REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

După isteria creată de Arafat, au dispărut generatoarele electrice. Video

După isteria creată de Arafat, au dispărut generatoarele electrice. Video

Valentina CAMARA 29 noiembrie 2022 | 00:00 3955

Criza de generatoare din Ucraina și Republica Moldova s-a mutat și în România, iar Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a avut grijă să bage panica în oameni, avertizându-i să se aprovizioneze cu apă și alimente, deoarece lipsa pe termen lung a energiei electrice ar putea duce și la oprirea alimentării cu apă potabilă. Constănțenii s-au speriat de anunțul  făcut de șeful DSU, legat de posibilitatea unui blackout masiv în România, așa că au golit rafturile magazinelor de generatoare. Niciun magazin din Constanța nu mai are pe stoc generatoare electrice. 

Recent Arafat a creat o panică majoră, după ce a îndemnat oamenii să se asigure că au bani cash, surse de lumină, apă și mâncare pentru cel puțin 72 de ore: ”Instituțiile cheie cum ar fi spitale, unități de pompieri sunt dotate cu generatoare industriale, iar fiecare dintre noi e bine să aibă în casă provizii de apă și alimente, pentru că lipsa pe termen lung a energiei ar putea duce și la oprirea alimentării cu apă potabilă în anumite zone ”, a explicat șeful DSU, Raed Arafat.

”Este o nebunie...”

După isteria creată de Arafat, constănțenii au dat iama în magazine pentru a-și cumpăra generatoare, lăsând în urma lor rafturile goale. Au epuizat rapid stocurile, iar angajații magazinelor spun că au, în continuare, cereri. ”Nu mai avem niciun model pe stoc momentan, nu știm exact cauza exactă, în ultima săptămână este o întreagă nebunie pe partea de generatoare. Din păcate nu deținem o dată exactă așteptăm să fim anunțați când se va reface stocul.”, a declarat, pentru Replica, reprezentantul centrului comercial Leroy Merlin din Constanța.

Și centrele comerciale precum Dedeman sau Hornbach au rămas cu stocurile goale. ”Nu mai avem pe stoc generatoare de la mijlocul săptămânii trecute, în doar câteva zile s-au terminat toate. Se pare că oamenii se pregătesc pentru orice eventualitate, nu se știe… ”,  spun angajații centrului comercial Dedeman. ”Nu mai avem nimic, nimic pe stocuri, vin foarte greu totul depinde de furnizor, peste tot în țară în magazinele Hornbach stocurile sunt lichidate ”,  au precizat, la rândul lor, cei de la Hornbach.

De regulă, prețurile la generatoare de uz casnic pornesc de la 2000 de lei și poate ajunge până la 5000 de lei, însă oamenii sunt dispuși să plătească oricât pentru lumină și căldură.

Ce spune Silviu Coșa prefectul județului Constanța

Contactat de reporterii Replica, Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, ne liniștește și spune că nu există deocamdată dereglări în alimentarea cu energie electrică: ”În primul rând, trebuie subliniat faptul că nu există semnale că pot apărea disfuncționalități în alimentarea cu energie electrică. De exemplu, pentru evaluarea dotărilor din unitățile spitalicești, ISU Dobrogea face verificări, așa cum este normal, având în vedere că suntem în fața sezonului rece. Pur și simplu este vorba de o atitudine proactivă, în care punem accent pe prevenție, așa cum facem și în liniile tematice legate de incendii, spre exemplu, o activitate pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență o face în mod recurent.

Silviu Coșa

Reamintim că Raed Arafat a precizat, recent, la o emisiune tv, că românii trebuie să fie pregătiţi în cazul unei pene de curent.”Trebuie să fim pregătiţi, indiferent că avem sau nu război lângă noi, pentru că un motiv de întrerupere a curentului, nu neapărat pe o ţară întreagă, dar pe unele zone, pe o durată mai îndelungată îl reprezintă furtunile şi condiţiile meteo extreme. Am trecut prin această situaţie la sfârşitul lui 2017, începutul lui 2018, în vestul ţării şi în sudul ţării şi a trebuit să asigurăm generatoare pe o durată mai lungă, pe câteva zile, până s-a reuşit repararea sistemului de transport şi ajungerea curentului către cetăţeni”, a declarat Arafat.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Presedintele si primul ministru au cunostinta si au acceptat ca acest individ sa sperie un popor prin acel mesaj IMBECIL?De ce nu este bagat la racoare acest zombi?
4
1
Eu cred ca ucraineeni au cumparat nu romani,sau poate si uni romani care cunosc ucraineeni pentru ca sa faca specula in Ucraina,eu stiu de la batrani ca in perioada de foamete sau criza dasta este bine sa ai un pistol,nu ai mancare mergi la ala care are si confisti tot ce are,asa a fost intotdeauna sau voi credeti ca va apara politia locala,jandarmi sau armata in caz de razboi,ger sau foamete,pai astia nu va apara de hoti nici pe timp de pace.
4
1
Ce a zis Arafat si ce au inteles prostanii...dar e bine, oricum, le-a crescut vanzarile...
4
2
Lipsa aproape totala de incredere a popultiei in tot ce inseamna autoritati este cauzata de autoritatile in sine si de regimurile politice de dupa 1989,pana in prezent. E clar ca multi se iau mai degraba dupa tiriplici de pe NET sau dupa cate unul care arunca cu vorbe alarmiste. Cum in ceva bun nu mai crede nimeni ca ar putea sa vina din partea celor de sus,e clar ca romanii sunt siguri ca tot ce e de rau se poate intampla. Daca se trezeste cineva sa spuna ca romanii vor trai bine la anul pe bune,nu cum au fost mintiti sistematic,nimeni nu va crede.Daca in schimb se va spune ca de maine romanii vor fi obligati la cine stie ce porcarie,sigur se instaleaza panica,pentru ca romanii se asteapta permanent la tot ce e mai rau pentru ei aici,in tara asta.
8
2
dar cand v-ati vaccinat in coloana ca oile, nu l-ati mai injurat! aia vaccinatii au cumparat si generatoarele
7
9
o sa mai ramana cu marfa nevanduta pe stoc, bormasini, polizoare, cratite, tigai, sa apeleze cu incredere la Arafat zis si C a c a t!
13
4
Pai ce poate crea boul bălți?! decât panica și isterie ca prinde repede la romanii p****i
12
6
Neam mai p r o s t ca romanii n-am vazut!
17
1
Cum ar zice turnatoru de Cristoiu- de unde aveau bani de generatoare?
12
3
Le-au luat pe toate ucrainenii. In Ucraina fac bisnita cu ele.
11
5
numai idioti!
9
3
Au dispărut generatoarele și au apărut proștii:))
40
1
Cand oamenii au probleme cu pensiile, salariile cand facturile la energie, gaze si combustibil au crescu enorm iar acum pretul alimentelor a explodat este normal ca in oameni sa se bage frica ca sa nu mai spuna nimic. Ce sa ma comentezi despre preturi cand acum ti se spune ca nu o sa mai energie, apa, banci si celelalte. Urata metoda folosesc politicienii ca sa iasa cu fata curata. Sictir!
31
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920