REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.2° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.2° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

DSU: Comisie de specialişti pentru revizuirea specificaţiilor tehnice pentru ambulanţele care vor fi achiziţionate

DSU: Comisie de specialişti pentru revizuirea specificaţiilor tehnice pentru ambulanţele care vor fi achiziţionate

A.F. 4 februarie 2023 | 00:00 192

O comisie de specialişti, cu reprezentare largă, atât din cadrul serviciilor de ambulanţă, cât şi din cadrul UPU - SMURD şi al Inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, care vizează revizuirea specificaţiilor tehnice pentru ambulanţele care vor fi achiziţionate, astfel încât dotarea acestora să fie în conformitate cu toate evoluţiile tehnicii şi ale tehnologiilor medicale actuale, s-a întrunit, în ultimele zile, la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

 DSU: Comisie de specialisti pentru revizuirea specificatiilor tehnice pentru ambulantele care vor fi achizitionate

Potrivit unei informări postate vineri pe pagina de Facebook a DSU, s-a elaborat un draft cu noile specificaţii tehnice, urmând să înceapă consultările cu piaţa, scrie Agerpres.

DSU precizează că, în prezent, există o alocare din fonduri europene nerambursabile pentru achiziţia a aproximativ 1.200 ambulanţe, cea mai mare parte dintre acestea urmând să fie direcţionate către serviciile publice de ambulanţă, iar restul către SMURD.

Departamentul aminteşte că achiziţia de ambulanţe nu a mai putut fi realizată la finalul anului trecut, în condiţiile în care cei interesaţi nu şi-au mai susţinut ofertele care fuseseră agreate prin acordul-cadru şi nu au acceptat nici majorările de preţuri care au devenit posibile prin OUG nr. 64/2022. Ei au considerat că este mai convenabil să se prezinte cu noi oferte la o nouă procedură de achiziţie, motivele invocate fiind legate de creşteri substanţiale de preţuri ale materialelor folosite sau crize regăsite pe piaţa auto (criza semiconductorilor), generate de pandemia de COVID-19 şi situaţia geopolitică delicată reprezentată de agresiunea militară rusă în Ucraina, se explică în postare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272