Dozatoare de apă rece şi asistenţă medicală, pentru constănţeni
Dozatoare de apă rece şi asistenţă medicală, pentru constănţeni
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCaniculă în Constanţa!
Caniculă în Constanţa!
Primăria Municipiului Constanţa anunţă prelungirea măsurilor de ajutorare a populaţiei în perioada caniculei, ţinând cont de faptul că Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codul galben de caniculă pentru municipiul Constanţa pentru încă o zi, 02.08.2016. Conform A.N.M. temperaturile continuă să fie mai mari de 37 grade Celsius, iar indicele temperatură/ umezeală (ITU) depăşeşte 80 de unităţi, ceea ce determină un grad de disconfort termic accentuat.
În consecinţă, Primăria Municipiului Constanţa asigură, ca măsuri de prevenţie, dozatoare de apă rece şi asistenţă medicală de urgenţă pentru a veni în sprijinul constănţenilor, în următoarele locaţii: Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul de la Teatrul de Stat Oleg Danovski; Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul din Tomis II; Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la Casa de Cultură; Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul din Faleză Sud (Poarta 6); Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în Parcul Tăbăcărie - Ţara Piticilor; Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în piaţeta Badea Cârţan; Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la CET; Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la Gară.
Pe lângă cele 8 centre, Primăria Constanţa în parteneriat cu S.C. RAJA S.A. va menţine şi cele trei corturi dotate cu dozatoare de apă rece în următoarele locaţii: City Park Mall; Delfinariu, staţie RATC cu direcţia de mers spre Mamaia; Tomis III, în apropiere de A.N.A.F. Personalul medical specializat acordă asistenţă medicală de urgenţă, în zilele caniculare, între orele 10:00 şi 18:00.
În plus, se intensifică acţiunile de stropile ale carosabilului pe 60 de străzi şi bulevarde. Pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, specialiştii recomandă cetăţenilor să evite expunerea la soare în special în intervalul orar 10:00 - 18:00, iar în cazul deplasărilor este indicată folosirea mijloacelor de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare) şi purtarea hainelor largi, care să protejeze pielea, deschise la culoare.
De asemenea, este recomandată hidratarea cu lichide menţinute la temperatura camerei sau ceaiuri calde. Consumul de lichide reci accentuează consumul energetic şi transpiraţia în exces. Este indicată evitarea cu stricteţe a băuturilor alcoolice şi al consumului excesiv de cafea, la fel ca şi mâncărurile grase. Se recomandă cât mai multe fructe şi legume pentru că asigurarea unei hidratări lente şi continue a organismului.
Diana NEAŢĂ
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News