REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

După Tăriceanu, şi Ponta ar putea să voteze împotriva prelungirii stării de urgenţă

După Tăriceanu, şi Ponta ar putea să voteze împotriva prelungirii stării de urgenţă

Replica API 13 aprilie 2020 | 00:00 1096

Victor Ponta

Victor Ponta, liderul Pro România, anunţă că ar putea să voteze împotriva prelungirii stării de urgenţă, în condiţiile în care Guvernul nu lămureşte mai multe aspecte. Fostul premier solicită opinia românilor, pe Facebook, cu privire la votul său.

Anunţul lui Ponta vine după ce liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că nu va vota prelungirea stării de urgenţă. Preşedintele Iohannis a anunţat deja că va emite un nou mandat de declarare a stării de urgenţă, decret care va fi supus aprobării Parlamentului în termen de cinci zile, potrivit prevederilor constituţionale.

„Săptămâna viitoare trebuie să mă pronunț, ca deputat în Parlamentul României, asupra decretului Președintelui României privind prelungirea cu încă o luna a stării de urgență: PENTRU/CONTRA/ABȚINERE !

Am ajuns la o maturitate și experiență politică în care eu nu accept să fiu un simplu vot/ vreau să exprim ceea ce gândesc și simt mulți oameni/și să votez ceea ce cred că este bine - nu ce “trebuie” și nici ce “s-a decis”

Vă rog să îmi spuneți opinia și argumentele dvs: pentru/contra sau abținere; și mâine la ora 18, aici pe contul meu, o să va prezint decizia mea!

Până atunci însă e bine să știți că mă așteptăm , atunci când cineva îmi cere votul pentru o decizie atât de gravă, să aflu următoarele:

1. Ce anume a făcut Guvernul României util în ultima luna beneficiind de starea de urgență - (să aflu numărul de îmbolnăviți și de decedați și să urmăresc conferințe penibile de declarații fără sens putem și fără) ce își propune să facă și nu poate dacă nu ne aflăm în starea de Urgență

2. Care este Planul de Relansare Economică a României? Când putem să mergem la muncă? Cu ce bani o să trăim toți în România dacă suntem blocați toți în casă?

3. De ce, în timp ce noi suntem blocați în case și mii de români sunt amendați pentru încălcarea restricțiilor, Guvernul României a organizat în secret deplasare prin România și ulterior în alte țări din UE a zeci de mii de români trimiși la muncă fără nicio măsură de protecție sanitară și socială

4. Când se asigura în mod complet pentru Sistemul Medical capacitatea de testare zilnică și echipamentele de protecție pentru personal? De ce nu s-au asigurat deja de la momentul declarării Stării de Urgență?

5. Ce se întâmplă cu anul școlar? Cu profesorii și copiii noștri? Când și în ce fel își pot relua activitatea de învățare?

6. De ce s-a permis și încurajat de către Guvern în timpul Stării de Urgență exploatarea ilegală a pădurilor din România și exportul de grâne și produse alimentare de baza ?

7. Ce se întâmplă din punct de vedere medical, economic și social cu sutele de mii de români reveniți în țară în timpul Stării de Urgență?

Vă rog să adăugați întrebări! Va mulțumesc!“, scrie Ponta pe Facebook, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
0
0
Treci la munca handicapatule nu te mai uita ca iau altii pensii speciale si tu nu. Te-ai gandit ca cei care beneficiaza de ele au muncit in timp ce tu betivule si frecat pula.
2
4
Le este frica ca le scad banutii oricum furati de la stat.
4
2
Voteaza ma anularea pensiilor speciale.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272