REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.9° Constanța Mie., 4 Oct. 2023
Anul XX Nr. 6506
23.9° Constanța Miercuri, 4 Octombrie 2023 Anul XX Nr. 6506

Drulă dă de pereți cu Ciolacu: Amendamentul lui salvează pensiile speciale

Drulă dă de pereți cu Ciolacu: Amendamentul lui salvează pensiile speciale

A.F. 30 mai 2023 | 20:22 876

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, critică amendamentele formulate de liderul PSD, Marcel Ciolacu, cu privire la pensiile speciale şi susţine că vizează "salvarea" acestora.

Drula da de pereti cu Ciolacu: Amendamentul lui salveaza pensiile specialeCătălin Drulă

"Ultima propunere de la Marcel Ciolacu este tot una de salvare a pensiilor speciale. Ar face orice ca pensiile speciale să nu fie trecute la principiul contributivităţii, aşa cum a propus USR. Să vedem cu un exemplu concret: premierul Ciucă. Dacă în prima variantă din decembrie, pensia de 18.000 lei a lui Nicolae Ciucă rămânea intactă, iar în varianta de la Senat din aprilie rămânea cu 17.000 de lei, acum i-au mai tăiat puţin, rămâne cu 'doar' 15.000 lei. Tot o pensie nesimţită", scrie liderul USR pe Facebook.

Acesta adaugă că, dacă s-ar aplica "corect" principiul contributivităţii, aşa cum a propus USR prin amendamente, premierul Nicolae Ciucă ar rămâne "cu ceva mai puţin de jumătate" din pensie, în jur de 8.000 de lei.

"De pensiile speciale ale foştilor parlamentari nu se ating. Stăm cu proiectul USR blocat de Ciolacu în Parlament de un an de zile. De noile pensii frumuşele ale foştilor primari, nici atât. Există soluţii corecte! USR a propus prin amendamente eliminarea tuturor pensiilor speciale, recalcularea pensiilor militarilor pe baza regulilor din sistemul contributiv şi respectarea deciziilor CCR referitoare la magistraţi fără beneficii suplimentare", menţionează Drulă, scrie stiripesurse.ro.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că a depus la Camera Deputaţilor amendamente la legea pensiilor speciale, iar ţinta acestor soluţii este ca principiul contributivităţii să primeze în întreg sistemul de pensii publice.

"Am depus, astăzi, la Camera Deputaţilor, amendamentele prin care dorim să închidem definitiv subiectul pensiilor speciale. Aceste modificări au ca scop eliminarea unor abuzuri şi inechităţi care au durat prea multă vreme. Mi-am asumat public acest rol şi sunt decis să merg până la capăt! Ţinta tuturor celor care am lucrat la aceste soluţii este ca principiul contributivităţii să primeze în întreg sistemul de pensii publice", a scris Ciolacu pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si ce vrei sa faca puscarie? abia a reusit sa se bage sub pielea strainilor, ca este valabil si psd.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
41162937266
5/49
156923936
joker
9153820265