REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DRAMATIC. Un bebeluș de nouă luni a murit de RUJEOLĂ, în Spitalul Județean Constanța

DRAMATIC. Un bebeluș de nouă luni a murit de RUJEOLĂ, în Spitalul Județean Constanța

Replica API 14 iunie 2018 | 13:25 310

Rujeola a mai luat o viață. Un băiețel de nouă luni, din Tulcea, a decedat, miercuri, 13 iunie a.c., în Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, după ce a contractat rujeolă.

Băiețelul a fost internat, în perioada 15 – 21 mai a.c., la spitalul din Constanța, când a fost diagnosticat cu bronșită. După săptămâna de internare, a fost externat, dar odată ajuns acasă, în Tulcea, s-a simțit din ce în ce mai rău, potrivit apropiaților mămicii, făcând febră și convulsii. Părinții s-au îndreptat spre Urgența Spitalului Județean Tulcea de unde, din nou, au fost trimiși către cea mai mare unitate spitalicească din Constanța.

Copilul a fost din nou internat, iar de data aceasta, medicii au constatat că contractase și rujeolă. Afecțiunea a fost confirmată pe 30 mai a.c., în urma analizelor de laborator. Starea lui s-a agravat de la o zi la alta, fiind necesară intubarea lui, în cadrul Secției de Terapie Intensivă Pediatrie. „Pacientul a suferit complicații, pe fondul unei imunități scăzute”, au confirmat cadrele medicale.

În cursul zilei de miercuri, 13 iunie a.c., bebelușul s-a stins din viață.

Copilul nu era vaccinat împotriva rujeolei. Mai mult, apropiații familiei susțin că cel mic ar fi contractat afecțiunea în prima perioadă când a fost internat în unitatea spitalicească, de la alți copii aflați în același salon de spital.

Ce spune Spitalul Județean despre acest caz

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța confirmă faptul că bebelușul de nouă luni a fost internat în același salon cu un copil care avea rujeolă, dar cu mențiunea că, la data la care cei doi au fost internați în același salon, afecțiunea nu avea încă simptome vizibile. Abia după două zile de la internare a apărut erupția sugestivă de rujeolă, moment în care bebelușul a fost transferat imediat la Spitalul de Boli Infecțioase.

„În perioada 15-21 mai a.c, în secția de Pediatrie din cadrul SCJU a fost internat un minor din Tulcea, pentru o afecțiune respiratorie. În aceeași zi a fost internat, în același salon, un sugar tot cu patologie respiratorie dar la care, pe 17 mai, a debutat o erupție sugestivă de rujeolă. În urma acesteia pacientul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase unde, ulterior, a fost confirmat diagnosticul de rujeolă.

Pe 29 mai a.c, minorul din Tulcea a fost internat din nou în secția Pediatrie din cadrul SCJU Constanța, trimis fiind de la Spitalul de Boli Infecțioase. În urma examenului clinic și al radiografiei, medicii din cadrul SCJU au stabilit diagnosticul de insuficiență respiratorie severă, bronhopneumonie și rujeolă în evoluție. Pacientul a fost intubat, ventilat, monitorizat și tratat medicamentos însă, din nefericire și în ciuda eforturilor depuse de către medici, a decedat pe 13 iunie a.c..

Facem mențiunea că pacienții cu rujeolă în formă gravă (și cu alte boli asociate) sunt direcționați către SCJU Constanța deoarece, la nivelul regiunii Dobrogea, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța este singurul care asigură terapia intensivă complexă. Conform procedurilor, pacienții cu boli infecțioase sunt izolați respectându-se toate normele legale în vigoare”, au precizat reprezentanții spitalului constănțean.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România era, săptămâna trecută, de peste 13800, din care 55 de decese.

Peste jumătate din cazurile de rujeolă sunt înregistrate la copii cu vârste cuprinse între 0 şi 4 ani, iar alte aproximativ 2.400 de cazuri, la copii care au între 5 şi 9 ani.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sala de asteptare pentru bolnavi este plina de cersetori cu virusi! Toaleta pentru bolnavi este frecventata de acestia!
1
1
Pentru astia care-i dati intr-una cu vaccinarea anti rujeola dupa varsta de 12 luni ar trebui sa pricepeti ca daca toti tampitii de parinti ar fi respectat caledarul de vaccinare acest copil nu ar fi avut de unde sa fie infectat cu virusul rujeolei!
4
1
Vaccinarea se face in doua etape, prima etapa se face dupa varsta de 12 luni. Deci parintii nu au nicio vina, in aceasta situatie!
1
4
cum cine raspunde? nimeni, au raspuns vreodata cineva- acesti nemernici au impanzit tara si toate institutiile acesteia de analfabeti cata sa execute ordinele dictaturii draknea. Poate bunul dzeu ne ajuta prin decesul unei persoane drage acestor nemernici ordinari- atunci vor intelege reversul imbuibarii lor
3
4
Parintii care.nu l-au vaccinat
6
3
in spital daca a contactat pojarul l-a luat de la un bolnav care inca nu avea acest diagnostic,caci altfel bolnavii de pojar sunt separati la contagiosi iar tratamentul bolii se face cu izolare si cu o aspirina pe zi,asa ca sa nu zici ca nu iei tratament
1
1
la ce bun sa ne mai asteptam oare la un meneger in fapt un politician GRASA CATAIN.asa de miindru si orgolios este la orce sesizare de numa numa
5
2
A contractat rujeola in spital. Macar cei de la cuget liber spun acest lucru. Pe voi va doare tastatura? Ca neuroni nu ma astept sa aveti prea multi si daca-i aveti sigur nu va dor. Intrebarile sunt urmatoarele: CUM SI DE CE A LUAT RUJEOLA DIN SPITAL? CINE RASPUNDE PENTRU INFECTIILE INTRASPITALICESTI CARE DUC LA DECES?
4
6
intrebarea este cine raspunde?
6
3
Vaccinul ROR se face la un an . Deci daca era sa fie rujeola . Dar acolo au fost complicatii ce au dus la deces . Probabil ca si rujeaola si-a adus contributia dar clar nu a murit doar de la ea .
4
6
Asa va trebuie daca va uitati in gura Oliviei Steer, atoatestiutoarea!!!!
22
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367