3.9° Constanța Sâm., 3 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6201
3.9° Constanța Sâmbătă, 3 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6201

Drulă: USR a sesizat Curtea de Conturi, Ministerul de Finanţe, EximBank, BNR şi ANAF în cazul Blue Air

Virgil STOIAN 30 septembrie 2022 361

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, anunţă că au fost sesizate cinci instituţii în cazul Blue Air, invocând "mari semne de întrebare" în privinţa împrumutului acordat în 2020 şi neexecutarea garanţiilor companiei, în anul 2022.

 

Cătălin Drulă

"Am sesizat cinci instituţii în ceea ce priveşte cazul Blue Air. E vorba de Curtea de Conturi, Ministerul de Finanţe, EximBank, BNR şi ANAF. Am prezentat documente, care, de altfel, sunt documente pe care le vor verifica foarte uşor şi aceste autorităţi, care arată că sunt mari semne de întrebare atât asupra împrumutului dat în 2020 - există chiar o notă de fundamentare a Ministerului Finanţelor din 2020, în care desfiinţează acordarea acestui împrumut. În nota de fundamentare prin care s-a acordat se spune că va fi un împrumut neperformant, va crea un prejudiciu statului, că Blue Air este o companie cu valoare negativă", a precizat Cătălin Drulă.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

El a subliniat că în anul 2022 ar fi trebuit executate garanţiile companiei Blue Air, în momentul în care statul a ajuns să plătească ratele în locul acesteia.

"Noi credem că acolo sunt inclusiv, probabil, infracţiuni - neexecutarea garanţiilor companiei Blue Air, în momentul în care statul a ajuns să plătească ratele în locul Blue Air. Garanţiile însemnau atât nişte bunuri - cu care se putea recupera o parte din pagubă - dar mai ales controlul majoritar aspra companiei, care trebuia să devină o companie de stat. Este prevăzut şi în ordonanţa din 2020, se putea face acest lucru în momentul în care statul a început să plătească împrumuturi neperformante, adică în luna ianuarie a acestui an. Miniştrii Grindeanu şi Câciu au refuzat să facă acest lucru până la zi, fără să dea nicio explicaţie. Trebuie să dea explicaţii publice. Am sesizat toate aceste autorităţi", a menţionat liderul US, conform agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359