REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

După ce că abia supravieţuieşte, o vânează şi Fiscul: Staţiunea Pomicolă din Valu, lăsată fără utilaje

După ce că abia supravieţuieşte, o vânează şi Fiscul: Staţiunea Pomicolă din Valu, lăsată fără utilaje

Replica API 12 septembrie 2017 | 11:36 960

Printre şefi, şi nepotul unui cunoscut politician local

Printre şefi, şi nepotul unui cunoscut politician local

sursa foto learn.eartheasy.com

Staţiunea de Cercetare- Dezvoltare pentru Pomicultură Constanţa se chinuie parcă dintotdeaună să supravieţuiască, iar prezentul nu-i este deloc favorabil. Instituţia cu sediul în comuna Valu lui Traian este în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu – Şişeşti” şi trăieşte din exploatarea celor câteva zeci de hectare de livezi care i-au mai rămas. Staţiunea pomicolă a acumulat însă datorii impresionante la stat, astfel încât ANAF a trecut la executarea sa silită şi-i scoate la vânzare chiar utilajele cu ajutorul cărora încearcă să-şi ducă existenţa.Ca fapt divers, în conducerea instituţiei se află şi nepotul unui fost cunoscut politician local.

ANAF organizează prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa o primă licitaţie, pe 26.09.2017, pentru vânzarea mai multor bunuri din proprietatea debitoarei Staţiunea de Cercetare- Dezvoltare pentru Pomicultură Constanţa. Este vorba despre un Daewoo Cielo din 2005, avariat, evaluat la 917 lei, o maşină de tăiat iarbă Stihl, cu un preţ de pornire de 825 lei, un motostivuitor evaluat la 4.494 lei şi un motocultor Goldoni, cu un preţ de pornire de 953 lei. În total, Fiscul speră să obţină de pe urma staţiunii pomicole din Valu 7.189 lei, fără TVA.

Datorii la ANAF de peste 2 milioane lei

Instituţia din subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole are probleme serioase cu ANAF, în evidenţele căreia apare cu datorii totale la bugetele de stat de 2.102.543 lei. Asta în condiţiile în care staţiunea pomicolă se târâie de pe o zi pe alta din vânzarea recoltelor de piersici, nectarine, caise, cireşe şi vişine pe care le obţine din livezile sale. Alte venituri vin din comercilizarea de material săditor pomicol şi dendrologic, dar şi din consultanţă în domeniu, întocmire şi avizare proiecte de înfiinţare şi exploatare de livezi.

Cine conduce Staţiunea Pomicolă Constanţa

Staţiunea Pomicolă Constanţa este condusă, din 2014, de directorul Ion Caplan, secretarul ştiinţific Septar Leinar şi contabilul şef Mihaela Gîrneţ. Celelalte persoane cu funcţii de conducere din cadrul instituţiei sunt Cătălina Dumbravă, Lina Vasiliu şi Gheorghe Lămureanu. Lămureanu este şef de bază experimentală, nepotul politicianului Gheorghe Lămureanu, care este fost consilier local în Agigea şi fost consilier judeţean din partea PNL. Politicianul este milionar în euro şi unul din cei mai mari fermieri din România.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CU CE BANI SI-AU CONSTRUIT tiganii VILOAIELE CU NSPE MII DE TURNULETE?
1
1
jeguri securiste!
2
0
din 2 milioane datorii anafura recupereaza in cel mai bun caz 7000,spaga pe zi a unui inspector,ori impozitele sunt enorme ori astia de la statiune n-au platit de la infiintare
1
1
Domnule Prefect Albu, statiunea trebuie salvata!!! Tot ce este romanesc in aceasta tara este distrus! Romanii sunt cei mai mari dusmani ai acestei tari! Cum este posibil sa distrugem cercetarea?!? Domnule Albu, domnule Tutuianu aratati ca sunteti romani.
6
0
opera lui mitroi ca sa poata fura toata statiunea ,ca na furat destul
6
0
dezinformati publicul, Lamureanu Gheorghe, consilierul si milionarul pe care il mentionati in articol, nu lucreaza la SCDP CONSTANTA, este o simpla coincidenta de nume
3
1
sa fure mai putin si sa plateasca impozitele..
4
5
Domnule Prefect Albu, domnule Presedinte Horia Tutuianu, ajutati statiunea sa traiasca e pacat de ce s a realizat acolo si de oamenii care lucreaza !!!!!!!
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218