REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

DOUĂ BULEVARDE din Constanța vor avea SEMAFORIZARE inteligentă

DOUĂ BULEVARDE din Constanța vor avea SEMAFORIZARE inteligentă

Replica API 5 martie 2021 | 00:12 7540

Ideea sistematizării traficului pe arterele principale ale Constanţei părea să fie promiţătoare, atunci când fosta autoritate locală o tot „arunca” în ochii șoferilor, aceștia sperând că vor reuși în sfârșit să traverseze rapid şi fluent de la un capăt de oraş, la altul, însă, iată că acest nu s-a mai întâmplat și conducătorii auto au rămas cu speranța și cu nervii întinși la maxim, de fiecare dată când trebuie să ajungă în anumite locații. Ce spune Primăria Constanța despre acest subiect puteți citi în rândurile de mai jos.

Nu este nici prima, nici ultima dată când şoferii sunt prinşi cu orele în trafic, zilnic având loc astfel de situaţii care au ajuns să devină o obişnuinţă în Constanța. O soluţie pentru ameliorarea traficului infernal de pe marile artere ale municipiului ar putea-o reprezenta sincronizarea semafoarelor amplasate de-a lungul acestora, astfel încât şoferii să nu mai rămână blocaţi între intersecţii. Acest lucru îl cer și conducătorii auto constănțeni care s-au săturat să piardă ore întregi, în perioadele de vârf, până ajung la locul de muncă sau la domiciliu. „Un lucru foarte util conducătorilor auto ar fi sincronizarea semafoarelor. Sunt multe intersecții semaforizate în oraș unde și pietonii au culoarea verde în același timp cu circulația rutieră. De exemplu, la intersecția I.G Duca cu bulevardul Ferdinand , stânga către Fantasio; strada Primăverii cu strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Tomis cu strada Tulcei, stânga către Brotăcei trecere de pietoni nesemaforizată, dacă mai e și un autobuz în fața trecerii de pietoni, vizibilitatea este zero, semafoarele din Tomis 3 până la vaporaș și exemplele continuă în multe zone ale orașului!”, a declarat un constănțean.

Ce spune Primăria Constanța despre problema sistematizării semafoarelor

Contactați fiind, în legătură cu acest subiect, reprezentanții Primăriei Constanța au declarat faptul că sistemele semafoarelor sunt foarte vechi și necesită a fi schimbate cu unele noi, fiind în plan mai multe reabilitări, însă, doar pe două bulevarde. În municipiul de la malul mării este deja știut faptul că în unele zone semafoarele cedează foarte des ceea ce îi exasperează pe șoferi. „În primul rând, sistemul de semaforizare din municipiul Constanța necesită echipamente noi. Majoritatea echipamentelor existente fiind foarte vechi și depășite din punct de vedere tehnologic conduc la dese defecțiuni. Vorbim despre automate vechi, cabluri subterane care produc scurtcircuite, corpuri-lămpi în care pătrunde apa și leduri arse etc.

Modernizarea intersecțiilor și a trecerilor de pietoni

În al doilea rând, pentru a fi realizată comunicarea între automate și integrarea într- un soft adaptiv de semaforizare, în fiecare intersecție trebuie implementată senzoristică. Pe bulevardele Tomis si Mamaia, Confort Urban dorește semaforizarea trecerilor de pietoni dar și modernizarea intersecțiilor prin înlocuirea completă a echipamentelor (automate, cabluri, semafoare). Totodată, acestea vor fi dotate cu senzoristică, interconectate și integrate în softul de semaforizare adaptiv. De asemenea, vor fi montate butoane pentru pietoni și dispozitive acustice destinate persoanelor cu dizabilități.

Toate aceste implementări vor conduce la optimizarea timpilor de așteptare, fluidizarea circulației și creșterea siguranței rutiere”, au declarat pentru Replica, reprezentanții Primăriei Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Dacia trec masinile intr-o veselie cand au pietonii verde. Semafoarele au doar galben. E asa greu sa pui unul normal? Soferii nu vad ca pietonii au verde.
4
0
Semaforul la intrarea in CT dinspre Palazu este mai mult defect decat functional! Dimineata traficul este infernal! Apoi legat de sincronizare. doar la CT vezi dupa semafoare la 100 m treceri de pietoni! Pai stai la semafor, astepti verde si dupa ce traversezi intersectia ai trecere de pietoni! Iar opresti, iar coloana! E atat de greu sa se faca lucrurile responsabil? Pentru binele constantenilor?!
4
0
Mai intai reparati semaforul de la vaporas ca e stricat de 3 zile si dupaia faceti semaforizare inteligenta
1
0
Dar b-dul Lapusneanu care este cel mai aglomerat de ce nu ???
8
0
Cronometrele nu se mai folosesc UE ptr ca dau erori si pot pune in pericol participantii la trafic, pietonii. Un alt motiv ptr care tarile din UE nu le mai folosesc este ca soferii, la observarea ultimelor secunde de verde accelerau si patrundeau cu viteza mare in intersectie.
7
4
sa se introduca acele cronometre la stopuri
16
3
Nu sunt amnezic. Pentru prima oara m am urcat ieri in autobuz din statia respectiva si chiar nu stiam unde este statia. Ce sa faci si tu! Comentezi si te bagi in seama aiurea!
3
1
se arunca banii numai pe prostii!pe tomis cu vlaicu si la cora trebuie neaparat trecere supra sau subterana!am ramas in urma cu toate:pompieri,politie si toata administratia!daca continuam asa nu v-a fi bine!ne trebuie oameni care sau nascut si au crescut in constanta!nu toti parvenitii astia din ultimii ani care nu stiu decat sa fure!
11
1
Lasa mofturile, te urci de ani de zile din acelasi loc ...esti amnezic ?
0
4
In intersection la Dacia au schimbat cablurile. Dar tot nu au semaforizat trecerile de pietoni, in schimb au in locuit semafaorele galbene cu unele negre. Bani aruncati pe contracte fara sa tina cont de nevoile cetatenilor .
6
1
CT BUS, daca intr-o statie nu exista montat stalp, nu mai montam panou de identificare statie. Pe Bd. 1 Mai Vechi, zona camine studentesti, exista o astfel de statie pe linia 2-43. Daca ploua sau ninge si se acopera marcajul statiei de pe carosabil nu ai cum sa iti dai seama ca acolo exista statie.
7
1
Dar niste cetateni inteligenti care sa nu mai voteze ciuma rosie, enterocolita galbena si cancerul albastru, adica usr plus, cand o sa avem in Romania?
13
9
Este bezna pe bdul Tomis! Nu se vede decat sub stalp. Nu cred ca nu se poare face ceva.
18
4
Dar un primar intelligent, pe cand?
30
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614