REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

După un SCANDAL la PĂDURE, un bărbat i-a “BOȚIT” MAȘINA ADVERSARULUI

După un SCANDAL la PĂDURE, un bărbat i-a “BOȚIT” MAȘINA ADVERSARULUI

Replica API 17 noiembrie 2021 | 21:52 984

Cătălin A. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Bărbatul este acuzat a aplicat lovituri cu o bară metalică asupra unui autoturism, producând avarierea portbagajului. Totul s-ar fi petrecut din cauza unui conflict pe care fratele inculpatului l-ar fi avut cu proprietarul autoturismului. Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârșova au decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 1.500 lei amendă penală (reprezentând 150 zile-amendă cu o valoare a zilei - amendă de 10 lei). Sentința a fost comunicată pe 11 noiembrie 2021 și nu este definitivă.

Cum s-au petrecut faptele

Victima s-a deplasat împreună cu mașina într-o pădure unde se afla și fratele inculpatului. După o discuție în contradictoriu cu fratele inculpatului, victima s-a urcat la volanul autoturismului său și a plecat către domiciliu pentru a evita degenerarea conflictului. Ajuns la domiciliu, proprietarul autoturismului a strâns mai multe persoane și au plecat spre casa fratelui inculpatului. Aflând unde locuiește inculpatul, s-au deplasat cu cele două autoturisme și au oprit în fața porții acestuia. Între timp, inculpatul a fost anunțat cu privire la faptul că niște persoane îl caută pe fratele său. Inculpatul l-a recunoscut pe proprietarul mașinii ca fiind persoana cu care fratele său a avut un schimb de replici la pădure, iar când s-a apropiat de aceștia, i-a întrebat ce treabă au în dreptul porții sale. Persoana vătămată i-a răspuns că vrea să vorbească cu fratele inculpatului și să-l întrebe ce problemă are cu el. Cătălin A. le-a spus să aștepte în fața porții că se duce să îl cheme, a intrat în curte și imediat a ieșit cu o țeavă metalică, cu care a lovit autoturismul persoanei vătămate în capota portbagajului, producând o îndoitură a acestuia. Văzând acestea, persoana vătămată, împreună cu martorii au urcat în autoturism și au plecat de la fața locului.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că sub aspectul laturii subiective, inculpatul a acționat cu vinovăție în modalitatea intenției indirecte, întrucât inculpatul a prevăzut rezultatul faptei sale și, deși nu l-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui– acțiunea violentă a acestuia conduce la distrugerea unor bunuri.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
s.a umflat tarita in agricultori!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212