REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

După BEIRUT și lacul SIUTGHIOL, ISU Dobrogea, în mijlocul unui SCANDAL imens

După BEIRUT și lacul SIUTGHIOL, ISU Dobrogea, în mijlocul unui SCANDAL imens

Replica API 17 februarie 2021 | 00:29 7476

În ultimii ani, județul Constanța a fost zguduit de câteva evenimente dramatice care au fost gestionate, în primă fază, de către ISU Dobrogea. Toate evenimentele din Constanţa se transformă în tragedii devastatoare în lipsa profesionalismului, a dotărilor ori a pregătirii salvatorilor (?!). Tragedia de pe bulevardul Mamaia, în urma căreia o femeie a murit după ce s-a aruncat de la etaj, să nu fie arsă de vie, ne-a amintit de incendiul de la Restaurantul Beirut, dar și despre tragedia aviatică din Lacul Siutghiol. Evenimentul din cursul zilei de marți, 16 ianuarie ne-a demonstrat, încă o dată, că autoritățile nu învață din greșeli. Până când vor mai muri oameni nevinovați?

Încă din anul 2014, lucrurile merg din rău spre mai rău. Lipsa echipamentelor vitale în salvarea vieţii omeneşti par să lipsească cu desăvârşire, astfel că zeci de persoane care ar fi putut fi salvate au decedat.

În urma incendiului de la Beirut au decedat 3 tinere

Spre exemplu, dacă derulăm filmul până la tragedia de la Beirut, atunci când trei fete au murit în urma unui incendiu devastator, privim neputincioși la momentul în care pompierii constănțeni au acționat ineficient, deși localul se afla la doi pași de ISU Dobrogea, aducând la intervenție mașini multe, dar folosind doar câteva, cu furtunuri sparte și apă foarte puțină sau deloc. Pompierii au fost acuzați de rudele victimelor că nu au urcat la etaj, afirmând că nu se mai află nimeni.

Neclarități imense și în cazul elicopterului prăbușit în Siutghiol

O altă tragedie care a marcat Constanța este cea din decembrie 2014, de pe lacul Siutghiol, acolo unde un elicopter SMUR s-a prăbușit. Dotarea cu echipamente precare a ISU Dobrogea s-a văzut și aici. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că motorul bărcii era defect, asta după ce, inițial au greșit locația.

Martorii de la acel moment declarau că deși le-a fost transmis că accidentul a avut loc în zona Butoaie, aceștia au mers și au început căutările în zona pontonului de la Cazino. Timpul pierdut de aceștia s-a dovedit a fi fatal pentru cele 4 persoane. Pe lângă dramatismul situaţiei, remarcăm şi lipsa de profesionalism a autorităţilor.

Elicopterul (achiziţionat de Consiliul Judeţean şi transferat către SMURD după îndelungi tărăgănări) fusese solicitat la Tulcea, în jurul orelor 13.00. Echipajul era format din patru membri, respectiv pilotul, copilotul, un medic şi o asistentă.

ISU Dobrogea nu are în dotare o saltea gonflabilă dar are o singură scară, și nu în centrul Constanței, ci la Detașamentul Palas

Ultimul eveniment transformat în tragedie a avut loc marți, 16 februarie a.c, o femeie a sărit de la etajul șase, acolo unde au izbucnit flăcările, pentru a nu arde de vie. Medicii s-au chinuit mai bine de 40 de minute să o salveze, însă femeia a decedat. Martorii spun că pompierii au ajuns cu întârziere la fața locului, sunt revoltați, susținând că ar fi avut șanse de supraviețuire dacă aceștia ar fi intervenit. Aspect recunoscut și de șeful ISU Dobrogea, Cristian Mihail Amarandei.

Când au ajuns la fața locului, pompierii nu aveau autospecială cu scară, pentru că la sediul de pe Mircea cel Bătrân nu exista, șia fost nevoie să o aducă de la Detașamentul Palas, parcurgând o distanță de 8 km până la fața locului. Nici saltea gonflabilă, spun martorii. Nici nu ar fi avut cum să aibă saltea, pentru că nu există în dotarea ISU Dobrogea.

,,Nu mai există o saltea la ISU. Trebuie să vă spun însă că, pentru utilitatea ei, persoana care o folosește, care vrea să sară, trebuie sfătuită cum să se arunce pentru că există pericol de accidentare. Asta presupune un timp îndelungat pentru ca negociatorul și persoana care trebuie să sară să poarte o discuție și să fie sfătuită cum să o folosească, dacă aceasta poate fi folosită. Nu avem saltea iar în astfel de cazuri utilitatea ar fi fost zero pentru că panica se instalase deja, femeia fusese surprinsă pe balcon iar focul ardea generalizat. Nu putem spune dacă putea fi sau nu salvată. Flăcările ieșeau pe geam, scara era inundată cu fum. Se vor cerceta și cauzele și dacă incendiul a fost anunțat în timp. Mașina cu scara a ajuns la 20 de minute după primul apel.” a transmis purtătorul de cuvânt ISU Dobrogea.

Un comunicat transmis de ISU Dobrogea cu privire la timpii de acțiune ne arată că autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25. În realitatea, autoscara a ajuns la locul tragediei la 9.40, aspect recunoscut, așa cum arătam mai sus, de șeful ISU Dobrogea.

Șeful ISU: Voi face o anchetă

Șeful ISU Dobrogea, Cristian Mihail Amarandei, a declarat, pentru Replica, că va face o anchetă pentru a stabili modul în care pompierii au ajuns la fața locului și au demarat operațiunea de salvare.

”Voi analiza situația și apoi voi emite un punct de vedere. Voi face o anchetă pentru a vedea modul în care s-a acționat”, a declarat, pentru Replica, șeful ISU Dobrogea. Este adevărat, scara a ajuns la 9.40, a spus, ulterior, șeful ISU, la o emisiune tv.

Reprezentanţii ISU Dobrogea au recunoscut că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu are dotările necesare pentru a interveni în cazuri similare celui pe bulevardul Mamaia, dar se vor face demersuri pentru dotarea instituției cu acest echipament de salvare.

Uite comunicatul ISU cu privire la timpii de acționare

Referitor la incendiul produs în ziua de 16 februarie, în municipiul Constanța, care s-a manifestat într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc de locuințe, reprezentanții ISU Dobrogea au făcut următoarele precizări.

• Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14

• La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară.

• Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21

• Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas.

• Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25

• Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

• La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța.

Femeia se pregătea de pomana fiului care s-a sinucis cu o lună în urmă

Conform celor declarate de vecinii victimei, aceasta se pregătea de parastasul copilului, mort în ianuarie, iar incendiul ar fi pornit de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

,,Noi avem apartamentul la etajul 7. Apartamentul se pare că a luat foc de la o lumânare. E vorba de o vecină de-a noastră care făcea parastasul copilului, mort în ianuarie. Ținea o lumânare aprinsă nesupravegheată. O ținea tot timpul. Nesupravegheată, ea fiind mai în vârstă, s-a întâmplat nenorocirea. A încercat să iasă pe balcon și și-a dat drumul de la balcon. Nu știm nimic de locuința noastră. Văd că mi s-au afectat geamurile.” a spus un locatar.

,,Este vecina noastră dintotdeauna. Femeia era mai retrasă, nu foarte sociabilă, dar respectuoasă. Probabil că a trăit o dramă în momentul în care fiul s-a sinucis. Acesta s-a spânzurat în locuința care a ars. O neglijență, o indiferență, nu se știe ce a fost.

Potrivit celor transmise de vecini, atât aceasta, cât și soțul acesteia, erau doi oameni retrași, care își vedeau doar de treaba lor, nu foarte sociabili. Femeia prinsă în flăcări ar fi reușit să iasă din locuință împreună cu soțul, doar că s-ar fi întors în casă pentru a salva un laptop în care avea fotografiile băiatului decedat, și a rămas blocată. A încercat să se salveze ieșind pe balcon, dar a căzut. Totul s-a petrecut atât de repede încât militarii nu au avut timp de reacție, privind înmărmuriți la trupul femeii care se prăbușea în gol.

Iar de aici intervine furia, cum este posibil ca atâția oameni să moară din cauza unui sistem bolnav și nepregătit temeinic care să facă față unor astfel de evenimente tragice. Câte persoane mai trebuie să moară ca acest sistem degradat să iasă la lumină? Sunt întrebări la care, la acest moment, nimeni are un răspuns. Ceea ce ne rămâne de făcut este să sperăm că nu vor mai exista astfel de situații de o gravitate imensă.

Din păcate, societatea românească băltește în nesimțire și nepăsare. Fiecare individ spunându-și că lui nu i se poate întâmpla așa ceva.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primul aspect, este nescuzabil si chiar criminal sa nu existe scari si altele gobflabile. Al 2lea aspect blocurile construite fara spatiu intre ele asa cum a zis cineva mai jos daca incendiul era in spatele blocului radeau toti. Al 3lea aspect femeia aia tinea lumanari aprinse ea a cauzat dezastrul. A iesit din casa si a reintrat, curentul de aer creat a intetit incendiul. Cei mai mari pierzatori de care nimeni nu vorbeste sunt VECINII DE DEASUPRA carora li s a Bavarian apartment din cauza alai cu lumanrile. Ei sunt victimele! Cea care a murit a facut greseli peste greseli.
5
1
Probabil panica si imprevizibilul au fost cauzele care au dus la gestul disperat al femeii. Ca dotarea pompierilor lasa de dorit si nu e adaptata si pentru cladirile inalte ,e o alta problema.Iar timpii de actiune sunt importanti si fac diferenta cand e vorba de salvat vieti.
4
0
ESTI VARZA ! POMENESTI DE NEGOCIATORI IN CAZ DE INCENDIU ? OMUL SE ARUNCA ORICUM PENTRU CA VOI NU SUNTETI IN STARE SA INTRATI IN APARTAMENTE DE 10 - 15 M LUNGIME. ESTI DOAR UNA CARE NU STIU CUM A INTRAT IN SISTEM . AM O VAGA BANUIALA DAR NU IMI POT DA SEAMA DIN CAUZA MASTII DE PE FIGURA . AS FI VRUT SA VAD CUM ESTE RUJUL.
2
0
Daca va ia timp si pregatire muuuulta pt salvarea cu saltea, poate va e mai simplu cu o patura, dreacu, orice altceva decat sa va uitati ca boii la poarta noua! RUSINE!
1
0
La isu lucreaza cei mai prosti oameni
2
2
Simplu! Un partid comunist, infect si plin de oameni dubiosi, a condus acest oras si si-a batut joc de tot ceea ce inseamna dezvoltare. Acum nu facem decat sa constatam cat de mare este rahatul in care ne-au tarat acesti nenorociti. Muie PSD! Cat mai multa! De la toti oamenii decenti, de care ti-ai batut joc!
5
0
Orice viata conteaza . Asta pompierii nu vor sa stie. Cineva trebuie sa faca batalion disciplinar cu toti burtosi !!!!
7
5
Dar de ce va luati de pompieri? Proasta aia care a cazut avea lumanari.in casa in memoria lu fiisu care s-a spanzurat in aceasi casa, alt retard si.ala. contabila.pulii, proasta. Merita sa arda.
7
11
Daca tot nu aveti dotari de ce mai functionati sau de ce mai luati salariu ?
9
3
Sau angajat pe spagi pe rude si le este fica de foc incompetenti. Cei buni lucreaza in constructii nu au loc de ei
9
0
tu crezi ca toti au saltele cu spuma cu memorie? multi inca au saltele din lana
4
2
Daca pompierii si vecinii aveau cap si actionau rapid, ar fi scos din bloc toate saltele relaxa de pe paturile oamenilor si le-ar fi pus sub balcon, avea o sansa reala de a supravietui cu coaste rupte, etc., dar nu murea probabil. Au stat si au privit cu neputinta, alta data sa bage la cap, improvizatiile pot salva vieti omenesti. Antrenament dle nou inspector sef, antrenament cu scossi pus saltele relaxa ca procedura de urgenta, atipica desigur, dar salvatoare !
6
4
doar 4 judete au saltele!! mwepnl!!!coruptiaucide!!!
8
3
Salarii uriase, sporuri, indemnizatii, pensii dolofane, pensionare la........ tinerete. Ce de avantaje au cei din sistem! Si armata, politia, servicii. Toti gramada la un loc. Si se plang ca vor mai mult.
16
1
Se putea lua o saltea de la un vecin ce mare filozofie?
5
4
inflatable safety cushion Specifications :Max jump-16m, Ground area required: 3.8mx3.8m DEPLOYMENT : 2pers-30seconds. Asta nu-i saltea de plaja. Bolnav psihic esti tu bai jegule de la 10:30. Tu meritai sa cazi de la etajul 6 nu femeia aceea. De fapt asta ar fi prea putin, meriti sa agonizezi intr-o teapa medievala bgata meserias pe langa coloana cu picatura chineazeasca in cap si perfuzii in brat sa te chinui cat mai mult!
3
4
1.Cumplita moarte a avut doamna 2.Nu-s de vina amaratii aia de pompieri trimisi in curul gol 3. Ies la pensie la 47 de ani, ca ies cu pensie mai mare traiasca perioada de urgenta si de alerta, si-au bagat weekenduri la greu pt asta 4. Lasati ca nu au salarii mari, le sunt ingradite multe drepturi,5. Toti suntem vinovati.
8
6
Crezi ca salteaua se umfla cu pompa de bicicleta. Stii ca astea moderne au butelie de aer comprimat atasata, cum au plutele de salvare de pe vapoare. Ar trebui ca pompierii sa fie militarizati, din nou. Macar sa faca exercitii de rol de incendiu.
12
1
AUTO SCARA SE DEPLASA DIN PALACE SPRE CENTRU DE PE MIRCEA ! DE-A BIA ACUM AU CONSTIENTIZAT CA TREBUIE SA FIE IN CENTRUL CT
10
1
Sa ii mai faca un dosar lui Nicusor!!!!! El este vinovat!!!!
3
1
Totul e la pamant pe la noi. Cand il injuram pe decedatul de Daniel Popa v-ati suparat. Uite ca avem de ce sa-i blamam pe oamenii astia!
7
0
N-o mai dati de gard!!!! Se vede de la o posta ca in cadrul ISU sunt numai idioti si habarnisti!
14
1
In loc sa reparati locuintele asistatilor, nu ar fi mai bine sa sponsorizati I.S.U. cu cateva saltele. Noi, contribuabilii, sigur nu ne-am supara.
11
2
dar oamenii astia pe ce-si primesc salariile? pe faptul ca stiu sa arate scuze? ca oriunde salariul ar trebui dat pe merit, daca n-au avut nici o participare, nici un merit sa nu-si ia salariul, ca la magazin, n-ai vandut nimic nu ai de unde sa iei salariul, simplu, si sa vedeti dupa aia cat de implicati or sa fie si ce interes or sa-si dea
11
0
Suntem pe cont propriu
16
0
Dar daca dupa ce s-a intors sa ia nu stiu ce, i-a venit ideea sa plece dupa fiul ei? Deja poate era prea multa nenorocire pe capul ei. Ca pompierii nu au saltea sau scara a ajuns mai tarziu asta se va vedea la ancheta daca se putea face ceva si cat. Noi injuram de fapt comportamentul celor care fac controale de la ei si nu au un comportament la nivelul a ceea ce cer de la noi cei controlati. Ei nu sunt capabili sa asigure ce trebuie dar cei controlati trebuie sa fie ceas, daca nu, amenda. Si nu numai ISU C-ta, e toata tara asa. Oricum e "buna" pensia la 45 de ani creeaza "experienta" de lupta.
16
1
cat dureaza sa umfli o saltea gonflabila ?cel putin 30 min , nu mai vorbiti aiurea,ea afost de vina ca s a intors dupa laptop sa recupereze pozele unui bolnav psihic care s a sinucis
6
15
Nu ma,prefectul nu ar trebui sa isi dea demisia ci sa il demita pe seful I.S.U.ce vrie tu este cam asa,oameni numiti de au dat inca odata PSDeului dovada de inconpetenta dar nu are voie nimeni sa ii schimbe pentru ca este"epurare politica"ci noua putere sa plece acasa sa vina din nou PSDisti pentru ca oameni numiti de ei sunt niste incapabili.
9
2
1 Afara cu betivanul asta venit din galati , braila de unde dracu e 2 afara cu burtosiii betivi din isu care iau salariu deiti vine rau 3 Control la negrii de pompieri angajati pe pile , eliminarea lor examen sportiv eliminatoriu 4 Afara cu futelnitele muiste din din isu
23
3
Bine ca incendiul a fost la fata dinspre strada Daca incendiul era pe spate, la cum s-a construit in zona aia nu incapea nici o masina de pompieri Ardeau toti ca sobolanii Distanta fata de celelalte blocuri este de 5-6 m Si pe asemenea apartamente cer 150000 euro
27
0
Nu stiu de ce toata lumea are impresia ca cei de la pompieri, armata sunt "speciali" in fond acestia sunt in marea majoritatea niste mediocri cu aere de specialisti. Sa nu uitam cate nenorociri s-au intamplat din incompetenta lor. Cand vine pompierul sa salveze, mai mult distruge din cauza incompetentei.
34
0
acestor hahalere nepregatite si tampite le trebuie o dadaca care sa-i legene ,sa le dea sa suga si sa-i trezeasaca cu cantec la alarma,sa nu mai sufere de traume dupa 24 de ore de somn si ar mai trebui redusa varsta de pensionare,la 40 par deja expirati
23
2
Un pompier ISU are in jur de 4500 ron pe luna, un sef de divizie in jur de 10000 ron pe luna.
20
6
..in Romania se poate muri cu zile..cine trebuie sa intervina sa salveze vieti nu o face pentru ca nu e profesionist, nu stie sa o faca...asa se intampla daca punem oameni lipsiti de pregatire in functii..asa se intampla si la Arsvom, unde un manager demis pentru incompetenta a fost repus in functie... asa se intampla si la alte institutii care ar trebui sa salveze oameni...
23
0
niste criminali acoperiti!punei sa vorbeasca pe idiotii astia imbracati la patru ace si salarii nesimtite!
19
1
isu dobrogea este o CLOACA PESEDISTA a CLANULUI EV.REIESC MAZARE-PORCstantinescu-STRUTinsky !!! Ii doare in cu.r pe cei din CLAN de PROSTIMEA care moare pe capete datorita INCOMPETENTEI si JAFURILOR lor !!!
23
1
Femeia se salvase, iesise din apartament pe casa scarii , impreuna cu sotul....dar , s-a reintors in interior pentru a salva ceva bunuri , FATAL ! Despre morti numai de bine , dar si-a fortat norocul . Chiar trebuie sa fie mereu un vinovat pentru deciziile noastre proaste ?
15
11
de ce nu dam afara parazitii incompetenti ? angajati alti bomberi
22
6
Cam obraznica tanara domnisoara. Are raspuns pentru orice scenariu, le stie ea pe toate. Un om a murit din cauza lor iar ea, ca de obicei da vina pe victima. Nu ar fi putut saraca femeie sa sara pe salteaua lor inexistenta fara un training de minim 30 de minute facute neaparat de un negociator atestat de ITM. Demisia.
26
2
A facut cineva vreo nota de fundamentare pt.vreo saltea sau inca o autoscara?Cine se ocupa de logistica? Dupa mintea astora de la ISU ar trebui sa se construiasca numai P plus 1!Iesi cu asemenea declaratii si scuze?Toata ziua apar articole in presa locala cu fapte de ,,vitejie" gen deblocari de usi!Nea Amarandei asta mai bine ramanea la el acasa,unde se agata harta-n cui,avem destui penibili si aici!Daca la un incendiu aflat la nici doua statii de autobuz ai nevoie de atata timp,pai in alte zone ce sa mai zici?
24
1
Bine ca laptopul nu s a spart
13
7
Pensionare pana in 50 ani,controale soldate cu amenzi, conditii pentru autorizatii care nu pot fi indeplinite ,curvaareala si nepotisme....
25
1
Si aici sunt angajati toti mache din Tulcea cum ne-am invadat si la politia locala, unde ei fac legea. Oieri la baza, cu studii la Spiru au invadat Constanta. S-ar putea schimba numele Constanta in Machedonia, sau de ce nu Spaghedonia sau Piladonia. Aici s-a ajuns. Daca cineva le-ar cerceta dosarele ar avea mari surprize.
35
3
Acum ce face prefectul nu si da demisia ?
28
5
Cum se calculeaza pensia la M.I. ca ies cu ea mai mare decat salariu?Si de ce se calculeaza la fel pt pomaieri ca la toti caratorii de hartii de prin birouri?Si sunt f multi la nivel de MI
25
3
Cu vreo 3 ani in urma a fost un mega scandal cu angajarile in neregula a vreo 200 de pompieri.In fond , decat sa angajezi 200,pe post de constatori, angajezi 100,iar de restul banilor cumperi materiale performante.Fondurile de salarii ar trebui limitate la un anumit procent.La fel este la spital si alte institutii.Degeaba vizitezi medicul , daca n are decat un stetoscop pe umeri.Bugetele au crescut anual , dar s au trensformat numai in salarii
31
2
cind puneti toti prostii si incompetentii sefi,basca trintorii subordonati,platim noi cu vietile!
24
1
S-a mai facut o data de kkt cu acest caz si spagarii din subordine. Trebuie dati afara TOTI si trimisi in judecata pentru ucidere din culpa.
30
5
ati facut din pompieri un Dumnezeu. Te taraie cu lunile pentru un aviz ca "n-ai aia, d-aia si d-aialalta". Ieri s-a dovedit - inca o data - ca cei care te verifica, indruma si sanctioneaza, n-au nici ei habar sau "aia si d-aia". D-asta mi-e sila de sistemul asta nascut dintr-o birocratizare excesiva
45
2
inca un roman ce a murit cu zile.Situatia din Romania are o singura solutie-greva generala si iesirea in strada
31
5
Astia nu trebuie lasati asa. Putea fi oricare dintre noi in situatia asta. Un serviciu privat de Pompieri ar fi mult mai ieftin si mai eficient. Din pacate avem structura asta comunista cu dublu standard la Pompieri, in care nimeni nu raspunde pentru faptele lui, iar cheltuielile sunt enorme. Sa spuna ce buget au avut anul trecut daca au curaj. Cati bani cheltuie structura asta mafiota, ca astia nu-s oameni.
35
4
Au venit ca meseriasii la lucrare, sa constate si dupa sa plece la Dedeman dupa materiale. Dna purtator de cuvant, care sigur are un salariu baban da o declaratie de domeniul SF : Cica nu au saltea pt ca iti trebuie instructaj cum sa sari pe ea, deci in mintea lui Tembela asta mai bine sari si te lipesti de asfalt decat sa-ti rupi o mana cazand in saltea, astea e mentitatea unora de la ISU Dobrogea.Un oras cu peste 300 mii locuitori, preponderent locuitori de blocuri, are o singura autospeciala cu scara telescopica...... Oare ce face ISU daca sunt 2 incendii in acelasi timp la etaje superioare
57
0
nepasare ,indolenta ,nesimtire.un oras corupt plin de adunaturi din toate colturile tarii.auzi ,un oras de talia ctei sa nu aiba o saltea pneumatica ,sa nu aiba scari in 2 -3 puncte a orasului ...au venit ca la nunta ,cu mainile in buzunar .nepasarea ucide .asa suntem noi romanii.lasa ca merge si asa .a vorbit si tanti plutonier ,ca se face o ancheta ..femeia putea fi salvata daca veneau la timp si cu cele necesare .
46
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367