REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

DUDUIE anunțurile pe INTERNET pentru locuri de muncă în străinătate

DUDUIE anunțurile pe INTERNET pentru locuri de muncă în străinătate

Replica API 14 aprilie 2020 | 00:00 1262

Un scandal a zguduit opinia publică din România, săptămâna trecută, după ce regulile de distanțare socială impuse prin ordonanțele militare au fost pur și simplu călcate în picioare atunci când 2000 de oameni s-au bulucit pe aeroportul din Cluj pentru a pleca la cules de sparanghel în Germania. Situația aceasta s-ar putea petrece și la Constanța, dat fiind că firmele de recrutare online pentru muncă în străinătate sunt deosebit de active.

Mulți oameni în șomaj tehnic

Constanța este un oras eminamente turistic, astfel că paralizarea sezonului estival a făcut ca foarte mulți oameni să își piardă locurile de muncă, sau să fie în șomaj tehnic. Și cum suma pe care o primesc este una infimă pe lângă salariul normal, reprofilarea lor pare singura soluție, iar plecarea în străinătate pare cea mai facilă soluție. Piața de profil din Constanța este una destul de ofertantă în acest domeniu, ofertele de muncă fiind diversificate. Astfel, pentru cei care nu dețin o calificare există varianta Germania unde se caută lucrători în agricultură experiența nefiind necesară. Tot în Germania dar și în Franța se caută sudori navali, cu experiență, venitul fiind însă unul net superior, iar contractul este pe 3 luni.

Chiar și una dintre zonele roșii ale infecției cu coronavirus are oferte de muncă: ”Angajăm personal (badante femei) îngrijire bătrâni în nordul italiei, zona milano, bergamo, lodi, cremona, piacenza, pavia, brescia. Oferim: contract italian și salariu de la 800 €uro !!! Cerințe: seriozitate maximă, experiență minim 6 luni.” Astfel că, singura problemă a constănțenilor este alegerea unui loc de muncă care să li se potrivească.

Agențiile de recrutare trebuie să le asigure oamenilor echipament de protecție

Vă reamintim că, Ministerul Transporturilor a elaborate un ordin de ministru menit să stabilească în ce condiții vor fi transportați românii care pleacă în acestă perioadă la muncă în alte state, precum Germania sau Spania. Ordinul intră în vigoare pe 13 aprilie și prevede clar că toate cursele aeriene de tip charter care decolează de pe aerorturile din țară și transportă muncitori sezonieri români trebuie programate la un interval minim de patru ore. În plus, oamenii nu vor fi aduși la aeroport cu mai mult de patru ore înainte de ora programată pentru decolarea cursei. De asemenea, ordinul impune agențiilor de recrutare să le asigure oamenilor echipament de protecție: mască și mănuși. Agențul sau agențiile de recrutare vor organiza transportul muncitorilor spre aeroport doar după ce primesc acordul aeroportului și vor avea pe aeroport o persoană care să asigure asistență pasagerilor, inclusiv în situația întârzierii sau anulării zborului.

Totodată, agentul de recrutare este responsabil și de asigurarea echipamentelor de protecție împotriva COVID 19 pentru pasageri. Un alt aspect care a fost clarificat, prin noua reglementare, vizează partea de responsabilitate a transportatorilor care vor îmbarca numai pasageri care sunt echipați corespunzător (cel puțin cu mască si mănuși de protecție) cu respectarea dispozițiilor din ordonanțele militare în vigoare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Culmea pandemiei este ca votantii strambei drepte nici acum nu isi dau seama ce bine au facut ca au votat prietenii taietorului de lemne austriac. Au votat cu curul si acum stau capra prin shparanghel...
0
0
mergeti si munciti acolo sclavilor ca aici tipati sa se taie salariile altora in loc sa cereti si voi mariri!!!
1
0
ce ati votat aia aveti, Veorica era proasta dar Covid Orban si Veoooleeeta o intrec .Sa sughitati de foame vreo 4 ani De ce sa mai vina PSD sa indrepte mizeriile dreptei. Hai muie cu cacat PNL !
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272