REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

După ce a fost PENSIONATĂ FORȚAT, Zizi NICULESCU a pierdut RĂZBOIUL cu Universitatea OVIDIUS

După ce a fost PENSIONATĂ FORȚAT, Zizi NICULESCU a pierdut RĂZBOIUL cu Universitatea OVIDIUS

Replica API 28 ianuarie 2021 | 00:04 9459

Medicul Zizi Niculescu a pierdut, definitiv, procesul cu Universitatea Ovidius! Niculescu a fost pensionată forțat, în 2019, deși și-a exprimat poziția de continuare a activității și de prelungire a calității de titular. Aceasta a formulat contestație, însă răspunsul a fost negative, motiv pentru care a mers în instanță. Curtea de Apel i-a respins, definitiv, cererea.

În ședința Senatului din 25 iulie 2019, în baza dispozițiilor Legii nr. 1/2011 si a Metodologiei Universității Ovidius din Constanța de evaluare și stabilire a menținerii calității de titular în învățământ a cadrelor didactice pensionabile, au fost supuse validării prin vot secret solicitările cadrelor didactice pensionabile vizând menținerea calității de titular. Mariana Așchie, Camelia Ciobotaru, Irimia Lazăr, Iusuf Timurlenc, Agripina Zaharia, Bogdan Davidescu, alături de Zizi Niculescu sunt profesorii pensionați forțat, de către Senatul Universității.

26 de voturi în favoarea medicului, 20 împotrivă și 5 abțineri

Prin Hotărârea Senatului nr. 632/25.07.2019 solicitarea de menținere a calității de titular formulată de Zizi Niculescu a fost respinsă, deși au fost obținute 26 de voturi pentru, 20 voturi împotrivă și 5 abțineri. Mai mult, dosarul de prelungire a activității didactice a primit aviz favorabil din partea tuturor comisiilor de specialitate. Senatul a invocat art. 289 alin. 1 din Legea nr. 1/2011 potrivit căruia personalul didactic se pensionează la împlinirea vârstei de 65 de ani coroborat cu art. 56 lit.c din Legea nr. 53/2003, în conformitate cu care contractul individual de muncă încetează la data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

Zizi Niculescu spune că textul de lege invocat de Senat nu prevede că abținerile se consideră voturi contra, și pentru că au fost 26 voturi pentru, solicitarea de a-și continuă activitatea ar fi trebuit să fie admisă. Numai că, la 1 octombrie 2019 a fost emisă decizia de încetare a contractului individual de munca nr. 801/01.10.1992.

A mers în instanță, însă magistrații i-au respins cererea, definitiv. Așa că, nu se va întoarce la Ovidius.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niculeasco, din cauza celor ca tine nu mai avem loc pe medicala sau in facultate. Nu iti mai ajung banii sa intretii "gipanul"?de fapt la toti 3 nu va mai ajunh banii?ca si barbatu tau un spagar nenorocit, mare ginecolog pe la mangalia, ca sa nu mai zic de fi-tu care e pus acolo doar ca il cheama niculescu, ca in rest n-are nici o treaba cu medicina si mai e si arogant pe deasupra... de unde aveti ma atatia bani pt astfel de bolizi?oareeee
3
1
Stere galan cu spate asigurat de vancea a inceput sa ameninte angajatii cum facea in perioada Epurista!
8
0
Am fost la spital in vizita la nora mea acum un fiind internata laginecologie. Sat a vorbit cu baiatul meu m-amplimbat pe hol si am vazut rezultatele la ultimul examen de atunci.75-80% note de 4,5si 6! Astia sunt viitorii medici? Asta vorbind de tineri!
5
0
lasati si tineretul sa munceasca, aveti si ore la facultate si spital si clinica si cabinet, adica peste 10.000 de euro pe luna, ajunge
15
2
Atata creme cat exista acea facultate de drept....la constants si judecatorii au ore de predare la Ovidius este clar. Unii sunt ok adica in generala cei fara legatura cu universitatea Dar cei cu ore la.univ sunr decorations universitatii care le da bani si putere sa se creada si ei profesori
9
2
niculestii astia sunt machedoni toti, zizi cipanca flocoasa nu se mai satura de luat bani de spaga de la studenti care nu invata si trec examenele pe spaga si ajung medici care omoara oameni. au dat-o afara machedonii ei ca nu se mai satura.mai vor si alti machedoni sa ia spaga si nu aveau loc de niculeasca. nu mai merge cu branza si s-au bagat la medicina sa vanda note.
10
3
Inteleg ca e medic, profeseaza pe unde poate, spital, clinici private,cabinet particular, e si pensionata dar mai vrea si un salariu de profesor.Ca de ce ai,de ce vrei mai mult, nu te mai saturi.Unii sunt flamanzi rau,saracii!
17
4
Ha, ha , ha , prostilor , vreau sa va vad vindecati de astia care la medicina ,fac practica online !!!!!
9
1
ok doriti sa plece cei de o anumita varsta ,si ce puneti in locul lor ,ce experienta au cei pe care ii doriti ?
12
11
rotirea cadrelor politice sta la baza ...cursului de istorie ! asa a fost asa va fi cat va exista politicul, adica ...lumea !
11
1
lacomia e atat de mare fratioare....astia care se dau eroi si lucreaza si la spital, unde merg sa bea cafeaua si la policlina privata si la facultate. Baaa nu intrati cu banii in mormant, mai lasati loc si la tineri si la altii care nu au pile sa se angajeze la spital de exemplu! ce scarba imi e de eroii din Cta!
40
8
Nu va mai saturati de bani...
27
8
ZIZI , tu sugi pula , nebuno !
15
16
E ca la Ceausescu, ghici cine i a dat in cap? Raspuns: Colegii de breasla pentru ca un nou Iliescu trebuie sa ii ia locul. Nu usnt fanul dansei, v-am zis ca o idee, bataia pe ciolan e mare si nu mai conteaza ca sunt colegi de ani de zile, nu, te impusca in vazul lumii.
31
2
Vedete, nu au ce manca, vor si pensie si salariu
30
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218