REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

După ce consilierul Florea a votat vânzarea unui teren către soţie, Făgădău REVOCĂ hotărârea

După ce consilierul Florea a votat vânzarea unui teren către soţie, Făgădău REVOCĂ hotărârea

Replica API 17 aprilie 2019 | 14:28 781

Pe ordinea de zi a şedinţei din luna martie a Consiliului Local Constanța s-a aflat un proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării directe a terenului situat pe bulevardul Tomis nr. 1, în suprafață de 384 mp. Pe acest teren funcționează un punct de lucru al societății SC Doris Trading SRL, deținută de Oana Florea - soția consilierului local Răzvan Florea. Florea nu s-a abţinut de la vot.

Proiectul a fost votat de toți consilierii, inclusiv de fostul înotător. Însă, potrivit Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, articolul 46, „nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, fini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local” În acest context, potrivit aceleiași legi, ”hotărârile adoptate de consiliul local cu încălcarea dispoziţiilor alin. (1) sunt nule de drept. Nulitatea se constată de către instanţa de contencios administrativ. Acţiunea poate fi introdusă de orice persoană interesată.“ Terenul în cauză se află în Piața Ovidiu. Oana Florea este fiica lui Sorin Ştefănescu, patronul Tonis Trade.

Ei bine, în şedinţa de luna aceasta, primarul Decebal Făgădău a iniţiat un proiect de revocarea hotărârii mai sus menţionată. Asta, după ce pe 3 aprilie, Răzvan Florea a sesizat încălcarea prevederilor articolului 46. În acest context, hotărârea, după ce va fi revocată, va ajunge din nou pe ordionea de zi, însă nu va mai fi votată de Răzvan Florea.

Ce spunea consilierul local după ce a votat proiectul?

”Toată lumea a votat. Am votat, mi s-a părut normal să votez. Este o clădire care a fost achiziționată legal acum 20 de ani, terenul nu aparținea proprietarului. Credeți că știau soția mea și socrul meu că voi ajunge consilier?! N-a fost achiziționată în mandatul meu.

Primăria nu poate face nimic cu terenul, atâta timp cât altcineva este proprietarul clădirii. Dacă am greșit, îmi asum. O să pun întreabarea la primărie”, a spus Răzvan Florea. Acesta a ținut să precizeze faptul că, și în trecut, a mai votat un proiect de hotărâre ce-l viza, și anume supraimpozitarea clădirilor neîngrijite cu 500 %.

Răzvan Florea, primul înotător român care a câștigat o medalie olimpică pentru România la masculin, era unul dintre proprietarii acestor clădiri, însă nu pentru că nu i-ar fi păsat de construcție, ci pentru că se afla în procedura de reabilitare. ”La fel de bine pot să fiu tras la răspundere și când am votat acum 8 luni impozitul pe clădirile neîngrijite de 500%. Și eu dețineam atunci o astfel de clădire

Mi-a dat amendă că e clădire neîngrijită, cu toate că am achiziționat-o acum doi ani, am făcut proiect pe fonduri europene, mi-am scos certificat de urbanism, autorizație de construcție și, în continuare mi-a dat amendă, deși urma să mă ocup de ea. În condițiile în care a stat 20 de ani, putea să mai stea două luni”, a completat Răzvan Florea.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un pacalici promovat de Fagabou pentru meritul ca se incrunta la telefonul mobil precum in poza din articol. Cand angajatii primariei muncesc pe salarii mizere astia fac pe jmekerii
0
0
Nu va e rusine deloc hotilor.Aveti nesimtirea la voi si lipsa bunului simt pt a fi oameni normali.Locul tau e pe plan sportiv nu la ciolan ,mereu se profita de nume sau relatii.Nu va e rusine ,cand noi oameni de rand muncim corect,ne platim taxele la stat nu ca voi.Spune-le oamenilor cum ai pus mana pe terenuri in Constanta ca o sa te si creada.Urat ce se intampla in acest oras....
2
0
Pentru ca din cate se vede nu V.Dancila conduce guvernul.
0
0
Ce treaba are asta cu administratia locala? Fix genul de om promovat de Fagabou care ridica mana la ordin si primeste si el... pardon nevastasa un teren. Votati Fagadau
8
0
bai daca nu stii leagea ce cauti acolo?ca cica tu faci legea locala fraiere! aaa' votai pt tine! o mare flegma din partea mea!
9
0
Omul este un bun familist, ce aveti cu el !
1
6
muie useristi ipocriti si viitori hoti!
7
9
ce avantajos e sa obtii teren prin primarie
8
1
Sunteti invidiosi pe Razvan pentru ca s-a maritat atat de bine?
14
1
Nu mai votati fratilor partide politice, mergeti pe independenti
10
0
Ca orice psd ist!
17
0
a se sesiza ce probleme au putorile din primarie in frunte cu hotul fagadau !!! Muie fagadau cu cacat, muie pesede si pesedistilor !!!
17
2
ce oras frumos si plin de verdeata!
13
2
baiatu lui socru. Da-ti singur doua palesti de palme peste fata trogloditule. Te-ai umplut de rahat, dar unde nu-i cap.
17
0
pai sa facem ceva in sensul asta daca tot vin alegerile,nu?
16
1
Ospatarul nostru s-a prins mai greu. A mai bifat o realizare mareata. Iar inotatorul lu peshte atata a fost in stare sa faca in patru ani pentru oras : sa-si dea lui insusi o bucata de teren bun. In rest a fost momaie si a ridicat mana automat la toate PUZurile si spagile putorilor.
30
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272