REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
15.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Durere fără margini în familia preotului Doru Gheaja: Fiica sa cea mare a murit subit

Durere fără margini în familia preotului Doru Gheaja: Fiica sa cea mare a murit subit

Andreea VREJOIU 6 martie 2023 | 15:27 1580

Este jale şi doliu în familia preotului Doru Gheaja, părintele cântecelor „Aşa-i românul“ şi „Tu Ardeal“. Fiica sa, Dorina Luminiţa, a încetat din viaţă.

Durere fara margini in familia preotului Doru Gheaja: Fiica sa cea mare a murit subit

Dorina Luminita Gheaja, fiica preotului Doru Gheaja, a încetat din viață brusc şi neaşteptat. Anunțul a fost făcut de Oficiul pentru Studii Pedologice si Agrochimice Cluj, acolo unde lucra Dorina.

„Brusc și neașteptat, draga noastră colegă și prietenă Dorina Luminita Gheaja a plecat prematur spre vesnicie. Îl rugam pe Dumnezeu sa o primească in locul veșnic luminat al celor buni si drepți.

A fost un om minunat, o colegă deosebită si va rămâne mereu in sufletele noastre.

Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate!”, se arată în anunțul făcut de Oficiul pentru Studii Pedologice și Agrochimice Cluj de pe Facebook.

Dorina Luminita Gheaja era fata cea mare a părintelui Doru Gheaja, cunoscut ca autor al cântecelor „Așa-i românul” sau „Tu Ardeal”.

De loc din judeţul Sibiu, preotul Doru Gheaja a rămas un mare iubitor de muzică bisericească dar şi de folclor. Înainte de preoţie, a fost cooptat în Ansamblul Regiunii Braşov, iar ulterior a intrat în Ansamblul profesionist de cântece şi jocuri „Mureşul“ din Târgu Mureş. În urmă cu trei decenii a fost descoperit de Adrian Păunescu care l-a cooptat în Cenaclul „Flacăra“. Ajutat de poet, Doru Gheaja este cel care a lansat cunoscuta piesă „Aşa-i românul“, culeasă din judeţul Sibiu, de pe Valea Hârtibaciului, conform antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
În gura ta
2
0
Dumnezeu s-o ierte . Sincere condoleante failiei
10
1
Vaccin covid cumva !?
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407