REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DRAME pe străzile CONSTANȚEI! O familie cu mai mulți copii, printre care și un sugar, doarme sub cerul liber

DRAME pe străzile CONSTANȚEI! O familie cu mai mulți copii, printre care și un sugar, doarme sub cerul liber

Replica API 19 februarie 2018 | 00:12 305

Un teren viran aflat în imediata vecinătate a benzinăriei OMV, de pe strada Dezrobirii, a devenit „acasă” pentru o familie cu trei copii, dintre care unul de câteva luni și doi de până în șapte – opt ani. Cu toții obișnuiesc să scormonească în gunoaiele din zonă și să facă o mizerie de nedescris. Ce găsesc de interes, cară pe terenul viran unde și-au instalat „tabara”. Adică cele două sau trei saltele, pe care își petrec nopțile. Locatarii din zonă sunt, pe de o parte, îngrijorați de soarta celor mici, pe de altă parte, revoltați de lipsa de reacție a autorităților.

Ceea ce se întâmplă pe strada Dezrobirii nu diferă cu nimic de celalalte terenuri virane din oraș, unde nomazii își instalează cortul. De cele mai multe ori, este vorba despre un teren privat, lăsat fără supraveghere. Oamenii fără căpătăi nu au nicio reținere în a se instala pe el, autoritățile în schimb trebuie să facă zeci de hârtii pentru a putea să intervină. Vorbim despre proprietate privată și sunt anumiți pași de urmat, ni s-a precizat de fiecare dată! Pașii sunt grăbiți atunci când mizeria adunată pune în pericol sănătatea populației.

Cât privește nomazii, la fiecare acțiune desfășurată de Poliția Constanța, Poliția Locală, Serviciul Public de Asistență Socială Constanța, Direcția de Sănătate Publică Constanța, aceștia sunt identificați și sunt făcute demersurile pentru a fi trimiși către localitățile de domiciliu. Se întorc însă după doar câteva zile. Ce să facă într-un sat sărăcăcios din județul Constanța, din Tulcea sau de undeva de prin Moldova?! „E o luptă continuă cu morile de vânt. Noi îi trimitem în localitățile de domiciliu, ei vin înapoi și o luăm de la capăt”, ne declara o sursă din rândul asistenților sociali care se ocupă de aceste cazuri.

„În urma materialului apărut în mediul online cu privire la o familie care locuiește în aer liber pe strada Dezrobirii, în spatele unei benzinării, Direcția Generală Poliția Locală s-a sesizat din oficiu conform articolului 6, litera d, din Legea 155/2010. Astfel, un echipaj s-a deplasat la fața locului, urmând a se întreprinde demersurile legale împreună cu instituțiile abilitate în acest sens, iar măsurile luate vor fi comunicate în cel mai scurt timp opiniei publice”, a transmis Direcția Generală Poliția Locală Constanța.

Angajații de la firma Polaris, care s-au deplasat împreună cu polițiștii locali la fața locului, au igienizat zona. Familia respectivă însă nu a fost găsită, până la sosirea polițiștilor locali aceasta plecând în oraș, cel mai probabil la cerșit, lăsând în urmă doar lucrurile și saltele.

Zona urmează să fie monitorizată în continuare, rugămintea Poliției Locale către locuitorii din zonă fiind ca, în momentul în care îi observă pe respectivii că se întorc, să sesizeze autoritățile la numărul de dispecerat 0799606142.

Florentina BOZÎNTAN

Sursă foto: Mihai Ochiuleț

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu se angajeaza la Polaris
0
0
in natura cand nu sunt conditii nu mai fac urmasi insa la acestia este invers iar cu mila ne-am lamurit de cand cu , cartierul bonduelle&fagabou
3
0
Anul si carlanul! Poate ii pica ceva moca! La muncaaaaaa
5
0
Niste imagini foarte triste! Ar trebui sa fim constienti ca toate persoanele defavorizate, copiii, batranii sunt responsabilitatea noastra, a tuturor. Avem ocazia sa dam o sansa la normalitate acestor copii care inca pot fi educati si integrati, cat inca nu este prea tarziu. Peste ani, nu se stie ce se va alege de ei si s-ar putea sa regretam faptul ca majoritatea le-am intors spatele acum, contand pe MILA altora si gandindu-ne ca suntem prea plini de probleme, la randul nostru. Vorbim despre niste copii nevinovati si despre esecul autoritatilor si al societatii in general.
5
0
De ce nu ii luati voi astia din redactie acasa, sau in redactie daca tot va este mila?
16
6
daca va este atat de mila de ce nu ii luati la voi acasa?
13
7
Domnul Emil Mereuta de la SPAS ar putea sa numai toace banii prin Spania pe la munte si in fel si fel de plimbari pe masini scumpe...sa foloseasca banii cum trebuie sa ajute acesti oameni nu sa faca fel si fel de achizitii dupa bunul plac cu firme prietene prin intermediul directorilor din subordine lui...angajati prin"concurs" bineinteles...domnu Fagadau snteti pe acolo?...
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218