REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

După ce i-a fost ANULATĂ autorizația de construire a unui BLOC între CASE, vrea să INTRE în LEGALITATE

După ce i-a fost ANULATĂ autorizația de construire a unui BLOC între CASE, vrea să INTRE în LEGALITATE

Replica API 15 iunie 2021 | 23:34 4417

La începutul acestui an, mai exact, pe data de 12 februarie, reporterii Replica aduceau în atenția publicului o situație cel puțin ciudată. Mai exact, societatea Norisan Activ Construct SRL construise un imobil de 3 etaje pe strada Eugen Lovinescu, numărul 5 A din Palazu Mare. Este vorba despre faptul că investitorul ridica un imobil cu 3 etaje între case, însă Prefectura Județului Constanța a reușit să obțină anularea de construire în instanță. Autorizația de construire a fost emisă fără respectarea normelor în vigoare. Iată că, la mai bine de 4 luni distanță, societatea a reușit să obțină un nou act de urbanism pentru imobilul care a stârnit atâtea controverse.

Imobilul este pe punctul de a intra în legalitate

Societatea care ridică un imobil în Palazu Mare, fără respectarea normelor în vigoare, și a cărei autorizație de construire a fost anulată, nu se lasă ușor. Astfel, societatea Norisan Activ Construct SRL, deținută de Fantaziu Rodica Georgeta a solicitat și obținut în cursul zilei de luni, 14 iunie a.c., un certificat de urbanism pentru ,,Construirea imobil S+P+3E - locuințe colective, parcare auto la subsol, împrejmuire teren, lucrări executate fără autorizație de construire”. Mai exact, Fantaziu Rodica Georgeta încearcă să intre în legalitate cu imobilul construit între case.

Societatea este în război cu Prefectura

Vă reamintim că, Inspectoratului Regional în Construcții Sud-Est a constatat, în urma verificărilor efectuate în privința AC nr.1375/17.10.2018, că autorizația de construire a fost emisă cu nerespectarea prevederilor legale în materie. Mai pe înțeles, aceasta este în neconcordanță cu cererea pentru emiterea autorizației de construire înregistrată la primărie, cerere prin care investitorul a solicitat emiterea AC în vederea executării lucrărilor de Construire imobil D+P+3E locuințe colective, amenajare și împrejmuire teren. Inspectoratul de Stat în Construcții a sesizat la acele vremuri prefectura, iar aceasta din urmă a solicitat, în instanță, anularea AC.

Date despre societatea Norisan Activ Construct SRL

Societatea Norisan Activ Construct SRL a fost înființată în data de 20 august 2014 și are sediul în Municipiul Constanța, pe strada Soveja, numărul 41, aceasta având ca obiectiv principal de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Conform ultimelor date financiare înregistrate în anul 2020, societatea înregistrase o cifră de afaceri de 0 lei, un profit net de -14.825 lei, datorii de 1.775.676 lei și un singur angajat. Menționăm că SC Norisan Activ Construct are ca asociat unic pe Rodica Georgeta Fantaziu, iar administrator este Anca Alexandra Gheocanu.

Citește și: Firma care ridică un BLOC între CASE, în Palazu Mare, continuă RĂZBOIUL cu PREFECTURA!

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O mai ia o data ,ce cauta hidosenia aia intrr case pe o strada lata de trei metri...saivane de la babadag...
4
0
Arhitectul-sef de acum e un spagar de prima mina.
12
1
N-ati construi cu caramida nici in ruptul capului
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108