REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Duminica Floriilor la catolici, cu bisericile goale. Mesajul monseniorului Ieronim Iacob

Duminica Floriilor la catolici, cu bisericile goale. Mesajul monseniorului Ieronim Iacob

Replica API 6 aprilie 2020 | 00:00 1221

Anul acesta, Paştele romano-catolic se sărbătoreşte cu o săptămână înaintea Paştelui ortodox, care va fi pe 19 aprilie. Astfel, duminică, 12 aprilie, aproximativ un milion de catolici din România şi peste două miliarde de credincioşi catolici din întreaga lume vor sărbători Învierea. La Constanţa, credincioşii catolici nu se vor mai aduna, ca în fiecare an, la Biserica Catolică „Sf. Pius din Pietrelcina” - Padre Pio - Constanţa, situată pe bulevardul Lăpuşneanu, şi nici la Biserica Romano Catolică „Sfântul Anton de Padova” din Constanţa, din cauza temutului virus. Monseniorul Ieronim Iacob a declarat, pentru Replica, că bisericile vor fi închise pe timpul liturghiilor, însă, în timpul zilei, credincioşii pot veni să aprindă o lumânare şi să se roage.

„Am început săptămâna sfântă, săptămâna patimilor. Biserica e deschisă pe parcursul zilei, oamenii pot veni să aprindă o lumânare, să facă o rugăciune, dar pe timpul liturghiilor, după dispoziţiile în vigoare, trebuie să închidem, ne conformăm dispoziilor, cu părere de rău. Deşi nu mai suntem împreună ca de fiecare dată, în duh, în spirit, noi, când celebrăm sfintele liturghii, simţim prezenţa lor. Lirturghiile sunt oferite pentru ei, după programul obişnuit. Dacă ei se roagă împreună cu noi, continuăm să fim în biseică, chiar şi în aceste clipe. Ceremoniile vor avea de suferit, dar sărbătoarea interioară, din suflet, putem s-o pregătim, să transformăm locuinţele în sărbătoare”, a declarat, pentru Replica, monseniorul Ieronim Iacob.

Monseniorul Ieronim Iacob: După izolare, vom putea să-l lăudăm pe Domnul afară

Acesta a transmis, cu această ocazie, şi un mesaj tuturor catolicilor. „Le doresc sărbători binecuvântate, să nu uite că sufletul omului se poate primeni în multe feluri, chiar şi de la distanţă, cu rugăciune, post, cei care pot, şi cu multă speranţă. După patimi, urmează Învierea. La fel, după perioada aceasta de izolare cu siguranţă că vom putea, încet, încet, să-l lăudăm pe domnul afară, aşa cum am făcut întodeauna”, a conchis monseniorul.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce stergeti mesajele ? Vreti numai sa va laudam ?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218