REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

E nevoie de o trecere de pietoni pe strada N. Iorga, în față la DSP! Video

E nevoie de o trecere de pietoni pe strada N. Iorga, în față la DSP! Video

Replica API 11 martie 2022 | 18:30 1096

Constănțenii susțin că este nevoie de o trecere de pietoni în zona Spitalului Județean, pe Nicolae Iorga, în față la DSP. Acolo se află atât clădirea Direcției de Sănătate Publică Constanța, cât și Liceul Teoretic ”George Emil Palade”. O mare parte din elevii liceului, și nu numai, traversează strada prin loc nepermis, precizând că nu se simt în siguranță.

Zona Spitalului Județean din Constanța reprezintă o zonă cu un flux foarte mare de trafic. Sute de șoferi trec zilnic cu autoturismele pe strada Nicolae Iorga și, după cum bine știm, nu mereu sunt respectate regulile de circulație, implicit și viteza legală. Astfel, pietonii susțin că pentru ei ar fi foarte utilă o trecere de pietoni în zona cu pricina.

Așa cum este precizat mai sus, mai mulți locuitori ai orașului s-au arătat deranjați de faptul că, în acea zonă, nu există un spațiu special marcat pentru a permite pietonilor să traverseze în siguranță. Vorbim mai exact despre strada de pe care se face accesul la clădirea Direcției de Sănătate Publică Constanța, adică Nicolae Iorga.

Menționăm că lângă clădire se află și Liceul Teoretic ”George Emil Palade”, unde se perindă zilnic sute de elevi. Pentru ca aceștia să aibă acces la parcarea situată peste drum, trebuie să meargă zeci de metri până la cea mai apropiată trecere de pietoni.

Reporterii Replica au vorbit cu câțiva dintre elevii Liceului Teoretic ”George Emil Palade”, care au declarat că pentru a putea ajunge mai repede la școală, având în vedere că părinții parchează vehiculele în parcarea marcată care se află peste drum de clădirea DSP-ului, sunt nevoiți să traverseze prin loc nepermis.

”Se mai nimerește să parcheze părinții pe partea opusă și ne trebuie o trecere pentru a putea trece, decât să așteptăm să treacă un număr foarte mare de mașini după care să trecem noi, și nu este tocmai în regulă”, a declarat pentru reporterii Replica, o elevă a Liceului Teoretic ”George Emil Palade”.

Un alt elev al liceului a declarat că ”ar trebui o trecere de pietoni pentru că este foarte periculos, mai ales că nu încetinesc mașinile aici și traversăm des strada”, a declarat un alt elev al liceului.

Constănțenii declară că este importantă o trecere de pietoni în zona Spitalului Județean

”Sunt copii care ies de la școală, aici este DSP-ul, a fost aglomerat, acum nu mai este, dar totuși. Este important”, a declarat un constănțean, pentru reporterii Replica de Constanța.

Un alt locuitor al orașului Constanța vrea o trecere de pietoni, pentru a avea acces mai sigur la o unitate medicală.

”Trebuie o trecere de pietoni în zonă pentru acces mai sigur la clinica de la Spitalul Universitar. Nu am făcut sesizări sub această formă. La cine să faci?”, a declarat un constănțean pentru reporterii Replica de Constanța.

”Ar trebui o trecere de pietoni. De acolo și până aici nu avem pe unde să trecem de frica mașinilor”, a declarat o femeie din Constanța pentru reporterii Replica.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E bine totusi k e spitalul aproape...
0
0
E nevoie sa asfaltati lahovari de la iorga la trocadero, ca ne-ati mancat nervii de 1 an jumate.
3
0
adica voi de la repli ca va plimbati pe strada si ati gasit o stire
4
2
Da, dar numai cu semafor actionat manual de pietoni, cu temporizare, altfel traficul va fi blocat
5
2
De cand cu sensul unic masinile merg foarte tare, dar politia doarme. Ca sa traversezi trebuie sa fugi, sa nu te calce vreo mamica grabita la scoala, vreo coafeza din agigea sau vreun deliverylache din tulcea. De batrani si bolnavi care merg la spital nu zice nimeni.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212