REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.4° Constanța Joi, 7 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6570
3.4° Constanța Joi, 7 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6570

Drulă: Numai pensiile speciale ale primarilor vor costa un miliard de lei

Drulă: Numai pensiile speciale ale primarilor vor costa un miliard de lei

A.F. 24 noiembrie 2022 | 00:00 632

Liderul USR Cătălin Drulă i-a criticat, miercuri, pe liderii coaliţiei de guvernare pentru faptul că blochează în Legislativ proiectele privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi primarilor, în contextul în care creşterile anunţate pentru populaţie nu acoperă inflaţia.

Cătălin Drulă

„Este de un tupeu nemărginit, după ce luni de zile s-au jucat bambilici cu cifre privind creşterea pensiilor, până la urmă au anunţat o cifră care este sub rata inflaţiei. Deci, practic, pensiile au scăzut anul acesta. Şi în acelaşi timp se pregătesc la 1 ianuarie să introducă zeci de mii de noi pensii speciale în plată. Mă refer la pensiile primarilor, care au fost amânate de două - trei ori până acum şi la 1 ianuarie intră în vigoare. USR are proiect de abrogare definitivă a acestor pensii, înainte să intre în vigoare. Este blocat de această coaliţie la Senat”, a afirmat Cătălin Drulă, miercuri la Parlament, scrie news.ro.

El a mai spus că, dacă vor intra în vigoare pensiile speciale ale primarilor vor totaliza un miliard de lei.

„Nici măcar nu a fost trimis la comisii proiectul USR de eliminare a pensiilor parlamentarilor. Ştiţi că s-a mai făcut o dată, e o tehnicalitate. CCR l-a întors, pentru că s-a dezbătut prea rapid. De data asta este totul aşezat, numai că această coaliţie vrea să păstreze şi pensiile pentru parlamentari. Aceste pensii vin căte 3.000, câte 6.000, câte 9.000 de lei peste pensia obişnuită pe care o are un parlamentar, ca orice cetăţean. La fel şi la primari. Ei au deja o pensie, iar peste, primari, viceprimari, toată clientela de partid a PSD şi PNL, să mai primească încă un rând de pensii speciale. Estimarea este că vor merge către un miliard de lei aceste noi pensii speciale, bani care puteau fi daţi românilor”, a explicat liderul USR, citează stiripesurse.ro.

Acesta a atras atenţia că Marcel Ciolacu nu ar dori abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, deoarece i-ar fi „frică” de colegii săi.

„Aici e totuşi Parlamentul, e un organ suveran, suprem de legiferare. Dacă el este luat pe persoană fizică de domnul Ciolacu, putem să punem presiune, să îi batem obrazul în faţa României că ţine programul de eliminare a pensiilor parlamentarilor blocat. Deci, domnul Ciolacu vrea pensii pentru parlamentari. La vrăjeală, în faţa camerelor, spune că dumnealui şi-a dat demisia cu o zi înainte. Haideţi, domnule Ciolacu, că merge rapid prin Parlament. Avem colaborarea tuturor grupurilor, dacă vreţi, şi o facem. Nu o face pentru că îi e frică de parlamentari, cărora vrea să le acorde aceste pensii speciale”, a mai subliniat Drulă.

El a explicat că reprezentanţii USR au depus solicitări scrise şi au avut inclusiv discuţii informale, pentru a susţine introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a proiectului privind pensiile speciale ale parlamentarilor.

„Este o ruşine ceea ce face domnul Ciolacu, faptul că blochează discutarea eliminării pensiilor parlamentarilor. Asta este combinaţia de Buzău. Ştiţi, ne facem că îl ţinem în sertar. S-a obişnuit această coaliţie să funcţioneze aşa. La fel şi pe primari. Joacă ţonţoroiul cu o prorogare: câte un an, câte un an. Se aşteaptă momentul favorabil în care să intre în vigoare. Iată, momentul, pare că este peste o lună. În ce lume normală, când inflaţia este 15%, când cresc preţurile la energie, când pensionarilor le-au scăzut în mod real pensiile, e ok să bagi zeci de mii de noi pensii speciale în plată”, a mai declarat Drulă.

LIderul USR a reamintit că limita prevăzută în PNRR, de 9,4% din PIB pentru pensii, ar permite o creştere mai mare decât cea anunţată.

„Tot repetă această minciună gogonată, cu limita din PNRR. Cu tot cu creşterea de 12% sunt mult sub acea limită din PIB prevăzută în PNRR. Punctul la pensie l-au crescut la 1.785 de lei, nici măcar nu şi-au respectat promisiunea electorală de 1.875 de lei, iar după calculele noastre puteau să meargă până la 2.000 de lei şi rămâneau în anvelopa prevăzută în PNRR”, a conchis Drulă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
COMPLETARE la mesajul meu de mai jos. Astfel, un mandat de vreo 4 ani de zile, ar fi de ajuns pentru a-si face datorita in folosul Romaniei, ci nu ar "trage de inca un mandat", de inca 4, de inca 4, ca sa o duca boiereste cu actualul salariu si pensia babana. Doua mandate ar fi prea mult, daca ar lucra ca primar fara salariu, sau hai sa spunem ca doar pentru un salariu minim, dar fara pensie speciala de la stat, ci dupa un mandat sau doua, poate reveni la vechiul sau loc de munca dupa ce si-a termiant datoria fata de primarie sau tara (subliniez aici, conferit de studiile superioare pe care ar trebui sa le detina orice functionar public). Intelegeti? E atat de simplu. Functionarii publici trebuie sa lucreze din punct de vedere al spiritului civic, trebuie sa devina un fel de activisti civici, ci nu niste "asistati sociali", ci nu sa primeasca tratamanet special cu salarii babane, specii speciale si conditii de lux. Nu, nu! Aici greseste Romania cel mai tare! Aici trebuie schimbat ceva, urgent. Aici se "spala multi bani" din bugetul tarii. Aici e buba, fratilor! Trebuie schimbata "capatana" ca de acolo se impute pestele! Repet! Un mandat de vreo 4 ani de primar ar trebui sa vina din "spiritul civic al candidatului", sa nu fie platit ABSOLUT DELOC de stat! Si sa-i fie urmarita in mod transparent activitatea mandatului, un fel de politia functionarilor publici ar trebui, ceva NOU ce nu avem acum... din pacate. Si toate astea ca nu cumva sa vorim de delapidare cum e cazul de multe ori in randul primarilor, in mod special. Ei bine, eliminam salariile si pensiile pentru functionarii publici si le marim pe ale romanilor muncitori. Simplu si de efect. Nu le covine? Ura si la gara! Sa vina altii, ca ii vom vota! Avem de unde alege. E atat de simplu! Schimbarea de aici ar trebui sa inceapa!!!
11
0
Eu PROPUN IN FELUL URMATOR: Romania sa faca legi in asa fel incat NICIUN FUNCTIOANAR PUBLIC sa nu mai primeasca salariu si niciun fel de pensie. E atat de simplu, ba! Cer prea mult? Astfel, nu ar mai fi "vanate" astfel de functii cu scopul de a se imbogati. Nu e logic? Odata ce ajungi CAPABIL sa convingi o buna parte din populatie sa te voteze pentru o asemenea functie importanta, ca de exemplu de primar, asta inseamna ca ai deja stare financiara buna, facand aici referire strict la studiile superioare si oportunitatea unui loc de munca mult mai bine platit. Astfel, de ce ai mai avea nevoie de "bani de la stat"? De ce ai mai avea nevoie de salariu ala de primar sau orice fel de functionar public? N-ai mai avea! Deci, ar trebui ca in functii importante precum astea de primari, senatori etc sa ajunga doar oameni cu SPIRITC CIVIC, activisti civici care vor schimbarea in bine a tarii sau pur si simplu o mai buna administratie a tarii. Am dreptate sau nu am dreptate? Aici gresim noi romanii cel mai tare, prin faptul ca "primarul ia bani de la stat". Aici se poate face CATEGORIC diferenta, prin ELIMINAREA COMPLETA a banilor de la stat pentru functionarii publici, respectiv si pensile pe care le-ar primi dupa. Mai putini bani irositi pe "oligarhii romani din functii publice", mai multi bani pentru romanii de rand sau pentru buna administratie a Romaniei. Vedeti ce simplu e, ma? De ce nu vrea nimeni schimbarea asta? Cer prea mult?
11
0
de ce???n.au furat destul,au ajuns niste taranoi incUlti milioNari,le mai dam Bani?sintem asa bogati????
2
0
Mizerabililor, profitorilor sa va fie rusine !
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
35462936244
5/49
442464503-12-20234 0 9 1 3 5 7
joker
2719125302