REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Dragnea, despre modificarea Constituţiei: Poate facem referendum în mai multe zile

Dragnea, despre modificarea Constituţiei: Poate facem referendum în mai multe zile

Replica API 29 iunie 2013 | 00:00 115

Discuţii despre regionalizare, la Constanţa

Discuţii despre regionalizare, la Constanţa

Când vom şti exact cum va arăta harta regiunilor administrative din Româna? Ei bine, vicepremierul Liviu Dragnea spune că dacă întrebarea i-ar fi fost adresată marţi, ar fi răspuns că "harta ar fi fost făcută publică în august sau în septembrie". Acum, după decizia Curţii Constituţionale, Dragnea nu este pregătit să dea un răspuns riguros. "Nu intenţionez să pun pe masa Guvernului un proiect de regionalizare în condiţiile în care am putea să înfiinţăm regiuni peste un an şi în acest timp toţi specialiştii în datul cu părerea să-l facă harcea-parcea", a spus Dragnea. Referendumul de modificare a Constituţiei României este programat pentru octombrie, însă sunt slabe şansele ca acesta să aibă loc.

"Nu renunţ la această idee. Trebuie să analizăm cu maximă atenţie şi cu maximă răbdare măsuri administrative legale care ar putea determina populaţia să vină la vot în proporţie de peste 50% din numărul de cetăţeni înscrişi pe listele electorale permanente. Dincolo de discuţii, de speculaţii, această ţară trebuie modernizată şi nu renunţ uşor la ideea de a face acest lucru în acest an. Nu îmi este foarte uşor ca ţara noastră să aibă un an întârziere la dezvoltare. Până când ne vom întâlni cu domnul Crin Antonescu, cu domnul Victor Ponta, sper şi cu domnul Daniel Constantin, să luăm o decizie în comun, ne gândim la tot felul de variante. Varianta foarte sigură este că până la anul viitor, în vară, să organizăm referendum. Eu nu renunţ la ideea că avem totuşi o şansă ca în octombrie referendumul să fie validat", a spus Dragnea. El este de părere că regionalizarea ar putea fi unul dintre principalele motive care să aducă lumea la vot. "Dacă noi discutăm să facem regiunea Dobrogea, sunt sigur că prezenţa la referendum în Dobrogea va fi foarte mare. Cetăţenii de aici ştiind sigur că dacă trece Constituţia vor avea regiunea Dobrogea pe care şi-o doresc foarte mult, acesta ar fi unul dintre argumentele pentru care oamenii vor ieşi la vot în număr mare. Poate facem referendum în mai multe zile. Anul trecut, o decizie a Curţii Constituţionale a spus că referendumul poate fi desfăşurat în mai multe zile. Nu exclud variantele ca în toamnă să avem referendum de modificare a Constituţiei. Nu sunt şanse foarte mari, dar trebuie să le analizăm pe toate. În cazul în care nu va fi anul acesta, există un creionat un plan pentru regionalizare, chiar până la modificarea Constituţiei şi în momentul în care o să-l discutăm în USL o să-l prezentăm foarte rapid", a mai declarat Dragnea. Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat şi el vineri că judecătorii Curţii Constituţionale doar "au amânat cu un an" modificarea Constituţiei şi implicit regionalizarea României, precizând că o decizie privind amânarea modificării Constituţiei va fi luată în USL, dar adăugând că un an trece repede în politică.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272