REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DRUGĂ și MANEA NU vor construi BLOC în zona Dorally. PUZ-ul a fost RESPINS

DRUGĂ și MANEA NU vor construi BLOC în zona Dorally. PUZ-ul a fost RESPINS

Replica API 26 februarie 2021 | 19:56 5313

Victor Manea și Bogdan Drugă au elaborat, printr-o firmă specializă, un PUZ pentru zona delimitată de șos. Mangaliei, str. Sg. Nicolae Grindeanu și limite cadastrale. Aceștia vroiau să ridice un bloc în zona Doraly. Iată că nu au avut noroc, PUZ-ul a fost respins în ședința de vineri 26 februarie.

Comisia 2 de Urbanism a emis aviz nefavorabil. “Avizul comisiei a fost generat de chestiuni de ordin procedural. Indicatorii propuşi erau mult peste limita PUZ-ului. Trebuie luat în considerare şi număru de obiecţii existent în documentul de consultare publică”, a precizat arhitectul şef, Dan Leu.

De precizat că PUZ-ul s-a aflat și anul trecut în atenția Consiliului Local. Documentația a fost incompletă, așa că reprezentanții primăriei au solicitat modificarea acestuia. Zona vizată este strada Sergent Nicolae Grindeanu, zona sensului giratoriu de la Dorally Mall.

Urmare analizării documentației de urbanism PUZ elaborată pentru teritoriul delimitat de Șoseaua Mangaliei, strada Nicolae Grindeanu și proprietate privată, inițiatori Bogdan Drugă și Victor Manea, Comisia tehnică de urbanism din cadrul primăriei Constanța a exprimt punctul de vedere. Față de documentația prezentată au fost solicitate următoarele modificări: pentru zonele de reglementare propuse se vor respecta prevederile legale referitoare la majorarea CUT (Coeficientul de Utilizare al Terenului) aprobat prin Planul Urbanistic General cu maxim 20 %; pentru terenul situat în zona de reglementare L2 propusă se va studia posibilitatea stabilirii unor reglementări urbanistice în vederea realizării de parcaje pentru blocurile de locuit existente, edificate înainte de 1990. În zona de reglemenatre L3 propusă nu va fi permisă realizarea altor construcții în afara celor existente și va fi reorganizat accesul auto la imobilele cuprinse în zona L3 (bloc A6, C2 și imobil C1) în vederea desființării accesului auto din intersecția cu sensul giratoriu. Pentru zona de reglementare L4 va fi reorganizat accesul la imobile în vederea asigurării accesului auto din strada Sergent Nicolae Grindeanu fără acces din Șoseaua Mangaliei. Ulterior completării documentație, poate întreprinde diligențele necesare în vederea continuării procedurii de informare și consultare a publicului.

De precizat că pe terenul respectiv există spațiu verde, loc de joacă pentru copii. Am încercat să obținem un punct de vedere de la elaboratorul PUZ-ului, însă acesta nu a putut face declarații, întrucât ”există un contract de confidențialitate”.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt curios de ce nu aveti niciodata curaj sa puneti poza intreaga cu Druga
1
1
Mare afacerist Druga..sa ma pis pe el..a stat prin Italia putin si acum se crede afacerist pestele asta.si vira drogatul ala cu voce pitigaiata face patron. Sa ne pisam pe ei.vb lu ala de mai jos..bloc la poarta alba cand va faceti???
5
1
bucurie maxima darama si blocu si restaurantu lu druga. urmeaza sa cada toti parlitii de pesti basiti de la km45
12
1
O sa venim sa va ciufulim! In curand! Degeaba platiti la carabinieri.
3
0
Pai mai putoiule care-i s..ugi p..ula lui nas , tu nu esti tot o pizda? Esti o zdreanta fara voce, care i-ai dorit moartea bunicului tau, sa-ti ramana si tie o bucatica de pamant,sa-l vinzi, si sa te crezi smecher, doar sa te crezi, ca nu esti. Esti un pisat, o pizda, un sifon la BCCO, Cand ti-a dat ala cu sabia, mai bine iti lua gatul de tot, ca si asa faci umbra pamantului. Daca nu exista afacerea cu sloboz, nu aveai bani nici de seminte acolo in colt la librarie, unde stati ca niste cateii, de rade lumea de voi.,ca si bosorogul ala de Manuta. Intr-o zii o sa auziti ca a facut infarct
8
2
CREDTETI CA SUNT LA STADIU DE SAPAT FUNDATIA, BLOCUL A AJUNS LA ULTIMUL NIVEL !!!
7
0
manuta care il punea pe Birlic sa ii sparga ghiveciu ca e putregai si sa ii puna sangele in miscare si sa il bata cu mana ai de plastic la cur ca asa ii place
9
0
Bloc la poata alba nu vreti sa faceti.......
12
1
Sunt cel mai smecher din oras cine maraie la mine sa vina sa o dam parte in parte
3
9
astia bani dece nu ai verifica nimeni ??droguri prostitutie inselaciuni camata si multe altele
16
0
Avea Ursoi dreptate cand zicea ca erau pizde
18
1
Asta e PENELEU asociat cu interlopii! Ce cauta Manea langa Lupu , ptr lobby cu interlopii?
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218