REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

DRUMUL MORŢII! Parapetul putea salva viaţa tânărului implicat în teribilul accident de la Valu lui Traian!

DRUMUL MORŢII! Parapetul putea salva viaţa tânărului implicat în teribilul accident de la Valu lui Traian!

Replica API 13 aprilie 2018 | 01:41 417

Un singur kilometru ar fi schimbat situaţia

Un singur kilometru ar fi schimbat situaţia

Parapetul despărțitor ar fi putut salva viața tânărului implicat în teribilul accident rutier de la Valu lui Traian. Oamenii legii au explicat că viteza impactului ar fi fost mult mai mică pentru că se lua în calcul numai a autoturismului în care se afla, față de situația de fapt, când a fost proiectat pe contrasens, intrând în coliziune cu un alt autovehicul. De asemenea, oamenii legii au spus că s-a cerut montarea de parapet median până în Valu lui Traian. De cealaltă parte, reprezentanții DRDP au precizat că vor urma și alte etape ale lucrării.

Un singur kilometru i-ar fi putut salva viața! Nenorocirea de la Valu lui Traian s-a petrecut la kilometrul 251+900 de pe DN3, iar parapetul median a fost montat începând de la 252+950 - 256+000. Mai exact, pe 11 aprilie, în jurul orei 18.00, în apropierea localităţii Valu lui Traian, un autoturism marca Citroen, care se deplasa dinspre Valu lui Traian către Constanţa, a intrat în coliziune faţă-spate cu o autoutilitară marca Opel pe care a proiectat-o pe sensul opus de mers. Autoutilitara a intrat în coliziune cu un autovehicul marca Duster ce se deplasa pe sensul opus.

În urma coliziunii, o persoană a fost rănită grav (din Opel), iar alte două persoane, din Duster, au fost rănite uşor. Ulterior i-a fost declarat decesul șoferului din Opel, în vârstă de 27 de ani. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs nefericitul eveniment. Este vorba despre Laurenţiu Cătănoiu, care a lucrat la RAJDP până acum 3 ani, iar în prezent muncea la o firmă de curierat.

Din păcate, sfârșitul lui a fost tragic. Potrivit oamenilor legii, existența unui parapet în acel loc i-ar fi putut salva viața pentru că, în primul rând, mașina în care se afla nu ar mai fi fost proiectată pe contrasens: ”Când intri într-un parapet, viteza impactului este viteza ta. Intri cu... 100 de km/h să zicem. Când intri în coliziune cu un autoturism care vine din sens opus, vitzeza impactului e suma vitezelor”, au spus aceștia.

De asemenea, potrivit informațiilor noastre, reprezentanții Serviciului Rutier al IPJ Constanța ar fi solicitat, încă de la început, montarea unui parapet median până în Valu lui Traian. ”Fiind un contract încheiat de CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – n.r.), ea este cea care lansează comenzile către noi în funcție de alocările bugetare.

Vor mai fi și alte etape, dar încă nu știm când, ci în funcție de aceste considerente pe care le-am precizat anterior”, au declarat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța. Amintim că, pe 29 ianuarie, au fost demarate procedurile de montare a parapetului, din beton, de separare a fluxurilor de trafic, pe zona mediană a drumului național DN3, între km 252+950 - 256+000, între Constanța și Valu lui Traian. Și, după cum au precizat acum reprezentanții DRDP, se pare că lucrările vor continua.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Purtati centura de siguranta! Poate ar fi trait daca o purta, nu vom afla niciodata !
6
0
Si tu ai postat cum ''o sugi vartos'' . deci ai obiceiul asta ! Mai du-te draq de parashuta , te-ai gasit tu experta pwlii !...
1
9
Da , postase cu 3 zile inainte de accident un video in care conducea si n-avea centura. Deci n-avea obiceiul asta ! Dumnezeu sa-l ierte !
6
1
poate sa-i dea in judecata pe cei de la drumuri si uite asa poate sa castige 1 milion de euro ,daca era parapetul dusterul nu-l mai tampona frontal
0
2
Inca un caz in care centura de siguranta i-ar fi salvat viata! Despre asta nu vorbeste nimeni , se vede foarte clar din imagine ca a fost aruncat din scaun catre coltul dreapta al masinii ....doar parapetul l-ar fi salvat ?
7
0
parapeti degeaba , mi-a intors duba in fata imediat dupa ce s-a terminat parapetu' . a intrat vreo 2 metrii pe camp. cred ca a vrut sa fie rapid si "sa nu incurce"
5
0
Cine sa monteze camere fixe ? Nu le iese banu ', Mai ieftin este cu betonatul ! Din punctul meu sa puna in toata tara, sa mergem ca hamsterii prin labirint, iar anual sa le schimbe cu unele si mai mari, cum fac acum spre Lazu. Pana una alta, Dumnezeu sa-l ierte pe baiat, care nu cred ca a avut vreo vina...
3
0
In tara asta nimic nu functioneaza
4
0
Adevarul ca educatia rutiera in Romania lasa de dorit cred ca e mult mai bine sa monteze radare fixe si camere de filmat si atunci se va merge in conditii normale . Una din problemele de la noi este mersul pe banda 2 cu telefonul la ureche sau dand mesaje fara sa te mai uiti si in oglinzile laterale sau retrovizoare in special doamnele cu cu X-uri M-uri etc care au sisteme audio si chiar pot cauta in agenda telefonului fara al mai tine in mana dar lenea e cucoana mare.Cat despre parapet ar trebui pus si in oras la cum circula unii
13
1
Auzi desteptule, ca sa stii si tu pentru creierasul tau: daca era parapet masina nu s-ar fi lovit frontal de el ci mai degraba ar fi intrat mai mult cu lateralul si n-ar fi patit nimic soferul dar la logica ta maiastra nu avem ce spune!!! Dumnezeu sa-l ierte, mare pacat ca mor oameni nevinovati datorita unor mari prosti din trafic care nici pe trotuar n-ar trebui sa mearga, ca pietoni....
12
2
Nu mai dati vina pe drumuri si alte chestii! Vinovati sunt oamenii lipsiti de bun simt si caracter care se cred super soferi!
16
0
Cred ca educatia rutiera este mai importanta decat un parapet. Hai sa ne respectam in traficul rutier si nu se vor mai intampla atatea tragedii! Dumnezeu sa il ierte pe acest tanar!
19
1
Daca este cine trebuie in functie asta conteaza. Viata oamenilor nu conteaza, drept dovada ca au votat si cei morti.
5
0
tanarul purta centura de siguranta?
4
2
Montarea parapetului s-a oprit cu 200 de metri inainte de indicatorul care atentioneaza ca urmeaza un drum periculos! Traim intr-o tara normala???? Toti dobitocii iau decizii !!! Proaste,bineinteles! Parapetul trebuia continuat pana dincolo de valu,cu 5 - 6 sensuri giratorii! Da'e foarte greu sa gandesti!
18
0
Ne permitem sa-ti spunem , ca am ajuns la concluzia ca esti un mare Bou !
19
3
punem parapeti pentru toti prosti.
4
21
Intr-adevar, potrivit oamenilor legii daca 2 autoturisme se ciocnesc frontal cu 50 km pe h fiecare e acelasi lucru ca si cum s-ar ciocni un autoturism cu un parapet de beton.. bullshit.. de teoria deformarii plastice ce rost are sa discutam...
6
4
Sa-i puna un parapet lui mitroi la popas, hehe
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614