REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Două seriale britanice, ''EastEnders'' şi ''Top Gear'', îşi reiau filmările în luna iunie

Două seriale britanice, ''EastEnders'' şi ''Top Gear'', îşi reiau filmările în luna iunie

Replica API 15 mai 2020 | 00:00 846

Două seriale britanice, "EastEnders" şi "Top Gear", vor reintra în producţie în luna iunie, însă protagoniştii lor vor trebui să respecte dispoziţiile de distanţare socială şi să se ocupe singuri de coafurile şi de machiajele lor, au anunţat joi reprezentanţii grupului BBC, citat de Agerpres.

Toate filmările pentru producţii cinematografice şi de televiziune au fost suspendate în Marea Britanie în luna martie, după ce Guvernul de la Londra a impus izolarea populaţiei la domiciliu din cauza pandemiei de COVID-19.

BBC a anunţat că după reluarea filmărilor va folosi echipe "strict limitate" şi că va respecta dispoziţiile guvernamentale.

"Căutăm, de asemenea, diverse modalităţi pentru a reporni filmările la mai multe seriale dramatice şi alte programe majore din programele BBC cât mai curând posibil", a declarat Charlotte Moore, directorul departamentului de conţinuturi din cadrul grupului BBC.

Într-un editorial publicat în The Telegraph, ea a spus că grupul BBC doreşte "să contribuie la repornirea motoarelor industriei britanice de televiziune - într-o manieră sigură şi raţională".

"Am căutat cu mare atenţie soluţii pentru a putea să repornim în condiţii de siguranţă producţia pentru unele dintre emisiunile noastre şi sunt bucuroasă să vă anunţ că intenţionăm să reluăm filmările de la 'EastEnders' şi 'Top Gear' până la finalul lunii viitoare", a explicat ea.

"Actorii din distribuţiile celor două show-uri îşi vor face singuri coafurile şi machiajele. Măsurile de distanţare socială vor fi implementate", a adăugat Charlotte Moore.

Episoadele din "EastEnders" care erau deja filmate înainte de pandemie au fost "raţionalizate" de BBC One. Dar, după difuzarea lor, va exista cel mai probabil o pauză de difuzare a acestui serial, înainte ca noile episoade să ajungă pe micile ecrane ale telespectatorilor.

Specialiştii în mass-media se aşteaptă ca noul coronavirus să devină un subiect inclus în intriga serialului, dar nu într-o manieră proeminentă.

"Provocări creative şi tehnice"

BBC a filmat un serial dramatic în timpul perioadei de izolare. Noi episoade cu monologuri ale lui Alan Bennett în emisiunea "Talking Heads" au fost realizate de echipe restrânse de filmare pe platourile în care erau în trecut realizate "EastEnders" şi "Holby City", fapt care "a demonstrat că filmările sunt posibile în timpul restricţiilor adoptate împotriva COVID-19", a dezvăluit Charlotte Moore.

Emisiunea specială aniversară "VE Day", realizată la Buckingham Palace şi difuzată vineri, şi recentele episoade speciale din "Hospital", dedicate pandemiei de coronavirus, "sunt exemple care ne arată că putem să ne ridicăm la înălţimea provocărilor creative şi tehnice", a adăugat aceeaşi reprezentantă a postului BBC.

Charlotte Moore nu a precizat însă data la care alte seriale dramatice produse de BBC, precum "Line of Duty", "Peaky Blinders" şi "Call the Midwife" - ale căror filmări au fost oprite - vor reintra în producţie.

Recent, presa internaţională a anunţat că serialul australian "Neighbours" a reintrat în producţie, cu scenarii rescrise şi cu mai puţine personaje în anumite scene.

Noile episoade ale acestui serial TV australian sunt filmate "cu distribuţii mai mici" înainte de a fi asamblate în cabina de montaj, a declarat producătorul executiv Jason Herbison, miercuri, pentru agenţia de presă Reuters.

Producătorii altor seriale britanice deosebit de populare, precum "Coronation Street", "Emmerdale" (ambele difuzate de ITV) şi "Hollyoaks" (difuzat de Channel 4), nu au anunţat deocamdată data la care vor fi reluate filmările.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212