REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

DRULĂ a BĂGAT-o pe constănțeanca Doina COJOCARU și în ADMINISTRAȚIA Aeroportului Mihail Kogălniceanu

DRULĂ a BĂGAT-o pe constănțeanca Doina COJOCARU și în ADMINISTRAȚIA Aeroportului Mihail Kogălniceanu

Replica API 1 septembrie 2021 | 22:52 13054

Constănțeanca Doina Teodora Cojocaru a fost numită la scurt timp după instalarea sa în funcția de șefă a Direcției Transporturi Navale din Ministerul Transporturilor și administrator al Aeroportului Mihail Kogălniceanu. Cele două domenii sunt cât se poate de diferite, iar dacă pentru numirea la Naval constănțeanca avea măcar experiența de consilier juridic a Portului Constanța, delegarea unei responsabilități în sectorul aerian nu mai are niciun fel de acoperire obiectivă. În afară, poate, de faptul că aeroportul din Constanța este oricum unul de mâna a doua și nu e niciun capăt din lume să mai numești la conducerea lui personaje cu totul și cu totul străine de acest domeniu.

Doina Cojocaru este membru al Consiliului de Administrație (CA) al Societății Naționale Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu SA începând cu data de 30 iulie 2021, în urma unei hotărâri a Adunării Generale a Acționarilor de pe 30 iunie 2021. Cojocaru are un mandat provizoriu de 4 luni, valabil până 29 noiembrie 2021, dar aceasta este oricum practica generalizată a ultimilor ani, de a lăsa sinecurile de partid să smulgă unul după altul astfel de mandate provizorii, până la pierderea puterii a partidului din care fac parte.

Doina Cojocaru va fi plătită cu 4.631 lei brut pentru maxim o oră de prezentare la muncă pe lună, la fel ca toți ceilalți administratori la stat, indiferent dacă au sau nu habar despre ce este vorba la ședința de CA la care se duc.

Consilier juridic de 20 de ani

Numirea constănțencei Doina Cojocaru la șefia Aeroportului Mihail Kogălniceanu a venit la câteva zile după ce a câștigat concursul pentru postul de director al Direcției Transporturi Navale din Ministerul Transporturilor, pe 4 iunie 2021. Concurs la care a fost singura participantă, după ce contracandidatul Laurențiu Mironescu, cu solide cunoștințe și experiență navală, s-a retras în ultima clipă.

Evident, și Doina Cojocaru are ceva experiență în domeniu, ca și consilier juridic al Portului Constanța încă din anul 2001, în cadrul Serviciului Juridic, la Resurse Umane și Birou Relații Internaționale. O policalificare pe hârtie care sugerează mai degrabă că 20 de ani nu a făcut în realitate nimic concret sau spectaculos, din moment ce în două decenii nu a putut ajunge mai sus de atât.

Ce avere are Doina Cojocaru

Însă, ca în orice guvernare, au primat calitatea de membru de partid și abnegația dovedită în venerarea șefilor, iar ca membru vocal al USR PLUS și fostă candidată la Primăria Ovidiu, Doina Cojocaru i-a convins cumva pe cei de la București și pe ministrul Cătălin Drulă că Transporturile din România nu vor merge fără aportul ei profesional.

Ca avere, Doina Cojocaru are trei terenuri intravilane în Constanța, o casă și un apartament tot în Constanța, o Toyota RAV 4 și un BMW 520.

Directorul de la Transporturi Navale ajuns și administrator la aeroport nu are niciun ban în conturi, ci doar un împrumut la bancă, de 181.329,35 lei. Doina Cojocaru declara anul trecut venituri de 98.464 lei de la Portul Constanța, în timp ce soțul ei, Traian Cojocaru, câștiga 31.110,81 de euro de la Capital Shipping.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O incompetenta maxim vai de tara noastra USR bataie de joc
1
0
Pregateste valijoara. Zboara Drula, zbori si tu. Ai loc la grajduri.
3
0
Barcaru dadea numai limbi. Cu piticul porno director numai porcarii din astea sunt pe acolo. Sa vezi cand o freca Acatrinei pe Miruna....
5
1
sustin tara asta care e in hazna si acolo va ramane. plina de competenti
8
0
Bai da ce va pricepeti voi la femei....
4
0
O Mai reguleaza Barcaru pe Nusa ?
7
0
Mai frate, mare scula pe bascula aceasta femeie,specialista in naval,aerian,terestru, cand si in spatiu?!
21
1
mda tipic usr oamenii care au habar de port si transport maritim n au loc in politica
13
2
Jeg de fitzuica. Ati dezactivat comentariile la articolul cu caporalul chitac
19
0
Genul de petarda cu mult tupeu. Profesional 0. Perfecta pentru USR.
25
2
Nu o recomanda inteligenta si nici pregatirea profesionala..
40
0
La vot sa zdrobim aceasta grupare mafioto-neomarxista.
29
5
Cica face asta niste programe, de mori! Cica se baga tare, numai prin alunecare! Ii plac grupurile!
29
0
anca merita orice ptr felatia profesionista pe care o practica...
33
1
La aeroport e veselie mare, nici nu se merita sa te angajezi!
23
1
Are botul format pe scirbavnicul madular.
27
1
Profesional nula, dar are un bot cald !
34
0
O fi Buna la ceva...
28
0
O latura, nimic altceva......
33
1
USR e un partid libertin poate a contat faptul ca frasu a avut magazinul de vise de pe tomis care a nenorocit o gramada de tineri
40
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468