin încă o răscruce şi asta pentru că, în octombrie anul curent, procurorii DNA au cerut înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul ei, însă judecătorii au respins cererea. În plus, Stanciu a solicitat să fie audiaţi în calitate de martori şi fostul decan al Facultăţii de Farmacie, adică Rodica Sârbu, dar şi Simona Lupşor. Nici de această dată judecătorii nu au fost de acord. „Respinge cererea formulată de inculpata Stanciu Gabriela de audiere în calitate de martori a numitelor Sârbu Rodica şi Lupşor, în ceea ce priveşte cererea formulată de Parchetul de pe lângă ÎCCJ- DNA de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestării preventive. În baza art. 120 al. 2 teza a II a C.p.p. admite în parte cererea formulată de martora Dumitrescu Denisa, urmând ca serviciul contabilitate să achite martorei suma de 239,11 lei”, potrvit portalului instanţelor. Astfel, pe 23 octombrie, cauza a fost amânată, hotărându-se totodată ca Epure să rămână în arest la domiciliu, următorul termen fiind stabilit pentru 25 noiembrie. Remintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată în luna septembrie anul trecut pe Dănuţ Tiberius Epure, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită şi infracţiunea de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; pe Gabriela Stanciu, prorector al Universităţii Ovidius la data faptelor, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi infracţiunea de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; Stere Tala, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită şi Lucica Toader, persoană fără calitate specială, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită. La data de 30 iulie 2013, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Epure şi Tala. Ulterior, Tala a fost eliberat, în timp ce Epure a fost menţinut în arest până în aprilie anul curent, când Curtea de Apel a luat decizia arestului la domiciliu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272