REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

După acuzațiile de evaziune și delapidare, un nou scandal a izbucnit între patronii de la China Mall

După acuzațiile de evaziune și delapidare, un nou scandal a izbucnit între patronii de la China Mall

Mirela PASCAL 11 iunie 2024 | 00:00 3319

Nu este nimeni în Constanța care să nu fi auzit de China Mall, magazinele din zona Brotăcei, Griviței și Șoseaua Mangaliei, unde se vând produse cu „prețuri mici”. Un ditamai scandalul s-a iscat între asociați, după ce unul dintre aceștia și-ar fi angajat rude pe salarii colosale, de peste 3.000 de euro. China Mall, de la Brotăcei, funcționează pe societatea Lin Shopping Center, fondată de Zhang Weiqing și  Lin Qiang. Cel dintâi a decedat, iar acțiunile au fost moștenite de soție și cele trei fiice. Acestea au descoperit prejudiciul și au convocat adunarea AGA pentru schimbarea administratorului, în speță Lin Qiang. Numai că acesta nu s-a prezentat la cele două adunări convocate. Pentru că legea le-a permis, moștenitoarele au aprobat schimbarea asociatului din funcție și tragerea acestuia la răspundere pentru recuperarea prejudiciului. Lin Qiang încearcă acum să amâne înscrierile modificărilor la Registrul Comerțului. Acum, acestea cer instituirea sechestrului asupra sumei de peste 8 milioane de lei și pe mai multe bunuri mobile și imobile.

Dupa acuzatiile de evaziune si delapidare, un nou scandal a izbucnit intre patronii de la China MallChina Mall Brotăcei

Societatea Lin Shopping Center, în baza căreia funcționează centrele comerciale China Mall din Constanța, a fost deținută, până de curând, de Zhang Weiqing și  Lin Qiang. Cel dintâi a decedat, așa că acțiunile au fost moștenite de soție și cele trei fiice.

Dupa acuzatiile de evaziune si delapidare, un nou scandal a izbucnit intre patronii de la China Mall


Acestea, prin împuternicit Zhang Weibing, au convocat adunarea generală a societății de două ori, anul trecut, însă Lin Qiang nu s-a prezentat. Potrivit legii, dacă adunarea legal constituită nu poate lua o hotărâre valabilă din cauza neîntrunirii majorității cerute, adunarea convocată din nou poate decide asupra ordinii de zi, oricare ar fi numărul de asociați și partea din capitalul social reprezentată de asociații prezenți. Prin prezenta moștenitorilor, ce împreună dețin 50% din acțiuni, adunarea generală a asociaților societății Lin Shopping Center a fost legal constituită, motiv pentru care a și votat ordinea de zi.  

Dupa acuzatiile de evaziune si delapidare, un nou scandal a izbucnit intre patronii de la China Mall

Unul din subiectele de pe ordinea de zi se referea la cooptarea asociaților moștenitori, pe baza certificatului de moștenitor al defunctului Zhang Weiqing. Un alt punct de pe ordinea de zi este numirea administratorului/administratorilor societăți Lin Shopping Center - S.R.L, având în vedere necesitatea capitalizării societății și bunei funcționari a acesteia, iar persoana desemnată pentru numirea în funcția de administrator a fost Zhang Weibing, care este și împuternicitul moștenitoarelor.

Moștenitoarele acuză asociatul de prejudiciu de aproape 1 milion  de lei: și-a angajat rudele pe salarii exorbitante

Potrivit informațiilor noastre, în aceeași ședință s-a decis luarea măsurilor legale împotriva asociatului Lin Qiang, pe care-l acuză că nu a comunicat niciun raport de administrare și a dispus angajarea rudelor cu încălcarea legii. Mai exact, și-a angajat nepotul, Lin MingCong, pe funcția de marketing, cu un salariu brut de 17.093 lei, dar și fratele, Lin ZhongQuan, pe funcția de director vânzări, cu un salariu brut de 17.093 lei.

Numai cu acordarea de salarii preferențiale rudelor, Lin Qiang ar fi adus prejudicii financiare societății cât si asociaților de aproximativ 991.394,00 lei.

Dupa acuzatiile de evaziune si delapidare, un nou scandal a izbucnit intre patronii de la China Mall

Moștenitoarele asociatului decedat al China Mall cer de la fostul asociat și gașca lui aproape 10 milioane de lei

Acum, moștenitoarele au cerut instituirea sechestrului pe numele lui Lin Qiang, Lin Zhongquan, Lin Mingcong, Mei Lusha, și pe numele firmelor acestora, Tmall Commerce Srl,  Jave Lins Vogue SRL. Sumele sunt împărțite astfel: Tmall Commerce SRL pentru suma totală de 8.143.435,00 lei, compusa din suma de 4.027.793,00.lei, reprezentând contravaloarea bunurilor/produselor transferate nelegal de la societatea reclamanta Lin Shopping Center SRL, la parata Tmall Commerce SRL şi suma de 4.115.642,00.lei reprezentând despăgubiri, sechestrul urmând a se aplica pe stocurile de marfa cat si pe bunurile/produsele proprietatea societății, în limita sumei totale de 8.143.435,00.lei. Jave Lins Vogue SRL pentru suma de 1.611.701,00.lei, reprezentând sume de bani pe care le-ar fi transferat nelegal de la societatea reclamantă Lin Shopping Center SRL. Lin Zhongquan, pentru imobilul apartament situat în loc. Ştefăneștii de Jos, cat şi pe bunurile mobile (autoturisme); iar Lin Mingcong, împreuna cu Mei Lusha, pentru imobilul apartament situat în loc. Ştefăneștii de Jos, nr.7, dobândit în 2014, cât și pe bunurile mobile (autoturisme).

Asociatul majoritar al... China Mall ar putea fi exclus afacere

De asemenea, moștenitoarele au cerut judecătorilor să dispună excluderea din societatea Lin Shopping Center SRL a asociatului Lin Qiang, persoană ce deţine 50% din societate și anularea actelor frauduloase, încheiate de acesta fără acordul asociaţilor (moştenitori), cu încălcarea prevederilor actului constitutiv şi legii, acte economice încheiate cu firmele de mai sus.

Îi mai cer lui Qiang suma de 1.132.133 lei, ca urmare a prejudiciilor create societății Lin Shopping Center SRL, în perioada 01.01.2020 — 31.07.2023, prin transferul de sume de bani către rude/afini, cât și drepturi salariale în valoare totală de peste 1 milion de lei.

Dividendele nu ar fi fost repartizate moștenitoarelor

Lin Shopping Center SRL a realizat următoarele profituri: anul 2020 - suma de 579.559 lei; anul 2021 - suma de 969.076 lei; anul 2022 - suma de 551.412 lei. În urma profiturilor, dividendele nu ar fi fost repartizate către moștenitoare, aspect care le-a făcut să creadă că intenția directă a asociatului Lin Qiang, care a fost și administratorul firmei, a fost să-i prejudicieze.

Dupa acuzatiile de evaziune si delapidare, un nou scandal a izbucnit intre patronii de la China MallLin Qiang

Percheziții, la finalul anului trecut

Patronii China Mall au ajuns și în atenția procurorilor. În decembrie anul trecut, au avut loc percheziții de amploare în Constanța și Ilfov, într-un dosar penal ce are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare în formă continuată. Perchezițiile au avut loc la domiciliile unor persoane fizice și sediile sau punctele de lucru ale societăților de mai sus. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 6.800.000 de lei. Reprezentanții uneia dintre societăți, având ca obiect de activitate comercializarea cu amănuntul de mărfuri provenite din China, în cursul anului 2023, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conținut economic real, în cadrul operațiunilor comerciale derulate cu două societăți comerciale de tip fantomă, diminuând astfel patrimoniul societății. De asemenea, ar fi vândut faptic stocul de marfă existent, fără a înregistra operațiunile în contabilitate.

Video:

Firmele despre care facem referire sunt Tmall Commerce SRL, deținută de Lin Zhongquan, și administrată de Mei Lușha, și care, în doar câteva luni de la înființare, a avut o cifră de afaceri de peste 7 milioane de lei. E de înțeles cum s-a produs minunea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
L-a dezmoștenit pe Ling Ce-apuc.
3
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436