REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

DSP Constanța CONTRAZICE lista CENTRELOR de TESTARE publicată de MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

DSP Constanța CONTRAZICE lista CENTRELOR de TESTARE publicată de MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

Replica API 17 iulie 2020 | 00:00 2174

Ministerul Sănătății făcea publică, în urmă cu câteva zile, lista centrelor de testare disponibile pentru a veni în ajutorul cetățenilor care doresc să călătorească în Grecia. Doar că, din lipsă de comunicare la cel mai înalt nivel, unele centre s-au găsit în imposibilitatea de a asigura testarea voluntară, așa cum prevedea lista publicată chiar de Minsiterul Sănătății.

Un astfel de caz este reprezentat de Direcția de Sănătate Publică din Constanța, care afirmă că Laboratorul de Biologie moleculară de care dispune are o capacitate redusă de testare, astfel că nu poate fi asigurată și testarea voluntară a cetățenilor care doresc să plece în vacanță în Grecia.

„Laboratorul de Biologie moleculară din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeana Constanța nu efectuează teste RT-PCR pentru depistarea COVID-19 la persoanele care solicită în mod voluntar testarea RT-PCR în vederea călătoriei în afara țării, deoarece trebuie să asigure testarea cu prioritate a persoanelor prevăzute în categoriile de risc, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19)”, au precizat reprezentanții DSP Constanța.

DSP Constanța recomandă laboratoare private pentru testarea COVID-19

Potrivit mai multor surse din unitățile medicale din Constanța, indicate de Ministerul Sănătății, capacitatea redusă de testare și evoluția infectărilor din ultima perioadă nu permit testarea voluntară. Astfel că, DSP Constanța direcționează doritorii spre laboratoare private de analiză.

„Menționăm faptul că, persoanele care solicită în mod voluntar testarea RT-PCR în vederea călătoriei în afara țării se pot adresa următoarelor laboratoare din orațul Constanța: Laborator SYNEVO; Laborator de analize medicale-clinică SANTE; Centrul medical Unirea Constanța (Regina Maria) și Laborator Bioclinică Analize Medicale Constanța.”, este îndrumarea oferită de reprezentanții DSP Constanța.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DSP Constanta n-are vinovatie .Cine i-a numit conducatorii acela-i vinovatul !Alo ,dle Ministru demisia
0
1
E buna indrumarea dar grecotei nu accepta clinici private vor numai de stat , asa ca ...
3
0
cei mai prosti din curtea scolii! Bai tampitilor, cand au fost cazuri la primarie, unde p m voastre erati? Acum ati prins glas? Javre inculte ce sunteti...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272