REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Vasile Zelca: Polițiștii vor primi între 150-170 de lei la salariu

Vasile Zelca: Polițiștii vor primi între 150-170 de lei la salariu

Replica API 20 august 2022 | 00:00 2127

Sindicaliștii din poliție au continuat protestele pentru aplicarea legii-cadru privind salarizarea, precum si pentru recunoasterea complexitatii muncii care implica riscuri deosebite, insuficient compensate prin legislatie. Reporterii Replica au vorbit cu Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România (SNPPC), despre revendicări, rezolvarea acestora și care va fi suma care o vor primi polițiștii în eventualitatea trecerii ordonanței.

Vasile Zelca

În privința controversatei măriri cu doar 3 lei, Vasile Zelca a lămurit această situație pentru Replica de Constanța:

„Acolo este un calcul pe care l-a făcut alt sindicat. Noi avem de parcurs un drum pentru a se aplica această lege pe care se chinuie s-o aplice guvernul, legea 153. Ea a fost negociată să se aplice în patru etape. Ei au făcut niște anexe la fiecare familie ocupațională, pentru polițiștii debutanți, salariul de bază în 2022, la 1 ianuarie, va fi 4500 de lei, brut. Ei au zis așa, în 2018 de când am început să aplicăm legea, cât au polițiștii debutanți acum. Unul are 2500, altul are 3000 etc. Și ei au făcut diferența între maximul din grilă 4500 și ce avea în plată fiecare dintre noi, în decembrie 2018, și diferența au împărțit-o la 4. Avem polițiști care sunt foarte aproape în grilă, din rândul celor pentru care noi am câștigat acțiuni în instanță, iar pentru ei, distanța până la maximul din grilă, este 12 lei și la ei este 3 lei. Dar acel polițist care va lua 3 lei stă bine acum la salariu. În general polițiștii vor primi undeva la 150-170 de lei pe net. Asta înseamnă această pătrime, în medie. Noi vom continua și săptămâna viitoare protestele. Marți, 23 august, este plenul Consiliului Economic și Social. Vom vedea acolo cum va apare ordonanța, pentru că Nicolae Ciucă a spus că se va da. Până acum s-a jucat cu noi ca la ping pong. Dacă va intra în vigoare ordonanța, noi o să primim suma în septembrie, pentru că noi în septembrie primim salariul pe luna august.”

Protestele pot continua

În privința continuării protestelor, Vasile Zelca a declarat că acestea pot continua sau nu, în funcție de decizia pe care o vor lua guvernanții:

„ Noi avem avize luate pentru proteste însă așteptăm să vedem cum se mișcă guvernul. Și în funcție de ce stabilim marți, miercuri vom merge fie la Guvern fie la ministerul care nu își va da avizul. Noi vrem să se aplice toată legea.” a mai declarat Vasile Zelca, pentru Replica de Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mult mai multa mooooooie!
0
0
Sa ii pupi in p**a pe toti pestii si interlopii care le ei tu spaga zilnic.VOI SUNTETI INFRACTORII ROMANIEI JIGODIILOR
1
0
le-a zis ministrul sa simuleze o greva ca sa le poata mari salariul ca altfel sare lumea cu gura, stim vrajeala asta, da o pensionare la 65 de ani ca toata lumea, pe cand?
0
1
Sa-i pupi in kur pe toti politistii din Romania , panacotarule !
0
1
Romania,sunteti ultimile zdrente degeaba .
0
0
Ce ciomageala cu jandarmeria o sa iasaaa!!!! Abia asteptam iarna asta ca acum e inca bine!
0
0
Poitistii sunt singurii care au avut curaj in septembrie 2010 si i-au urat DEMISIA excrocului BASESCU PETROV- JAVRA ORDINARA , facandu-l pe acesta sa fuga de la Cotroceni prin tunel ca sobolanul ! Istoria totdeauna este ciclica , se repeta ... se apropie septembrie ! Cand romanii sunt furati si ruinati de companiile multinationale in Romania , cand milioane de romani nu mai au cu ce sa isi plateasca facturile la curent si gaze si iarna bate peste 90 de zile la usa ... iar pe Johannis si guvernul lui ii freaca grija de ucrainieni : mamaliga va exploda , iar !
1
0
Vasile, despre pensionarii din sistem NIMIC...
1
0
Ati vazut.Fiti destepti si fara frica!
0
0
Pacat ca o mare parte din politistii aflati inca in activitate sunt fricosi , ori multumiti de conditiile si salarizarea din M.A.I. , neparticipand la proteste ! ... Sau au afaceri particulare .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367