REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Drulă, despre scandalul pensiilor speciale: Coaliția riscă pierderea finanțării PNRR ca să le păstreze

Drulă, despre scandalul pensiilor speciale: Coaliția riscă pierderea finanțării PNRR ca să le păstreze

A.F. 28 decembrie 2022 | 00:00 627

Președintele USR, Cătălin Drulă, acuză coaliția PSD-PNL că „riscă banii din PNRR ca să păstreze privilegiile specialilor”, făcând referire la pensiile speciale. Cătălin Drulă susține că, deși mai sunt câteva zile până la finalul anului, guvernul nu și-a asumat vreun proiect de reformă a pensiilor speciale. De asemenea, nu a fost aprobat cadrul legislativ privind reducerea cheltuielilor cu aceste privilegii, așa cum prevede PNRR, mai spune liderul USR.

Cătălin Drulă

„PSD, PNL și președintele Iohannis își bat joc, încă o dată, de români și riscă banii din PNRR doar ca să-i apere pe privilegiați. Sunt mai puțin de cinci zile până se încheie anul 2022 și Guvernul PSD-PNL nu a îndeplinit jalonul PNRR privind reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale. Ministerul Muncii a prezentat un proiect conceput clar neconstituțional prin care sunt salvate pensiile speciale, nu se face nicio reformă. Între timp, proiectele USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor și primarilor sunt blocate în Parlament”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

Potrivit lui Drulă, jalonul 215 din PNRR referitor la pensiile speciale prevede ca până la finalul anului 2022 să intre în vigoare cadrul legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale. USR consideră că proiectul pus în dezbatere de Ministerul Muncii nu desființează pensiile speciale și nici nu scade cheltuielile. „Cheltuielile planificate în 2023 însumează 13,2 miliarde lei, cu 800 de milioane de lei mai mult decât în 2022. Nicio reducere, așadar, a cheltuielilor, ci doar încă o minciună PSD-PNL”, a adăugat Cătălin Drulă. USR susține eliminarea integrală a pensiilor speciale care nu beneficiază de protecție constituțională, trecerea pe contributivitate a pensiilor militare și limitarea pensiilor magistraților la cerințele minimale ale CCR. Până în prezent, USR a depus cinci proiecte de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu cât ați mărit USR-iștilot pensiile pe contributivitate atunci când ați fost la guvernare? Cu 0 lei!
1
1
Nu a eliminat Rares Bogdan pensiile speciale? Sau nu au trecut Inca cele 6 luni promise de el?
1
1
in Romania sunt preturi ca in vestul Europei salariile si pensiile trebuie sa fie ca acolo. La fel si conditiile de munca si pensionare. Nu merge altfel. Jos USR!
3
1
Nu merge cu mine. Nu sunt nesimtite acele pensii. Ele sunt normale. Celelalte sunt prea mici. Asa ca trebuiesc crescute cele mici nu scazute cele mari asa cum ati scris voi pnrr ul. Bolsevicilor. Iar cei care ies la pensie la 50 ani sunt putini si au posibilitatea asta tocmai pentru ca nu mai sunt eficienti. Lasa locul celor tineri. Este la fel in toate tarile civilizate de pe vremea Imperiului Roman. Si in Romania de pe vremea lui Cuza. Si treaba cu usr ca sunt la fel ca ceilalti spune o altora. Nu sunt la fel useristule. Incerci doar sa i reabilitezi ridicandu i la acelasi subnivel cu hotii din psd si pnl. Ati facut tot ce ati putut. Ati scris pnrr ul cu o tenta antiromaneasca. Tradatorilor!
1
2
ii spun aluia de mai jos ca pensiile speciale de peste tot nu sunt si pensii nesimtite rapartate ca valoare la ce pensii iau amaratii care muncesc sa faca 43 de ani stagiul complet iar specialii din europa de care zici tu iau pensii tot dupa o viata de munca , nu de la 45-50 de ani! Cat despre USR da, sunt coorve cu doua fate, cat au fost la putere nu au facut nimic pentru eliminarea pensiilor speciale!
4
2
Cacatul asta vrea ciolan cu orice pret
2
1
La gunoi!
2
1
Vreau sa le transmit o fierbinte kind reminder tuturor useristilor. Sunteti cancerul statului roman si a societatii traditionale romanesti. Sunteti tradatorii interesului Romaniei. Sunteti cei care denigrati Romania ori de cate ori vi se iveste ocazia. Voua va pute tot ce este autentic romanesc. Cat despre pensiile speciale va spun deja ceea ce stiti si voi. Ele exista in toate tarile. Inclusiv in forurile europene. Toti parlamentarii europeni au pensii speciale si privilegii. Toate tarile europene au aceste categorii de functii cu privilegii. Nici nu se poate altfel. Dar voi credeti ca romanii se lasa manipulati de retorica voastra neomarxista. Poate sunt unii frustrati care va sustin dar sunt din ce in ce mai putini. Nu veti lua mai mult de 4 procente la alegeri. Pentru ca sunteti neromani.
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272