REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

După 25 de ani, autostrada A2 este gata: Ponta a inaugurat şi ultimele tronsoane

După 25 de ani, autostrada A2 este gata: Ponta a inaugurat şi ultimele tronsoane

Replica API 30 noiembrie 2012 | 00:00 129

Liderii USL, aşteptaţi la Cernavodă de tineri protestatari "plătiţi de PDL" să critice guvernarea

Liderii USL, aşteptaţi la Cernavodă de tineri protestatari "plătiţi de PDL" să critice guvernarea

Inaugurare cu "cântec" la Constanţa! A avut loc ceremonia oficială de recepţie la terminarea lucrărilor pentru tronsoanele 6 şi 7 ale autostrăzii A2, respectiv Cernavodă - Medgidia şi Medgidia - Constanţa. Evenimentul a fost marcat la Nodul Rutier Cernavodă, în ziua de joi, unde nume politice din judeţ, dar şi de la Bucureşti, au fost prezente pentru a celebra marea reuşită, performanţa... istorică de a termina o autostradă la care lucrează de 25 de ani! De la eveniment nu au lipsit nici incidentele, un grup de tineri fiind prezent pentru a-şi striga nemulţumirile faţă de actuala guvernare.

Punctual şi cu zâmbetul pe buze, şi-a făcut apariţia şi premierul României, Victor Ponta, care s-a declarat mai mult decât încântat de autostradă, menţionând că face des drumul Bucureşti Constanţa. "Mă bucur, ca cetăţean al României, în primul rând, care merge Bucureşti - Constanţa foarte des, că în sfârşit avem o autostradă. Vreau să le mulţumesc şi constructorilor, care au lucrat într-un ritm şi într-un mod cu care nu eram obişnuiţi în România, adică foarte bun. La fel încercăm şi noi, tot neobişnuit în România, să ne achităm de datorii la constructori", a declarat premierul. Printre picături, înţepăturile politice şi-au făcut prezenţa la inaugurare, referitor la autostrăzile din România, bineînţeles. "Trebuie să fim mult mai realişti şi mai eficienţi în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi. Eu, spre deosebire de alţi oameni politici, cred că România se sufocă fără autostrăzi. Cred că în următorii patru ani, dincolo de ceea ce finanţează din fondurile europene, coridorul 4 şi 9, sunt câteva proiecte fundamentale pentru România, pe care trebuie să le lansăm. Vorbesc de bucata de autostradă Comarnic - Braşov, de drumul expres Craiova - Piteşti. E singura şansă ca România să se dezvolte. Nu dau cifre cu câţi kilometri, pentru că au dat alţii înaintea mea şi s-au făcut de râs şi nu-i mai ascultă nimeni", a mai spus Ponta. În plus, pentru ca lucrările la autostrăzi să se şi finalizeze, premierul a specificat: "Dacă scăpăm de Berceanu, Videanu, Boagiu şi alţii...". În ceea ce priveşte acuzaţiile de "plagiat" cu privire la mai multe persoane din Guvern, premierul a ţinut să dea un răspuns: "Cred că dacă vom mai sta mult în campanie electorală cu PDL-ul, o să constatăm că suntem 20 de milioane de plagiatori. Au şi ei un fix al lor". Întorcându-ne la tronsonul de autostradă, proaspăt inaugurat, s-a pus şi problema lipsei panourilor de informare. "La un moment dat, o să trebuiască să decidem împreună ce facem. Întreţinerea autostrăzilor este o problemă la fel de serioasă ca şi construcţia lor. Trebuie să găsim o soluţie, dacă facem faţă din rovignetă... Este vorba de bani aici, de câţi bani avem pentru a întreţine autostrada", a spus Victor Ponta, care a adus vorba şi de o eventuală taxă. "Orice autostradă presupune şi o taxă, pentru că banii ăia îi aduce investitorul privat şi trebuie să îi recupereze din taxă", a mai declarat Ponta. Menţionăm că traseul începe la sud de oraşul Cernavodă, la kilometrul 151+300, în zona nodului rutier existent şi se termină în zona intersecţiei cu DJ 222 (Medgidia-Peştera), desfăşurându-se la sud de canalul Dunăre - Marea Neagră.

Mazăre, prezent la eveniment

Prezent la eveniment a fost şi Radu Mazăre, care şi-a făcut apariţia în cunoscutele haine milităreşti. Însă, de cum au ajuns, un grup de admiratoare l-a şi luat la discuţii, Radu Mazăre devenind brusc foarte vesel. După o sesiune foto cu doamnele din grup, laudele au început să curgă. "Sunteţi cel mai bun dansator din Dobrogea, chiar dacă nu mai aveţi 18 ani", îi spuneau "fanele". De asemenea, la gâtul edilului de la malul mării s-a putut observa crucea primită de la IPS Teodosie, în urmă cu ceva timp, la inaugurarea locuinţelor sociale din cartierul Henri Coandă. "O port tot timpul", a spus Mazăre. Pe lângă numeroasele persoane, la eveniment s-au mai aflat şi primarul Mangaliei, Cristian Radu, parlamentarii Alexandru Mazăre, Mădălin Voicu, Eduard Martin, Mircea Banias, Nicolae Moga, candidatul Remus Cernea, ministrul Puiu Haşotti, prefectul Eugen Bola.

Inaugurare cu "cântec"

De la eveniment nu au lipsit nici momentele neplăcute, acestea fiind generate de un grup de tineri, care a sosit cu mai multe mesaje de genul: "Domnule Ponta, încotro duceţi ţara?" sau "USL = sărăcie". "Suntem nişte tineri revoltaţi de proasta guvernare, sau lipsa guvernării pe plan naţional. Am profitat de prezenţa domnului premier, în ghilimele spus pentru că ştim unde se află, pentru a ne manifesta. Se ştiu foarte bine probleme din ultimele şase luni", a declarat Cosmin Bogdan, liderul grupului de prin împrejurimile oraşului Cernavodă. Însă, cei prezenţi nu s-au putut abţine fără să arunce cu "pietre", lozinci precum: "Cât vă plăteşte PDL-ul pentru asta?".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272