REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Drăguț ENCICĂ vrea să fie, din nou, ȘEFUL Poliției LOCALE

Drăguț ENCICĂ vrea să fie, din nou, ȘEFUL Poliției LOCALE

Replica API 17 iunie 2021 | 14:45 5784

Nu a confirmat, nici nu a infirmat

Nu a confirmat, nici nu a infirmat

A fost scos la bătaie postul de Director General al Poliției Locale, iar bătălia se dă între două persoane. Una dintre ele este nimeni altul decât Drăguț Encică, cel care a mai ocupat această poziție și care a fost demis de Vergil Chițac, în noiembrie anul trecut. Contracandidatul său este actualul șef, Ionuț Dumitru. Concursul a fost stabilit pentru data de 24 iunie.

Fostul șef al Direcției Generale Poliția Locală Constanța, Encică Drăguț, ar putea reveni la conducerea poliției Locale. În data de 24 iunie se va organiza un concurs pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, judeţul Constanţa organizat în baza art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Encică vrea înapoi la Poliția Locală

Din sursele noastre, fostul director și-a depus dosarul pentru a ocupa funcția de șef al Poliției Locale, însă, contactat pentru detalii, acesta nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informația noastră. S-a limitat la a spune că nu dorește să comenteze și să ofere niciun fel de detaliu legat de participarea la concurs.

Până în prezent, la concurs s-au înscris trei persoane, dintre care două au fost admise, un dosar fiind respins deoarece nu îndeplinea condiția de studii prevăzută de fișa de post. Pe cei doi admiși îi va diferenția proba scrisă a concursului din data de 24 iunie. Cl de-al doilea candidat este actualul șef al Poliţiei Locale Constanţa, Ionuț Dumitru. Acesta ne-a confirmat că și-a depus dosarul.

Ionuț Dumitru

Cine este Encică Drăguţ

Drăguț Encică a fost unul dintre "locotenenţii" fostei administrații PSD, însă, odată cu schimbarea administrației publice a fost schimbat și acesta cu ocazia expirării la data de 31 decembrie a delegării.

La acel moment, primarul Vergil Chițac declara: „Am hotărât să îi întrerup această delegare şi să numesc pe altcineva. I-am mulţumit pentru modul în care s-a implicat. E nevoie de un suflu nou în zona asta. Aş vrea mai multă implicare. Mi se pare că sunt mai mult agenţi constatatori, nu duc lucrurile la bun sfârşit. Vreau mai multă implicare”.

În trecut, Encică a fost director adjunct la Disciplina în Construcţii, şi se spune că l-a săpat şi turnat pe Ionuţ Pripiş autorităţilor statului, la sugestia lui Făgădău, devenind omul de bază care executa toate comenzile politice ale acestuia şi ale fostei administraţii PSD, împotriva adversarilor politici.

Mai multe detalii aici: În sfârşit! Constanța a SCĂPAT și de Encică de la Poliția Locală

Interimatul a fost preluat de Ionuț Dumitru

În locul lui a fost numit Ionuț Dumitru, şef la Serviciul Rutier din cadrul Poliţiei Locale Constanţa. Vergil Chiţac spune că este nevoie de un suflu nou.

Condiții de participare la concurs

Pentru a ocupa funcția de director general al direcției din cadrul Primăriei Constanța, cei care vor aplica trebuie să îndeplinească următoarele condiții: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în specialitatea – poliţie locală, drept; să fie absolvenţi cu diplomă ai studiilor universitare de masterat în domeniul administraţiei publice, management, ori în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalentă conform prevederilor art. 153 alin. (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare; să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I; minimum 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice; să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile legii.

UPDATE 14.45:

Reprezentanții Primăriei Constanța ne-au declarat că Encică Drăguț nu va participa la concursul din data de 24 iunie.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai bine il chema brad pitt
2
0
Asta ia mancat mandatul lui Fagadau acum numai trebuie sa fie sef ca actualii si au taiat singuri craca de sub picioare.
1
1
Dumitru e patron si Mamaia Bogdan Munteanu e prietenul lui bun cica il face sef
6
0
Ionut Dumitru actualul Director General al Politiei locale??..nu cred....doar 1 terasa?
5
1
Si Munteanu Bogdan din cadrul politiei locale este administrator al unei firme de distributie.
7
0
De terasa din zona ciresica de la girstoriu , care este a lui Ionut Dumitru nu zice nimeni , nimic .... Un politist local nu poate sa fie si patron...
9
2
Ce studii au in domeniu acesti sefi de politie locala?
14
2
Unii s-au nascut sa fie numai sefi. Cu aceiasi indivizi mereu la diverse butoane tara asta se va desfiinta.
16
0
politicul aflat la butoane, asa a fost asa va fi !
16
0
Ca individul din articol si a turnat colegii la anumite institutii ale statului. Este un turnatoret din cotet, un catel lingau si un bulan.....
25
1
Stau si ma intreb, ce o fi fost in mintea lu maica-sa cand i-a pus ptenumele Dragut?!?
28
2
Este cu oaie grivitei
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468