REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Drama neștiută din familia Aurei Urziceanu! De ce a fost „vândută”, la o vârstă fragedă, pentru 10 bani

Drama neștiută din familia Aurei Urziceanu! De ce a fost „vândută”, la o vârstă fragedă, pentru 10 bani

A.F. 24 octombrie 2023 | 00:00 1952

Atunci când vorbim despre cele mai importante nume ale muzicii românești, vom pomeni și despre Aura Urziceanu. Artista este cea mai faimoasă cântăreață de muzică jazz din țara noastră, având succes și pe plan internațional. Cu toate acestea, un lucru pe care foarte puțini dintre fanii artistei îl știu este că Aura Urziceanu a trecut printr-o dramă teribilă, fiind „vândută” bunicii ei, la o vârstă fragedă.

Drama nestiuta din familia Aurei Urziceanu! De ce a fost „vanduta”, la o varsta frageda, pentru 10 baniAura Urziceanu

Atunci când discutăm despre cele mai importante nume ale muzicii românești îl vom rosti și pe cel al Aurei Urziceanu. Artista este cea mai faimoasă cântăreață de muzică jazz din țara noastră, iar cariera ei a fost încununată de succes chiar și pe plan internațional. Cu toate acestea, un lucru pe care foarte puțini dintre fanii artistei îl știu este că Aura Urziceanu a trecut printr-o dramă teribilă, fiind „vândută” bunicii ei, la o vârstă fragedă.

Născută în anul 1946, ea a plecat în Canada înainte de 1989, unde s-a stabilit cu soțul ei. Însă, când încă era un copil, doar foarte puțini români știu că Aura Urziceanu a avut o soră mai mare, pe numele ei Nuța, care a decedat la vârsta fragedă de un an și jumătate. Atunci, părinții Aurei au recurs la un obicei vechi, în încercarea de a-și proteja cealaltă fiică și a-i aduce noroc. Mai precis, ei au „vândut-o” simbolic către bunicii ei, pentru suma de 10 bani.

Aura Urziceanu a luat lecții de vioară din copilărie

Un alt lucru pe care nu foarte mulți dintre fanii Aurei Urziceanu îl cunosc despre aceasta este că, inițial, artista visa să devină balerină! Cu toate acestea, provenind dintr-o familie de muzicieni, ea a început să primească lecții de vioară de la o vârstă fragedă.

„Tatăl nostru era foarte strict cu noi. În casă nu se asculta decât muzică clasică. Am avut o copilărie strictă. Pe la 8-10 ani mă vedea tata în oglindă, aranjându-mi părul, și-mi spunea: „Nu, nu! Lasă părul! Treci la vioară'. Normal că nu-mi convenea”, spune Aura Urziceanu, pe blogul ei, scrie click.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce a renunțat la cetățenia romana?
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468