REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DUMINICA ÎNECAŢILOR. Nu vă mai riscaţi vieţile în mare!

DUMINICA ÎNECAŢILOR. Nu vă mai riscaţi vieţile în mare!

Replica API 11 iunie 2018 | 00:00 345

Sezonul estival a debutat cu nenorociri! Din data de 1 mai şi până în prezent, au fost înregistrate 14 cazuri de accidente prin submersie. Din păcate, mai multe personae au murit înecate, atât în Marea Neagră, cât şi în lacuri din judeţ.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, de la începutul sezonului estival, 3 persoane au murit înecate în Marea Neagră, iar un copil de 14 ani a fost dat dispărut, duminică. 10 iunie, pe plaja din Corbu.

Cea mai recentă nenorocire a avut loc la Neptun, tot pe data de 10 iunie, acolo unde un tânăr de 18 ani a intrat în mare, seara. Din nefericire, a fost scos fără suflare din apă. Pompierii ISU Dobrogea fac un apel către cei care doresc să se scalde: nu vă aventuraţi în apele mării (sau pe lacuri) dacă apa este agitată ori dacă nu sunteţi buni înotători! Aceste sfaturi sunt transmise şi de salvamari!

De precizat că, în trecut, mai multe astfel de incidente au fost înregistrate tocmai pentru faptul că atât constănţenii, dar şi turiştii, au nesocotit sfaturile salvamarilor şi au refuzat să stea la mal, deşi era arborat steagul roşu – care interzice scăldatul – sau cel galben, care avertizează că numai înotătorii cu experienţă se pot aventura în larg.

Pe de altă parte, de remarcat şi următorul aspect: pe plajele de pe litoralul românesc, măsurile de siguranţă sun departe de a fi optime. La Eforie, serviciul de salvamar încă funcţionează pe bază de voluntariat. La Constanţa, pe plaja din zona Casei Căsătoriilor, salvamarii nu au putut fi zăriţi în urmă cu 3 zile. Asta, deşi contractul cu salvamarii este în vigoare. Tot la Constanţa, şi tot în zona menţionată, de sesizat că foişorul pentru salvamari este unul fără copertină care să protejeze salvatorii (în cazul în care aceştia sunt la post). În schimb, de dată recentă, Primăria Constanţa anunţa că montează foişoare noi.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/alerta-la-corbu-un-minor-a-intrat-in-mare-sa-si-salveze-un-prieten-si-nu-a-mai-iesit-la-mal-358004/

https://www.replicaonline.ro/un-tanar-din-moldova-venit-la-munca-pe-litoral-a-murit-inecat-la-neptun-358026/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mult prea multi morti ,daca continua asa nu poate fi decat o consecinta a lucrarilor facute de van orbeata cu prilejul dragarii fundului marii pentru a face rost de nisip folosit la refacerea plajelor din mamaia si constanta,nisipul a fost recoltat in special din sudul litoralului
0
0
dudule esti candidatul excelent pt mitingurile pesede .de ce trebuie salvamarii sa-si riste viata pt ca tu esti prost facut gramada ? pt un salariu minim pe economie nu merita sa mori si tu pt ca un ghertzoi vrea sa-si spele burtile in marea neagra
2
0
Nelipsita aia, ca ... nu aua ascultat sfaturile salvamarilor... Sincer, credeam ca baietii sunt platiti sa salveze oameni pe cale de inec, nu sa dea sfaturi. Daca toata lumea ar asculta sfaturile, nu ar mai eista salvamari, corect? Despre pregatire si dotar, nu mai zic, la Eforie venea salvamaru inot la 10 metri de mine sa ma fluiere, in timp ce colegii lui dadeau la guvizi din barca de salvare...
1
4
Prostia se plateste, avem nevoie de selectie naturala sa ne mai primenim.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218