REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

E oficial: afaceriştii Ghebaur şi Trandafir, complicii români ai mafiei libaneze a cerealelor din Portul Constanţa

E oficial: afaceriştii Ghebaur şi Trandafir, complicii români ai mafiei libaneze a cerealelor din Portul Constanţa

Replica API 5 septembrie 2012 | 00:00 4364

Spre deranjul unora, "Replica" a avut dreptate. Din nou

Spre deranjul unora, "Replica" a avut dreptate. Din nou

DIICOT a confirmat ieri, în mod oficial, informaţiiile oferite în exclusivitate de "Replica" încă de la jumătatea lunii trecute: milionarii constănţeni Liviu Ghebaur şi Cătălin Trandafir fac parte din mafia libaneză a cerealelor din Portul Constanţa. Cei doi sunt urmăriţii penal, alături de alte 17 persoane, într-un dosar de evaziune de peste 30 de milioane de euro. Potrivit Hotnews, care citează un comunicat oficial al DIICOT, "s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 19 persoane, după cum urmează: El Khalil Jihad, Youssef Laoun, Jabre Nassif, El Khalil Raji, Khalil Ibrahim, Saad Iskandar, Stoica Răzvan Laurenţiu, Marioru Marin, Cobala Mario,Trandafir Cătălin, Ghebaur Liviu Şerban, Anghel Mihai, Diţă Carmen, Abboud Samir, Morgan Jacqueline - Audrey - Margret, Răduţă Daniel, Frangu Marian, Bălaşa Natalia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, folosirea de acte nereale în faţa autorităţii vamale, contrabandă, spălare de bani".

Despre Cătălin Trandafir, spuneam de luna trecută că este unul din asociaţii de bază ai libanezilor evazionişti, alături de care deţine cunoscutul operator portuar Umex. Dezvăluiam atunci că, până nu de mult, dar în perioada vizată de DIICOT, anii 2010-2011, când s-a produs evaziunea de 30 milioane de euro, Cătălin Trandafir administra Umex alături de George Dragoş Bîlteanu şi libanezul El Lakis Najib (cunoscut om de afaceri, mai ales în domeniul imobiliar, patron al unor firme de calibru, gen Romcarbon Buzău, Romenergo, IMGB- FECNE etc), asociaţi fiind off-shore-urile Wooshie Ltd şi Morattix Holdings Ltd. Aceasta din urmă, Morattix Holdings Ltd, apare, din februarie 2010, şi în structura SC Maria Cereale SA, parte a grupului de firme Maria, deţinut de El Khalil Jihad şi Youssef Laoun, adică nimeni alţii decât capii reţelei evazioniste şi singurele nume făcute publice la acel moment de DIICOT.

Numele lui Trandafir apare şi în dosarul "prostituate de lux"

În prezent, Umex are ca unic acţionar Wooshie Ltd şi este administrată de românii Răzvan Laurenţiu Stoica şi Maryo Cobala (fost angajat al lui El Khalil Jihad şi Youssef Laoun, tot în cadrul SC Maria Cereale SRL), alături de libanezul Khalil Ibrahim, de asemenea, aflat în conducerea grupului de firme Maria, prin care s-a realizat evaziunea cu cereale descoperită de DIICOT. După cum se poate vedea, Răzvan Laureniu Stoica, Maryo Cobala şi Khalil Ibrahim, prezentaţi de noi ca membrii ai grupării mafiote, se află şi pe lista oficială a celor urmăriţi penal de DIICOT. În afară de Cătălin Trandafir, cercetat, printre altele, şi în dosarul prostituatelor de lux, alături de nume grele precum deputaţii Robert Negoiţă şi Nicolae Bănicioiu, tot de DIICOT, dezvăluiam luna trecută şi implicarea unui şi mai cunoscut milionar constănţeaan, Liviu Ghebaur.

De la petrecerea de fiţe din Mamaia de anul trecut, la lichidarea firmelor

Patronul North Star Shipping (NSS) şi al Minmetal, Liviu Ghebaur este unul din partenerii de tradiţie ai libanezilor evazionişti, mare parte din comerţul ilegal cu cereale desfăşurându-se prin intermediul companiilor sale. De altfel, se poate ca Liviu Ghebaur să-şi fi pregătit de ceva timp fie retragerea din afaceri, fie pur şi simplu o excursie mai lungă pe alte meleaguri, după câteva tunuri de zeci de milioane date alături de libanezii săi, din moment ce îşi lichidează, încet, încet, mai toate afacerile. În plus, una dintre vilele acestuia a fost scoasă la vânzare. Interesantă situaţie, şi adăugăm că este posibil ca Ghebaur să nu se fi aşteptat mai devreme de acum câteva luni la o asemenea anchetă care să-i vizeze afacerile, de vreme ce anul trecut oferea o petrecere de fiţe în Mamaia, în cinstea extinderii în Portul Constanţa, prin construcţia unui nou terminal de cereale.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
 De ce sa aleg CURATENIE BEC SRL ? Noi facem orice efort este necesr pentru a vă oferi cele mai bune rezultate. Acordăm o atenție deosebită detaliilor și ne-am impus standarde foarte ridicate Ne dorim să fiți mulțumiți de serviciile noastre de c*rățenie, ca atare urmăm îndeaproape instrucțiunile dumneavoastră specifice, alături de lista noastră proprie care este definită de standardele industriei. Contact . 0771.304.061
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108