REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Dragoș Poteleanu, fostul șef al CJAS Constanța, a sesizat Curtea Constituțională în dosarul în care este acuzat de luare de mită!

Dragoș Poteleanu, fostul șef al CJAS Constanța, a sesizat Curtea Constituțională în dosarul în care este acuzat de luare de mită!

Replica API 5 noiembrie 2018 | 13:24 634

Dragoș Poteleanu, fostul șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, a sesizat Curtea Constituțională în dosarul în care este acuzat de infracțiuni de corupție. Concret, Poteleanu a sesizat Curtea în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 103 alin. 2, 3 Cod procedură penală şi art. 97 alin. 2 lit. d Cod procedură penală.

Articolele menționate fac referire la aprecierea probelor. ”Probele nu au o valoare dinainte stabilită prin lege şi sunt supuse liberei aprecieri a organelor judiciare în urma evaluării tuturor probelor administrate în cauză. În luarea deciziei asupra existenţei infracţiunii şi a vinovăţiei inculpatului instanţa hotărăşte motivat, cu trimitere la toate probele evaluate. Condamnarea se dispune doar atunci când instanţa are convingerea că acuzaţia a fost dovedită dincolo de orice îndoială rezonabilă”, potrivit legeaz.net. Iar articolul 97, alin. 2, litera d., prevede că proba se obţine în procesul penal prin declaraţiile martorilor. Instanța i-a admis cererea de sesizare a Curții Constituționale. Reamintim că, în 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea a inculpatului Dragoş Poteleanu, la acea vreme, director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, cu privire la săvârşirea a 6 infracţiuni de luare de mită, în formă continuată (24 acte materiale). În perioada 2012 - 2015, inculpatul Dragoş Poteleanu, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză), sumele totale de 57.000 euro, 15.500 lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro). Aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective. În acelaşi context şi în aceleaşi circumstanţe, la începutul lunii octombrie 2015, inculpatul Dragoş Poteleanu a acceptat, în baza unei înţelegeri anterioare, primirea sumei de 7.000 lei de la reprezentantul unei unităţi medicale, au precizat procurorii DNA.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lopez dislike Stere like
5
0
Un individ cu studii marinaresti pe care medicii constanteni l-au ajutat sa fure... Halal intelectuali ai Constantei , gen muierea aia cu casca de protectie pe cap care-i facea felatie mascariciului dereglat psihic - mariana cojoc...
0
16
De ce nu aveti curaj sa scrieti in articol ca Samara Alex este denuntatorul?
16
2
Un caz tipic, in care prostia si lacomia au facut un mix perfect.
2
17

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272