REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

După o beție cu tatăl său, a dat foc casei unde locuiau

După o beție cu tatăl său, a dat foc casei unde locuiau

Replica API 29 aprilie 2022 | 23:09 1085

Daniel Radu Coteț a fost condamnat la un an și zece luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Sentința a fost dată de Judecătoria Mangalia, pe 14 aprilie 2022 și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că, pe fondul consumului de alcool, și al unui conflict preexistent cu tatăl său, a incendiat casa acestuia, care a ars în proporție de 90%. Mai mult decât atât, incendiul s-a extins și la casa învecinată care a ars în proporție de 5%.

Potrivit rechizitoriului, în urma unui conflict cu tatăl său dar și a consumului excesiv de alcool, Daniel Radu Coteț, a incendiat casa acestuia. Incidentul s-a întâmplat la amiază, inculpatul amenințându-și tatăl că va da foc la casă, plan pus în aplicare după ce acesta a părăsit imobilul. Inculpatul a dat foc inițial în bucătărie, apoi focul s-a extins, la momentul sosirii pompierilor casa fiind distrusă în proporție de 90%, iar din cea de-a doua casă a ars cca 5 % din suprafaţa acoperişului.

Sub aspectul laturii obiective a infracţiunii, elementul material al infracţiunii s-a realizat prin acţiunea de degradare aproape integrală (în proporţie de 90 %) a imobilului în care locuia împreună cu tatăl său dar şi de degradare parţială a imobilului vecin care aparţinea persoanei vătămate, acţiunea a fost realizată prin incendiere şi aptă să pună în pericol alte persoane sau bunuri, rezultat care s-a şi materializat, urmarea imediată a constat în lipsirea persoanelor vătămate de posibilitatea folosirii imobilelor afectate de incendiu. La stabilirea pedepsei faţă de inculpat, instanța a avut în vedere că stabilirea duratei ori a cuantumului pedepsei se face în raport cu gravitatea infracţiunii săvârşite şi cu periculozitatea infractorului, care se evaluează după mai multe criterii, respectiv împrejurările şi modul de comitere a infracţiunii, precum şi mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura şi gravitatea rezultatului produs ori a altor consecinţe ale infracţiunii, motivul săvârşirii infracţiunii şi scopul urmărit, natura şi frecvenţa infracţiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului. Instanța a apreciat că pedeapsa de an și zece luni de închisoare cu suspendare este suficientă pentru îndreptarea inculpatului.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272