REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

După un an JUMĂTATE și MILIOANE de morţi, cercetătorii anunţă: Coronavirusul NU e o boală respiratorie

După un an JUMĂTATE și MILIOANE de morţi, cercetătorii anunţă: Coronavirusul NU e o boală respiratorie

Replica API 12 mai 2021 | 00:05 4160

Milioane de oameni au murit la nivel mondial, din cauza complicațiilor generate de coronavirus. Tratați în spitale, oamenii au ajuns la morgă, iar explicația e una halucinantă. Cercetătorii americani au descoperit abia acum că noul coronavirus nu e o boala respiratorie, ci una vasculară.

Publicat în „Circulation Research”, studiul arată cu precizie cum virusul distruge celulele sistemului vascular, mai ales că dincolo de simptomele respiratorii provocate de infecția cu SARS-CoV-2, virusul duce și la tulburări cardiovasculare.

Mai exact, proteina S a virusului (cea care îi dă aspectul de „coroană”) atacă celulele receptoare ACE2 din corp, distrugând mitocondriile responsabile cu generarea energiei celulelor, potrivit Digi24.

Astfel, este afectat ţesutul endotelial care protejează vasele de sânge. Ceea ce nu se cunoştea până acum era mecanismul exact şi rolul proteinei S, cea care, de fapt, stă la baza tuturor vaccinurilor aflate în uz în prezent.

Cercetătorii de la Universitatea din San Diego împreună cu cei de la Institutul Salk au descoperit că efectele asupra sistemului respirator sunt, de fapt, consecinţa inflamării ţesutului vascular din plămâni.

„Foarte mulţi oameni cred că este o boală respiratorie, dar în realitate este o afecţiune vasculară”, spune profesorul Uri Manor, coautor al studiului.

„Asta ar putea explica de ce unii oameni fac infarcte sau au probleme cu alte organe ale corpului (decât plămânii - n.r.). Toate sunt vascularizate, este ceea ce au ele în comun”, a explicat profesorul, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand dai coltul nu e de ha, ha,ha.Nu esti obligat nici sa te vaccinezi, nici sa fii reticent la virus, faci ce te taie mintea,ca deocamdata nu esti in masura sa dai un verdict asupra acestui virus sau ce-o fi.Nici cercetarea nu a reusit pe deplin sa afle ce ascunde aceasta pandemie, ca doar tot oameni sunt si cei ce cauta raspunsuri la tot ce ne inconjoara.
2
2
Nu te obliga nimeni sa faci vaccinul. Daca este eficient vaccinul inseamna ca si a atins scopul .
4
4
ei nici acum nu stiu ce boala e dar au facut vaccinul si ni-l baga pe gat!!! ori isi bat joc de noi ori e o mare sarlatanie mondiala vaccinul fiind un simplu ser fiziologic!!!
21
6

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920