REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

E nevoie urgent de un spital; nu mai sunt locuri în Secția de Pediatrie. Video

E nevoie urgent de un spital; nu mai sunt locuri în Secția de Pediatrie. Video

Valentina CĂMARĂ 17 noiembrie 2022 | 00:00 1699

Județul Constanta este printre puținele din tară unde nu există un spital de pediatrie. Din acest motiv, secția pentru copii din Spitalul Județean Constanța este mereu arhiplină, indiferent de sezon. Este un semnal de alarmă și o confirmare că orașul de la malul mării are nevoie urgent de un spital de Pediatrie.

Urgența Spitalului Județean

Odată cu sezonul rece, numărul de copiii ajunși la spital cu simptome de răceală s-a înmulțit, totodată și numărul copiilor diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii sau chiar pneumonie. Majoritatea copiilor au avut nevoie de internare și tratament de specialitate sau chiar investigații.

Secția de Urgențe Pediatrie din Spitalul Județean

Așa se face că secția de Pediatrie a devenit neîncăpătoare... însă nu pentru că ne aflăm în sezonul rece, iar numărul virozelor a crescut. Ci pentru că e nevoie de un spital de Pediatrie. Spitalul Județean Constanța primește pacienți și din localitățile limitrofe, iar secția pentru copii nu mai face față, având doar 90 de paturi.

Mulți copiii ajung la unitatea Primiri Urgență cu febră mare, tuse și stare generală alterată iar unii dintre ei rămân internați pentru mai multe investigații și tratament de specialitate. În ultima săptămână au fost diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii 39 de pacienți dintre care 38 au necesitat internare, cei mai mulți dintre ei fiind copiii cu vârste destul de fragede.

Spitalul Județean Constanța

 ”În aceeași perioadă au fost confirmate 85 de cazuri de pneumonie și aici cei mai mulți pacienți sunt tot copiii. Infecțiile respiratorii se manifestă prin tuse, febră și nas care curge, de regulă cei care ajung la urgențe prezintă febră mare care nu cedează ușor la antitermice  atunci copii se deshidratează și au nevoie de tratament de specialitate. Îi sfătuim pe părinți să fie atenți la simptomele pe care le prezintă cei mici și să anunțe medicul de familie încă de la primele semne de boală, să respecte tratamentul care li se prescrie și să nu îi ducă pe copii bolnavi în colectivitate. În primul rând pentru a-i proteja și ale monitoriza evoluția acasă și apoi pentru a nu răspândi virusul, în cazul în care este vorba despre o infecție respiratorie virală.”, a  transmis Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța.

Video:

Când vor avea constănțenii un Spital de Pediatrie

 Autoritățile constănțene au demarat procedurile în vederea construirii unui spital de Pediatrie, în zona Palas.

locul unde ar urma să se construiască viitorul Spital de Pediatrie, din zona Palas

Clădirea spitalului proiectat va fi sub formă de triunghi, compus din două tronsoane separate prin rost constructiv cu regimul de înălțime D+P+3E+4E retras și acoperiș, terasă necirculabilă peste etajul 3 parțial și etajul 4 retras. Clădirea va avea o suprafață construită de 1570.80 mp și o suprafață desfășurată de 7615.14 mp.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asteptati sa va faca poponetz sau mergeti la privat
0
0
Spitalul de pediatrie ar trebui construit în curtea actualului spital jud.si cu paturi pe măsură, nu cum sunt acum 75 paturi pe secție și 15 paturi ați copii.ce sa faci cu 75 paturi pe 4 sectoare ale secției, cind numai pe un sector sunt și cite 30 sau și mai rău cite 35 bolnavi și cu apartinatori(mamici).tot timpul clinica de pediatrie a fost supraaglomerata.spitalul de copii trebuie construit lingă actualul spital deoarece se fac și controale intersectii(orl,oftalmologie,nu are rost sa le trec pe toate), dar și ca distanta fata de cazurile grave din județ sau vara de pe litoral.pai dacă vara este un caz de înec la mamaia, pina străbate tot orașul pina la întrare în valul traian cam ce credeți ca se poate intimpla?dar în constanta copiii cam tot timpul au cam fost pe planul doi.asta este.
1
1
Se vorbea pe timpul lui Fagadau si Tutuianu despre constructia unui spital regional la Constanta pentru care erau si bani europeni dar PSDisti nu au vrut pentru ca U.E.urmareste bani pe care ii da,deci din aia nu se pot fura si atunci au venit PSDisti cu un spital care va fi finantat de statul t**c sau cam asa ceva,PNListilor si din cauza asta au pierdut PSDisti si primaria Constanta si Consiliul Judetean dar din cate se vede nici voua nu va plac bani din care nu poate fura,ei vedeti asta este diferenta intre Constanta si Cluj,Sibiu sau Oradea,acolo sau rezolvat moca"adica cu fonduri neramburasbile de la U.E." o gramada de probleme pentru oameni,pe cand judetul Constana este un fel de Gorj,Teleorman,Giurgiu,Vrancea,adica judete conduse de baroni locali cu cercurile lor de interese care se ramifica in toate partidele indiferent de culoare politica,spunea cineva odata ca si in Germania se fura din bani publici,da ma asa este si acolo se fura acoperit cu acte dar se si face si treaba pentru oameni,deci PSD;PNL;USR furati ma si voi dar furati mai putin mai nesatuilor si faceti si treaba pentru care sunteti platiti din bani publici.
4
0
Daca va duceti pentru toate rahaturile la spital, normal ca e plin!
4
4
Rusine Replica de Constanta !!!! Mana in mana cu purtatorul de cuvant al spitalului !!! cand reclama oameni pe site-ul redactiei , email sau telefon nu luati in considerare .. dar cand va cheama sa va dea reportaje despre spital cand este de bine imediat postati ! rusine!
2
4
Sa nu se mai fure din bani europeni si o sa avem altfel o sa se aleaga praful si de astea care au mai ramas (tot din cauza furatului )
9
0
Doar niste idioti cred ca va fi eficienta o sectie , un spital de pediatrie amenajat la naiba , la 1000 km departare de Sp Juc de Urgenta. Bă cretinilor care, cică munciti pt binele comunitatii, sa spunem ca amenajati in ruina aia un spital pediatric, dar ce vor face cadrele medicale atunci cand micii pacienți au nevoie urgentă de intervenții de alte specialitati, de examinari complexe , de investigatii din partea unei echipe medicale cu diverse specializari ? Ia spuneti cretinilor, umblati cu copii in ambulante prin tot orasul ? Bă prostilor , voi ganditi inainte sa deschideti gura ? Spatiul cu pricina poate fi folosit f bine ca si centru de recuperare , ca si ambulatoriu , nu ca ce visati voi . De ce nu construiti inca un spital in curtea Judeteanului , ca e loc...gărlă! Si asa aveti un complex spitalicesc , cu toate disciplinele la un loc, sau demolati Municipalul si pe ditamai tarlaua faceti un Judetean 2 , ca e loc destul si este bine amplasat. Cum ajung ambulantele la maghernita aia din Palas, voi tampitilor , ati vazut ce strazi inguste sunt pe acolo? Ori vreti sa furati, sa dați un buff, acum , la sfarsit de mandat? Javrelor
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272