REPLICA ONLINE CONSTANTA

35.4° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
35.4° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Două nave ale Gărzii de Coastă au revenit acasă din misiune internațională. Video

Două nave ale Gărzii de Coastă au revenit acasă din misiune internațională. Video

Ana Maria LIPAN 21 noiembrie 2023 | 10:33 668

Șalupa maritimă de intervenție MAI 3067 și nava maritimă de patrulare MAI 1102, din cadrul Gărzii de Coastă, au revenit în Portul Constanța după ce au efectuat misiuni internaționale sub egida FRONTEX în Marea Mediterană. Navele Poliţiei de Frontieră Române au participat la misiuni specifice, dar şi la acţiuni de căutare şi salvare pe mare, unde peste 3.000 de persoane s-au aflat în pericol.

Doua nave ale Garzii de Coasta au revenit acasa din misiune internationala. VideoȘalupa maritimă de intervenție MAI 3067

Șalupa maritimă de intervenție MAI 3067 a participat, în perioada 07.05-01.11.2023, la Operațiunea Comună „THEMIS 2023”, organizată sub egida Agenției Europene pentru Poliție de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX). 

În perioada detașării, polițiștii de frontieră au desfășurat 193 misiuni de supraveghere maritimă, efectuând un număr de 1081 de ore de patrulare în scopul asigurării securității frontierei externe maritime a Uniunii Europene din Marea Mediterană. Polițiștii de frontieră au participat la 70 acțiuni de căutare și salvare pe mare, în care 2.488 de persoane se aflau în pericol, parte dintre aceştia, adulţi şi copii, fiind transbordați la bordul navei Poliţiei de Frontieră. Acestora le-a fost acordată asistență medicală de urgență, la solicitare, fiind debarcate în siguranță conform indicațiilor autorităților italiene.

Cea de-a doua navă maritima de patrulare, MAI 1102, care a revenit acasă, a participat, în perioada 09.08-01.11.2023, în cadrul aceleiași operațiune organizate sub egida Agenției Europene pentru Poliție de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX). În această perioadă, polițiștii de frontieră au desfășurat 35 misiuni de supraveghere maritimă, efectuând un număr de 771 de ore de patrulare în scopul asigurării securităţii frontierei externe maritime a Uniunii Europene din Marea Mediterană. 

Polițiștii de frontieră au participat, în această perioadă, la patru acţiuni de căutare și salvare pe mare în care 576 de persoane se aflau în pericol, parte din acestea fiind transbordate la bordul navei MAI 1102. Acestora le-a fost acordată asistenta medicală de urgență, la solicitare, ulterior fiind debarcate în siguranţă conform indicațiilor autorităților italiene.

În total, în cadrul celor două misiuni, au participat 51 de polițiști de frontieră, ofițeri și agenți de poliție, care au contribuit prin pregătirea lor profesională dar și prin empatia de care au dat dovadă, la desfășurarea cu success a tuturor misiunilor încredințate. Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „THEMIS” este reprezentat de sprijinul autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera maritimă a Uniunii Europene.

Reamintim că mijloacele navale ale Poliţiei de Frontieră Române execută misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, iar obiectivul principal al operaţiunii maritime comune îl reprezintă sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, prevenirea și combaterea migrației ilegale, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712