REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

DSP a primit 25.000 de vaccinuri antigripale: constănţenii, vaccinaţi cu ser franţuzesc!

DSP a primit 25.000 de vaccinuri antigripale: constănţenii, vaccinaţi cu ser franţuzesc!

Replica API 14 noiembrie 2012 | 00:00 300

Doze insuficiente pentru judeţul Constanţa

Doze insuficiente pentru judeţul Constanţa

Vaccinuri insuficiente! După luni de aşteptare, judeţul Constanţa anunţă că urmează să dea startul campaniei de vaccinare antigripală. Conform calendarului de imunizare, de la 1 noiembrie ar fi trebuit să înceapă campania de vaccinare a persoanelor cu risc la infecţiile gripale, în realitate doar după 15 noiembrie se va putea respecta programul naţional. Teoretic, peste 140.000 de constănţeni au dreptul să fie vaccinaţi gratuit împotriva gripei, practic doar 20% vor fi imunizaţi. Deşi judeţul Constanţa ar avea nevoie de 142.000 de doze de vaccin antigripal, Direcţia de Sănătate Publică a primit o cantitate insuficientă de vaccin.

Dintr-un milion de doze achiziţionate de la Institutul Pasteur, din Franţa, cu ajutorul distribuitorului Polisano, Ministerul Sănătăţii a alocat Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, coordonată de dr. Constantin Dina, 25.800 de doze, număr insuficient pentru a acoperi nevoile judeţului. Medicii epidemiologi spun însă că respectivele doze sunt destinate doar categoriilor cu risc crescut de complicaţii. În cadrul campaniei anuale gratuite de vaccinare antigripală, vor fi imunizate cu prioritate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical. "Am primit ordinul de la Ministerul Sănătăţii. DSP Constanţa are de ridicat 25.800 de doze de vaccin, de la Bucureşti. Urmează să ne organizăm şi probabil miercuri vor ajunge la Constanţa. Dozele de vaccin vor fi repartizate unităţilor sanitare, medicilor de familie, în aşa fel încât copiii şi persoanele vârstnice, categorii vulnerabile, să fie acoperiţi", a declarat, pentru "Replica", dr. Constantin Dina, şeful DSP Constanţa.

Cine nu primeşte gratis, găseşte la farmacie!

Cei care vor să se vaccineze împotriva gripei, dar nu se încadrează în nici una din categoriile menţionate mai sus, îşi pot achiziţiona serul din farmacii contra unei sume cuprinse între 30 şi 50 de lei.Vaccinul antigripal, utilizat de Ministerul Sănătăţii pentru campania de imunizare a populaţiei în acest sezon, conţine tulpinile viruşilor care au circulat în anul 2011, renunţându-se la cele existente în 2009 şi 2010. De menţionat şi faptul că, de la începutul sezonului rece şi până în prezent, nu au fost înregistrate cazuri de gripă, la nivel naţional, în judeţul Constanţa fiind anunţate doar două suspiciuni clinice la o femeie din localitatea Ovidiu şi la un copil de două luni din municipiul Medgidia.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212