REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ecaterina Andronescu: "Profesorii de serviciu vor însoţi persoanele străine, iar poarta trebuie să fie încuiată pe durata orelor"

Ecaterina Andronescu: "Profesorii de serviciu vor însoţi persoanele străine, iar poarta trebuie să fie încuiată pe durata orelor"

Replica API 18 octombrie 2012 | 00:00 130

Ne aflăm într-o perioadă în care mulţi dintre noi ne plângem de sistemul educaţional din România, despre ultimile generaţii de elevi, şi susţinem sus şi tare că şcoala scoate proşti pe bandă rulantă. În vederea remedierii unui sistem educaţional deficitar, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu doreşte să înăsprească regulile din şcoli. Probabil doamna ministru s-a inspirat din proverbul mioritic "frica păzeşte bostanul", deoarece, deşi dânsa a declarat că şcoala nu poate fi transformată într-o cazarmă, doreşte ca în timpul orelor de curs, poarta şcolii să fie încuiată. "Să fim serioşi, şcoala nu poate fi transformata într-o cazarma. Nu se poate spune: 'Pe aici nu se trece!'. Şcoala trebuie să fie o instituţie în care oamenii învaţă şi cum să se comporte, iar acest lucru este foarte important", susţinea Ecaterina Andronescu. O altă noutate este reprezentată de profesorii de serviciu, care vor însoţi persoanele străine în şcoală de la intrare până la ieşire. Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a mai declarat: "Cred că trebuie să avem nişte reguli foarte precise. De exemplu, eu nu aş lăsa nici o persoană străină să se plimbe singură prin şcoala. Aş cere profesorului de serviciu să însoţească persoana respectivă acolo unde are treaba. Apoi, la sfârşitul întrevederii, acelaşi profesor de serviciu ar conduce spre iesire vizitatorul. Mai mult, în timpul orelor, poarta ar trebui sa ramana inchisă". Aceste reguli ar fi perfecte dacă ar fi integrate într-un sistem educaţional complet şi pus la punct. Neavând însă un astfel de sistem, aceste reguli nu sunt decât simple pansamente pentru un sistem educaţional care suferă o hemoragie de mulţi ani.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272