REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Dumitru Chiriță, fost șef al ANRE, a fost numit președintele CA Electrica

Dumitru Chiriță, fost șef al ANRE, a fost numit președintele CA Electrica

Virgil STOIAN 13 februarie 2024 | 00:00 816

Dumitru Chiriță, care luna trecută a fost numit administrator la Electrica SA, a devenit președinte al Consiliului de Administrație. Dumitru Chiriță a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al Electrica până la sfârșitul acestui an.

Dumitru Chirita, fost sef al ANRE, a fost numit presedintele CA ElectricaDumitru Chiriță

Amintim că luna trecută, Adunarea generală a Acționarilor (AGA) Electrica SA, a numit trei noi membri în Consiliul de Adminstrație. Cei trei noi membri sunt Dumitru Chiriță, Georgiana Bogasievici, Marian-Cristian Mocanu. Dumitru Chiriță a fost numit pe această poziție fiind propus de stat, prin Ministerul Energiei, care este cel mai mare acționar al companiei. Mandatul lui Chiriță ca administrator se întinde pe patru ani.

Persoanele au fost votate aplicându-se metoda votului cumulativ.

Dumitru Chiriță, susținut de PSD, a condus ANRE timp de cinci ani, până în primăvara anului trecut, când, în urma înțelegerilor din coaliție și a votulului din Parlament, George Niculescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, susținut de PNL, a devenit noul președinte al ANRE. Chiriță nu a părăsit atunci ANRE, fiind păstrat de noul vicepreședinte al instituției, Gabriel Andronache, fost director general al Transelectrica, susținut de PSD, pe postul de consilier.

Ulterior, Chiriță a fost numit director general adjunct la Electrca Furnizare, în locul lui Claudiu Rădulescu, căruia nu i s-a mai prelungit mandatul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce mancati ma de va pune numai in functii de genul asta...........
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436