REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
6.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Două trenuri încărcate cu materiale combustibile, la un pas de coliziune. Unul dintre mecanici adormise

Două trenuri încărcate cu materiale combustibile, la un pas de coliziune. Unul dintre mecanici adormise

A.F. 10 iunie 2023 | 19:10 1117

Două trenuri de marfă care transportau materiale combustibile au fost la un pas să se ciocnească frontal în gara Sighișoara, după ce unul dintre mecanici a adormit și a trecut peste un macaz, scrie clubferoviar.ro. Incidentul a avut loc joi dimineață, însă nu a fost raportat imediat.

Doua trenuri incarcate cu materiale combustibile, la un pas de coliziune. Unul dintre mecanici adormise

Unul dintre trenuri transporta combustibil, iar celălalt îngrășăminte chimice. Unul dintre mecanici adormise și consumase înainte băuturi alcoolice.

Marfarul pe care acesta îl conducea depășise semnalul roșu care ordona oprirea, a trecut peste un macaz și a continuat drumul. Din fața sa venea un alt marfar. 

Autoritatea de Siguranță Feroviară a transmis că ambii mecanici de tren au frânat și în acest fel s-a evitat coliziunea. 

De menționat este că incidentul feroviar a avut loc la ora 4 dimineața și nu a fost transmis de către compania CFR Infrastructură pe scară ierarhică.

Aceasta a raportat incidentul către structurile competente de cercetare abia 12 ore mai târziu iar acest lucru a făcut mai dificilă colectarea informațiilor și a probelor pentru a se stabili cauzele incidentului.

Potrivit clubferoviar.ro, mecanicul care a adormit avea sistemul de protecție INDUSI izolat. Acest sistem are rolul de a nu permite unei locomotive să depășească semnalul pus pe roșu.

Trenul, care aparține OTF Grup Feroviar Român SA a trecut peste macaz și a intrat pe lina în care venea din sens opus trenul OTF CER-Fersped SA, ce urma să tragă în stația CF Sighișoara, la lina 4.

Agenția de Investigare Feroviară Română a transmis că a început o investigație pentru a stabili cine este vinovat, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Nimeni nu se intreaba DE CE este o singura persoana in cabina? Cata economie financiara se face tinand DOAR MECANICUL? Unde este ajutorul? Un "cap luminat" (sau poate mai multe), a hotarat el ca este mai bine asa! Ca face ditamai economia! Ganditi-va la un tren cu pasageri ce se poate intampla in asemenea situatii! Unde esti tu Tepes Voda!
1
0
unde i siguranta circulatiei, INDUSUL a adormit si el , e somnul care va naste ...monstrii!incompetenta, neprofesionalizmul,alcolul, oboseala si multe altele duc la catastrofe pe sosea, cai ferate, in aer si pe ...pamant!dupa ce se intampla se uita repede si apar altele si mai si!
2
0
Firmele fantomă pe căile ferate au profit CFR in pierdere Pe locomotivele private multi pensionari sticlari ii ia somnul cu vagoanele pe linie Mafia din transporturi auto și căi ferate e verificat de Goe din bosketi Statul nare bani e plin cu mafioti
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407