REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

DRAMĂ! Un copil LĂSAT SINGUR două săptămâni s-a ÎMBOLNĂVIT! Tatăl plecase de două săptămâni la concubină

DRAMĂ! Un copil LĂSAT SINGUR două săptămâni s-a ÎMBOLNĂVIT! Tatăl plecase de două săptămâni la concubină

Replica API 9 iulie 2019 | 00:00 396

Judecătorii au decis să ia minorul! Unii nu merită să fie părinţi

Judecătorii au decis să ia minorul! Unii nu merită să fie părinţi

sursa foto: BBC.com

Un copil de doar 9 ani din judeţul Constanţa a fost lăsat nesupravegheat timp de două săptămâni, după ce tatăl, în grija căruia se afla după divorţul de mama copilului, s-a mutat la domiciliului concubinei. Copilul a locuit în condiţii greu de descris în cuvinte, într-o mizerie cruntă, fiind diagnosticat, ulterior, cu o afecţiune a pielii din cauza unei infecţii cu stafilococi şi streptococi urmare unei igiene necorespunzătoare. Conform raportului de vizită întocmit de asistenţii sociali ai primăriei Mircea Vodă, s-a constatat că minorul se află singur, fără ocrotire părintească sau a altei persoane adulte, că tatăl locuiește la o altă adresă din localitate unde întreține o relație de concubinaj, copilul nu frecventează cursurile școlare, condițiile de locuire erau improprii creșterii și îngrijirii minorului, mobilier deteriorat, igienă neadecvată. Aspect pe care l-a putut constata şi instanţa personal, de altfel, după ce mama, întoarsă de urgenţă din Elveţia, acolo unde muncea, a depus acţiune în instanţă pentru a lua copilul din „grija” tatălui.

Maria şi Dumitru A. au divorţat, iar minorul de 9 ani a rămas în grija tatălui, mama fiind plecata de aproximativ 4 ani în Elveţia unde are un loc de muncă, care trimitea bani în ţară pentru întreţinerea acestuia. Părinţii au încheiat, anul trecut, un acord parental autentificat la notar prin care au convenit ca, după divorţ, locuinţa minorului să fie stabilită la tatal său, fiind stabilită şi contributia mamei la creşterea minorului și posibilitatea mamei de a păstra legătura cu minorul, inclusiv pe perioada vacanţei de vară. Numai că, micuţul de clasa a IV-a nu a beneficiat de grija de care ar fi avut nevoie, fiind lăsat cu săptămânile nesupravegheat, în timp ce tatăl era la domiciliul concubinei. Acasă, era o mizerie de nedescris, iar atunci când era acasă, tatăl îşi supunea fiul la agresiuni fizice şi verbale. Mama a fost atenţionată în legătură cu aceste aspecte, fapt pentru care a decis să revină în ţară şi să facă demersurile pentru a-l lua pe micuţ din grija tatălului. În acest sens, a depus o acţiune în instanţă, solicitând stabilirea domiciliului minorului la domiciliului mamei, dar şi posibilitatea ca acesta să fie luat în Elveţia. Copilul a fost ascultat de către judecătorul de caz, micuţul plângându-se că este lăsat nesupravegheat, pentru că tatăl este implicat într-o altă relaţie, că a plecat de acasă şi l-a lăsat singur 2 săptămâni, perioadă în care a venit la el de două ori. Minorul a mai spus că-şi doreşte să locuiască cu mama lui. Tot el a invederat instanţei că tatăl este agresiv fizic faţă de el.

De asemenea, au fost făcute anchete sociale la domiciliul tatălui, reprezentantii Direcţiei de Asistenţă Sociala s-au deplasat la domiciliul la care a locuit minorul si au constatat că acesta se afla singur, fără ocrotirea tatălui sau a altei persoane adulte , condiţiile de locuit fiind improprii creşterii şi ingrijirii, cu o igiena inadecvată. La dosar, mama a depus fotografii cu mizeria din casă, fiind depusă la dosar şi dovada că micuţul a fost diagnosticat cu o eczemă generată și agravată de lipsa igienei corespunzătoare pe termen lung. Trebuie precizat faptul că este înscris în sistemul de învățământ școlar gimnazial, însă înregistrează rezultate foarte slabe cu eșec școlar în ultimul an și repetenție. La rândul său, tatăl spune că nu este de acord ca fiul să părăsească ţara, precizând că s-a ocupat în mod conștiincios de copil si nu a dus lipsă de nimic, uneori fiind supravegheat de bunica paternă. A mai precizat judecătorilor, potrivit rolii.ro, că pozele aflate la dosarul de fond nu sunt adevărate și că mama este cea care a produs dezordine pentru ca mai apoi să facă acele poze prin care să arate condițiile neadecvate in care locuia minorul.

Evident, instanţa nu l-a crezut şi a admis acţiunea mamei, astfel că domiciliul minorului a fost stabilit la locuinţa mamei şi a bunicii materne. Mai mult, mama poate pleca în Elveţia cu copilul, însă numai pe timpul vacanţei.

De precizat faptul că mama a cerut, recent, şi ordin de protecţie, pe care l-a şi obţinut, aşa că bărbatul nu are voie să se apropie de cei doi. Nu a respectat măsura impusă şi a ajuns în arest preventiv, unde se află şi în prezent. Pentru acest fapt, este judecat de magistraţii din Medgidia, fiind acuzat de încălcarea ordinului de protecție.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ESTE VORBA DE ANGHEL MIHAELA O PROSTITUATA DIN MIRCEA VODA CARE ARE 3 COPII CU 3 TATII DIFERITI CARE A GASIT UN PROST SA FOLOSIT DE EL 6 ANII IA CRESCUT COPII IN TIMP CE EA SE PROSTIUA IN ELVETIA..SI AVEA SI 3 PROASTE CARE FACEA JUMA JUMA
5
4
Concubina daca il iubea pe CRETINUL nesimtit trebuia sa-i iubeasca si copilul ,sa-i acorde si lui atentie ,asa ca concubina este vinovata in egala masura cu tatal nenorocit si iresponsabil
14
1
Dupa propunerea idioata de lege a PSDului acest copil va fi obligat sa plateasca pensie de intretinere tatalui denaturat.Nu mai bine il rupe cu bataia?
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212